Apple'ın kazık olduğunu düşünenler

Reaksiyon puanı
91
arkadaşlar ben applen tüm ürünlerinin kazık olduğunu ve alınmaz olduğunu düşünüyom sizin düşünceniz nedir peki?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
arkadaşlar ben applen tüm ürünlerinin kazık olduğunu ve alınmaz olduğunu düşünüyom sizin düşünceniz nedir peki?
Ben Apple da tek kazığın İphone11 olduğunu düşünüyorum.7500 TL veriyorsun kutudan hızlı şarj cihazını geçtim şarj aleti çıkmıyor, kulaklık çıkmıyor,hd ips panel, rezalet bir tasarım,64gb hafıza.5 yıl kullanmak isteyen 500 TL hafıza,300 TL şarj cihazı,200 TL kulaklığa vermek zorunda.İphone 11 gibi vasat bir cihazı 5 yıl kullanmak isteyen 8500 TL bayılmak zorunda.Bu cihaza bu paraları vermek sağlam kazık yemek ile eşdeğer.İphone 11 Pro bugün 11000 TL ye satılıyor.Evet pahalı ama hızlı şarj cihazı dahil sana bir akıllı telefonda beklediğin herşeyi sunuyor.Se 2020 4500 TL'ye satılıyor ve İphone 8 kasasını seven, İphone11 ailesindeki işlemciye sahip olmak isteyen biri için fiyatı uygun.Apple cihazları pahalı ama bu pahalılık sadece Apple dan kaynaklanmıyor.Bizde İphone lardan anormal derecede vergi alınıyor.Buda işin başka bir boyutu.

ghost_of_sparta

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,799
Tamam donanım biraz düşük diğer telefonlara göre ama iOS bu donanıma göre optimize ediliyor. Yani mesela diğer markanın 8GB RAM'i iPhone'da 4GB RAM'a eşdeğer.

wpa_supplicant

Profesör
Reaksiyon puanı
6,539
Apple ın uygun fiyatlı olma gibi bir kaygısı yok, sen neden BMW pahalı diye sorguluyormusun? Hayır, Apple da böyle lüks bir marka.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
  1. En iyi/lerden kameraya sahip.
  2. Video konusunda çoğu amiral gemisinden önde.
  3. Çipleri en iyi/lerden.
  4. Gizlilik ve güvenlik bakımından daha iyi.
  5. Ekosistem harika.
  6. Daha iyi müşteri desteği.
  7. 5 yıl boyunca güncel.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Ben Apple da tek kazığın İphone11 olduğunu düşünüyorum.7500 TL veriyorsun kutudan hızlı şarj cihazını geçtim şarj aleti çıkmıyor, kulaklık çıkmıyor,hd ips panel, rezalet bir tasarım,64gb hafıza.5 yıl kullanmak isteyen 500 TL hafıza,300 TL şarj cihazı,200 TL kulaklığa vermek zorunda.İphone 11 gibi vasat bir cihazı 5 yıl kullanmak isteyen 8500 TL bayılmak zorunda.Bu cihaza bu paraları vermek sağlam kazık yemek ile eşdeğer.İphone 11 Pro bugün 11000 TL ye satılıyor.Evet pahalı ama hızlı şarj cihazı dahil sana bir akıllı telefonda beklediğin herşeyi sunuyor.Se 2020 4500 TL'ye satılıyor ve İphone 8 kasasını seven, İphone11 ailesindeki işlemciye sahip olmak isteyen biri için fiyatı uygun.Apple cihazları pahalı ama bu pahalılık sadece Apple dan kaynaklanmıyor.Bizde İphone lardan anormal derecede vergi alınıyor.Buda işin başka bir boyutu.
Bu ülkede herşeyden anormal derecede vergi alınıyor.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
PS5 500 Euro 9 TL den hesaplasak 4500tl Türkiye de su an ps5 11300 TL ye satılıyor. Diyelim ki ulaşım ücreti vs. Etti sana 7000 TL ulan ona bakarsak bile 4000 - 5000 TL vergi alınıyor yarısı vergi resmen

Reaksiyon puanı
8,191
Apple 1 kez alıyorsun en az 5 yıl kullanıyorsun. Android alıyorsun 2 , bilemedin 3 senede değiştiriyorsun. Uzun vadede Apple daha ucuza geliyor. Ek olarak en stabil ve güvenli işletim sistemi , rakipsiz video performansı , uygulamaların kararlı çalışması ve güncel iPhone'ların pil ömrü vs vs.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
apple sadece marka değil-di eskiden değildi. apple kaliteli olur ama o para verilmez. ama parası olan verir. ama son zamanlarda gerçekten aynı ürüne kamera takıp 1000$ ekliyorlar fiyata. ablacım sen bana 60 lira ver ben sana 3 kamera ekleyeyim :) Ama ürğnleri kaliteli mi -evet; kazık mı? parası olmayana

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Apple 1 kez alıyorsun en az 5 yıl kullanıyorsun. Android alıyorsun 2 , bilemedin 3 senede değiştiriyorsun. Uzun vadede Apple daha ucuza geliyor. Ek olarak en stabil ve güvenli işletim sistemi , rakipsiz video performansı , uygulamaların kararlı çalışması ve güncel iPhone'ların pil ömrü vs vs.
Bence samsung, oppo, realme gibi markaların ömrü iPhone dan daha fazla.

