Galiba olabilecek en büyük hackı yedim...

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Az oldu bence. Keşke hdd çökerten virüs düşeydi gidip yeni hdd alaydın

Hilecilerden aşırı nefret ederim nedense. Oyunu oynayamıyorsan oynama,
hile kullanmaya mecbur değilsin

ahmethasan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sağ tık dosya konumuna git deyip işlemi sonlandır ve dosyayı sil. Ardından Malwarebytes ile taratmanı tavsiye ederim.
Sorunum çözülmedi şuan sinirim tepemde bağlandığım an bana ablanı çağır diyor hadi işine diyorum internetimi kapatıyorum pc den telefonuma win10 iso kurdum internetsiz şekilde install yapacam
Mesaj otomatik birleştirildi:

geçmiş olsun format başka birşey de yapamazsınız gibi duruyor merak etmeyin çok birşey yapamazlar
Format atacam no problem :)

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Sorunum çözülmedi şuan sinirim tepemde bağlandığım an bana ablanı çağır diyor hadi işine diyorum internetimi kapatıyorum pc den telefonuma win10 iso kurdum internetsiz şekilde install yapacam
Peki format sırasında bir sıkıntı yaşarsanız bize söyleyebilirsiniz yardım ederiz.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru

Format atacam no problem :)
Formatladıktan sonra windows.old dosyasındaki gerekli dosyaları alıp silmeyi unutmayın sonra interneti bağlayabilirsiniz.

ahmethasan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Az oldu bence. Keşke hdd çökerten virüs düşeydi gidip yeni hdd alaydın

Hilecilerden aşırı nefret ederim nedense. Oyunu oynayamıyorsan oynama,
hile kullanmaya mecbur değilsin
Abicim sen yanlış anlamışsın hile yaptığım oyun growtopia oyunun amacı farm yapıyorsun blok kırarak benim yaptığım hile de 1 hitle kırıyor blokları (sözde)

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Abicim sen yanlış anlamışsın hile yaptığım oyun growtopia oyunun amacı farm yapıyorsun blok kırarak benim yaptığım hile de 1 hitle kırıyor blokları (sözde)
Evet bu hile vb. programları kullanmanız oynadığınız oyunda haksız rekabete ve adaletsizliğe sebep oluyor size cevap yazan arkadaşın gayet haklı olduğunu düşünüyorum.

ahmethasan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Dostum tek çaresi format diyeceğim.Çünkü trojanı sistemine yaymış eğer para vermek istemiyorsan internetten sisteminin iso dosyasına ulaşabilirsin.Mesela Windows 10 ise onun iso dosyasını indirip en az 8gb olan bir flash bellek e yazdırmalısındır.Bunun içinde rufus adlı programı indirip flashı takıp indirdiğin iso dosyasını seçip yazdırmalısın.(Bu işlem 15 dk. en fazla sürecektir).Bu işlemden sonra flash takılı halde yeniden başlatıcaksın ve sonra açılırken f12 ye basıcaksın arka arkaya ve sonra bios menüsü açılacaktır.Ondan sonra Boot menüsünden flashını f5 tuşuyla en üste alıyorsun.Ondan sonra f10 tuşuna basıp kaydediceksin.Ve bilgisayarın açılacaktır ondan sonra kurulum menüden disklerini sıfırla ve bundan sonra diskini 2 ye böleceksin ve bundan sonra ise son aşama kur tuşuna tıkla ve bu son işlem kurulduktan sonra tekrar yeniden başlat ve bios menüye yeniden gir ve sonra boot menuden usb ni tekrar aşağıya al ve f10 a bas ve kaydet sonra artık flashını çekebilirsin.Yazması cok uzun surdu ama yardım etmek istedim.<3
Çok teşekkür ederim lazım olacaktır

Evet bu hile vb. programları kullanmanız oyun içi haksız rekabete ve adaletsizliğe sebep oluyor size cevap yazan arkadaşın gayet haklı olduğunu düşünüyorum.
Oyuncuları rahatsız edebilecek veya rekabet adaletsizliği ile alakası yok ve ben de kesinlikle rekabete aykırı oyunlarda hile yapmam growtopia yı internette araştırıp bakabilirsiniz saatlerce blok kırmak (farm) yerine 1 vuruşla işinizi kolay halledecek bir yazılım asla rekabete veya oyunculara aykırı bir şey yapmıyor

Peki format sırasında bir sıkıntı yaşarsanız bize söyleyebilirsiniz yardım ederiz.
Tamamdır teşekkür ederim.

