Pygame nasıl kurulur?

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
İnternette yine çok karmaşık şekilde anlatılan bir konu daha, nasıl yaptığımı hemen açıklıyorum.öncelikle python ı kurarken add to path seçeneğini işaretlemeliyiz. eğer işaretlemediyseniz veya hatırlamıyorsanız baştan kurabilirsiniz.
1- pygame.com a girin
2- pygame 2 çıktı yazısına tıklayın.(çeviri uzantınız aktifse orjinale çevirin.)
3- gelen sayfada biraz aşağıya gidin ve pygame.2.0.0.tar.gz yi indirin. (mevcut sürüm.)
4- sonra 7-zip i indirin. kurun.
5- indirilenler sekmenize gelip, pygame.2.0.0.tar.gz ye sağ tıklayıp 7-zip ile dosyaları ayıkla deyin.
6- yeni oluşan klasöre girin, dist e tıklayın.
7- pygame.2.0.0.tar diye bir dosya var onu da 7-zip ile dosyaları ayıkla deyin.
8- klasöre girin. yine bir klasör daha var ona da girin. aşağıda setup.py diye bir dosya var ona basın. setup diye görünebilir sorun yok.
9- karşınıza siyah bir ekran çıkacak. korkmayın. birşeyler yazacak. sonra duracak. durduğunda yazı olan en alt satırda [Y/n] yani yes ve no çıkacak.y yazıp entera basın. kurulum bi süre sonra başlayıp bittiğince kendisi kapanacaktır.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
evet söylenen yöntem bu fakat işe yaramıyor bazen. ben bu şekilde daha kolay ve az uğraşarak kurulumu yapabildim.
En son yeni Python sürümü için destek gelmemişti o yüzdendir. Son baktığımda 3.8 destekliyordu. İnternette karmaşık anlatılıyor demişsiniz ama kendiniz gereksiz uzatmışsınız. Sadece bir alternatif yazdıklarınız. :d

Kırrık67

Profesör
Reaksiyon puanı
946
En son yeni Python sürümü için destek gelmemişti o yüzdendir. Son baktığımda 3.8 destekliyordu. İnternette karmaşık anlatılıyor demişsiniz ama kendiniz gereksiz uzatmışsınız. Sadece bir alternatif yazdıklarınız. :d
:) olsun. pip install işe yaramazsa bu kesin işe yarıyor.