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Donanım özelliklerine ve kutu içeriğine göre oldukça pahalı evet. Tek iyi yanı işletim sistemi ve kamera. Ki artık kamerasını da pek çok daha ucuz amiral gemisi modeli geçiyor yani. Sadece işletim sisteminin kararlılığı ve akıcılığı kalıyor geriye ancak o da şahsen bana yeterli değil. Kişiden kişiye değişiyor bu durum kazık veya değil demek yanlış olur. Bana pahalı gelen başkasına pahalı gelmeyebilir. Ayrıca şöyle de bir gerçek var ki yurt dışında olsam kesinlikle apple alırdım her şeyimi. Yurt dışında 1200 dolar olan şey bizde 15000tl oluyor esas sorun appleda değil. Çünkü samsungun amiral gemileri de 1200 dolar civarında satılıyor. Sorun başka bir şeyde. Ama bilemeyiz artık.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
5-6 yıl kullanma olayı güncel yada 1 yaşındaki İphonelar için geçerli.Bugün xs alan bir kişi maksimum kullanacağı 4 yıl.Apple da performansda mantık şu: 5 yıl güncelleme son güncellemeyi sayma(5.güncellemede cihazlar pert oluyor) 4 uygulama sürümleri 2 yıl bir iPhone 6 yıl performans konusunda memnun ediyor.Android tarafında 2 yada 3 yıl olayı orta seviye için geçerli.Amiral gemisi cihazlar (P30,Note 10 plus,Oppo **** X2, Oneplus 8, Oneplus 8 Pro) 4-5 yıl performans konusunda üzmez diye düşünüyorum.

Reaksiyon puanı
8,191
Bence samsung, oppo, realme gibi markaların ömrü iPhone dan daha fazla.
Kaç yıldır forumdayım, gördüğüm en ama en saçma yorumu yaptınız.

Hadi Samsung neyse , Android markalar arasında en uzun ömürlü markalardan diyebiliriz. Fakat o bile Apple ile asla uzun vadede yarışamaz. Şu an iPhone 6 kullananlar bile 12.5 sürümü güncellemesini aldı ve sorunsuzca batarya değişimi yapıp kullanabiliyor. Rakibi Samsung Galaxy S5 ise bende yedek olarak kullanıyorum S5'i , eğer rom atmazsanız asla kullanamıyorsunuz. Aşırı yavaş. Birine Whatsappdan mesaj atmak bile çileye dönüşüyor. O yüzden boş yorumy apmışsınız.

Oppo, Reame , Xiaomi gibi markalar ise 1 yılda ciddi oranda performansını kaybediyor nasıl 5 6 yıl gidecek lütfen bana açıkla. Android fanboyu olursun tamam ama bu yorumun aşırı ve aşırı şekilde saçma ve yanlış.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Kaç yıldır forumdayım, gördüğüm en ama en saçma yorumu yaptınız.

Hadi Samsung neyse , Android markalar arasında en uzun ömürlü markalardan diyebiliriz. Fakat o bile Apple ile asla uzun vadede yarışamaz. Şu an iPhone 6 kullananlar bile 12.5 sürümü güncellemesini aldı ve sorunsuzca batarya değişimi yapıp kullanabiliyor. Rakibi Samsung Galaxy S5 ise bende yedek olarak kullanıyorum S5'i , eğer rom atmazsanız asla kullanamıyorsunuz. Aşırı yavaş. Birine Whatsappdan mesaj atmak bile çileye dönüşüyor. O yüzden boş yorumy apmışsınız.

Oppo, Reame , Xiaomi gibi markalar ise 1 yılda ciddi oranda performansını kaybediyor nasıl 5 6 yıl gidecek lütfen bana açıkla. Android fanboyu olursun tamam ama bu yorumun aşırı ve aşırı şekilde saçma ve yanlış.
Haklısınız ama bu fiyata cidden değmez isterse 10 yıl gitsin ama bir telefona bu kadar para verilmez.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Apple cihazlar kazık değil ülkemizde alınan vergiler yüzünden pahalı. Android tarafında amiral gemilerine bakarsanız iphone' dan daha pahalı olduğunu görebilirsiniz.(Yurt dışı tr değil)
11000 TL civarında Samsung ve iPhone telefon baktım. Samsung da note 10 + ve iPhone da 12. İngiltere fiyatlarına bakarsak 700 sterlin. Note 10 + ise 500 sterlin. Samsung daha ucuz.

turuncuaşkına

Asistan
Reaksiyon puanı
142
yıllardır apple kullanıyorum ve telefon dışında da ürünlerini kullandım çok kullanışlı olması bir yana çoğu özellikleri mükemmel. o kadar alıştım ki sanki apple dışında marka kullanamazmışım gibi geliyor. ayrıca o kadar pahalı bir marka da değil aslında fakat türkiyede vergilerle birlikte tabi çok fazla oluyor fiyatı.

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
Kalite ======== Apple. Annemin neredeyse 10 yıllık iphone 3gs inin hala pil ömrü çok fazla. Benim telefon 3 senelik ama anneminkinin şarjı daha uzun dayanıyor :d

umit4421

Profesör
Reaksiyon puanı
1,114
11000 TL civarında Samsung ve iPhone telefon baktım. Samsung da note 10 + ve iPhone da 12. İngiltere fiyatlarına bakarsak 700 sterlin. Note 10 + ise 500 sterlin. Samsung daha ucuz.
İkisi aynı yıl çıkan cihazlar değil iphone 12 ile yeni çıkacak s21' i kıyaslaman lazım.