Büyük ihtimal konu troll. Diğer forumda da aynı şey paylaşılmış ve orada telefon olduğu söyleniyor. Burada PC.
Asla, o zaman senin bilgisayarında hacklensin kendi kendine not defteri açılıp soru sual sorulsun sende foruma yaz bizde sana troll konu diyelim

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Çok teşekkür ederim lazım olacaktır

Oyuncuları rahatsız edebilecek veya rekabet adaletsizliği ile alakası yok ve ben de kesinlikle rekabete aykırı oyunlarda hile yapmam growtopia yı internette araştırıp bakabilirsiniz saatlerce blok kırmak (farm) yerine 1 vuruşla işinizi kolay halledecek bir yazılım asla rekabete veya oyunculara aykırı bir şey yapmıyor

Tamamdır teşekkür ederim.
Bu kanıya nereden vardınız,sonuçta bu oyun çok oyunculu bir oyun ve büyük bir oyuncu kitlesi barındıyor.Hak yemeden saatlerce blok kırmaya çalışan oyuncularda var veya bu oyunda kendini oynayıp geliştirenlerde var ve bu yaptığınızın haksız rekabet olmadığı kanısına nerden vardınız acaba?(amacım yargılamak değil sadece meraktan soruyorum) Zaten bu yaptığınız şey haksız rekabet oluşturmasaydı oyun geliştiricileri bunu bilerek oyuna ekleyebilirlerdi.

ahmethasan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Büyük ihtimal ile RAT virüsü mağdurusunuz,Malvarebytes Anti Malvare kullanarak virüsü temizlemenizi ayrıca bunu yapan şahıs hakkında suç duyurusunda bulunmanız en mantıklı çözüm olacaktır.
Eğer formata dahi karşı koyarsa kesinlikle bulunacam

Amello

Doçent
Reaksiyon puanı
595
Merhabalar, sistemime yüklediğim hile dosyası bana çok ciddi bir zarar verdi. Kendi kendine metin dosyası açıldı ve hackleyen şahıs mesaj yazmaya başladı. Bana bütün fotoğraflarımı inceleyip onun isteğini yerine getirmezsem bilgisayarıma ciddi zarar vereceğini açıkladı. Benden ailevi bilgilerimi istedi lakin interneti kesmek aklıma geldi ama ondan hemen önce de format atsam dahi ondan kurtulamıyacağımı açıkladı. Sakin olup internetimi kestim ve internetten bu sorunun nasıl çözebileceğimi araştırdım. Lakin format dışında hiçbir şey bunu çözemeyeceğini düşündüm. Hileden sonra ki gelen mesaj kutucuğunda tamam a bastığım anda kontrolün onun eline geçtiğini anladım. Görev yöneticisinde ismi çok garip olan bir exe yi internette arattırdım ve trojan ile ilgili şeyler çıktı. Bunu düzeltmenin yolu nelerdir, düşünceleri sizlere bırakıyorum.
bu işte bir hata var. O dosyayı yönetici dahi olarak çalıştırsan bu kadar kontrolü ele alamaz. Windowsdefender falan komple kapalı olması gerekir. Yani sen yüklediğin dosyaya nasıl güveniyorsan bütün izinleri vermiş olmalısın.

ahmethasan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Sağ tık dosya konumuna git deyip işlemi sonlandır ve dosyayı sil. Ardından Malwarebytes ile taratmanı tavsiye ederim.
Hiç bir şey bulamadı pc

İnternetsiz ortamda format atacağım

ahmethasan06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bu kanıya nereden vardınız,sonuçta bu oyun çok oyunculu bir oyun ve büyük bir oyuncu kitlesi barındıyor.Hak yemeden saatlerce blok kırmaya çalışan oyuncularda var veya bu oyunda kendini oynayıp geliştirenlerde var ve bu yaptığınızın haksız rekabet olmadığı kanısına nerden vardınız acaba?(amacım yargılamak değil sadece meraktan soruyorum) Zaten bu yaptığınız şey haksız rekabet oluşturmasaydı oyun geliştiricileri bunu bilerek oyuna ekleyebilirlerdi.
1.soru: growtopia, csgo veya onun gibi benzer fps,tps + multiplayer gibi bir oyun değil belliki growtopia yı biliyorsun daha söylemiyorum 2.soru: evet öyle oyuncular var ama gördüğüm zamanda onlara yardım ederim growtopia da kendini geliştirmen diğer oyunculara zarar vermiyor bu kişisel bir olay ve senin gelişmen rekabeti etkilemiyor diyecektim onu bırak oyunda rekabet yok, çekilişte hile kullananlar hariç 3.soru: oluştursun oluşturmasın asla koymazlar oyunun amacı farm olduğu için emek verilir ya ben 1 hit kullanmışım yada diğer normal adam senelerce emek vermiş, ben onun emeklerine zarar vermiyorum ve verilse neden hile kullanayım.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
1.soru: growtopia, csgo veya onun gibi benzer fps,tps + multiplayer gibi bir oyun değil belliki growtopia yı biliyorsun daha söylemiyorum 2.soru: evet öyle oyuncular var ama gördüğüm zamanda onlara yardım ederim growtopia da kendini geliştirmen diğer oyunculara zarar vermiyor bu kişisel bir olay ve senin gelişmen rekabeti etkilemiyor diyecektim onu bırak oyunda rekabet yok, çekilişte hile kullananlar hariç 3.soru: oluştursun oluşturmasın asla koymazlar oyunun amacı farm olduğu için emek verilir ya ben 1 hit kullanmışım yada diğer normal adam senelerce emek vermiş, ben onun emeklerine zarar vermiyorum ve verilse neden hile kullanayım.
O kişi emek vererek yapmış siz hile indirip emek vermeden yapacaksınız.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Dostum sana akıl verenleri, vermeye çalışanları falan boşverip format at bilgisayarına. Singleplayer bir oyunda hile yapmana bile karışmaya çalışıyorlar, yazık.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Cok ayip gercekten. Bu forumda kimse hile yapmaz ve korsan kullanmaz, korsanlari dislar ve sikayet ederiz. Hatta bence warezciler hadim edilmeli.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Dostum sana akıl verenleri, vermeye çalışanları falan boşverip format at bilgisayarına. Singleplayer bir oyunda hile yapmana bile karışmaya çalışıyorlar, yazık.
Çok oyunculu bir oyun değil miydi ki o? Değilse o zaman peki ben çok oyunculu diye biliyordum.

Castaft

Doçent
Reaksiyon puanı
899
Çok oyunculu bir oyun değil miydi ki o?
Olsa bile başkalarını etkilemediğini söylemiş. Burada etik mi gibisinden bir soru yok arkadaş virüs yemiş nasıl kurtulurum diye soruyor siz yok hile kullanma falan diyorsunuz. Yargılamak yerine yardım edin veya konudan çekin gidin.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Olsa bile başkalarını etkilemediğini söylemiş. Burada etik mi gibisinden bir soru yok arkadaş virüs yemiş nasıl kurtulurum diye soruyor siz yok hile kullanma falan diyorsunuz. Yargılamak yerine yardım edin veya konudan çekin gidin.
Zaten yapması gereken çözüm önerilerini o kişiye sunmuştum hatta "yargılama amacım yok sadece merak ettim" demiştim.Yapıcı eleştiri yapmak istiyorsanız benden tavsiye lütfen biraz daha yazılanlara dikkat ediniz.