İPhone 13 serisinde ne bekliyorsunuz ?

Reaksiyon puanı
6,371
Tasarımı hakkında bir beklentim yok ama daha büyük sensör, artık artırılmış dinamik aralıklı 10 bit renk aralığında 4K çözünürlükte 60 FPS videoyu AV1 kodekte çekmesi, yeni işlemcide AV1 kodek çözümleme desteğine sahip bir medya motoru, artık yapay zeka ile değil kameranın saf dinamik aralığı ile uygulanan ultra geniş dinamik aralık, daha yüksek yenileme hızına sahip bir panel ve 650 dolardan az bir fiyat.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu pek doğru değil.
Gayette çok doğru.

Güçlü değil. iOS Android gibi ram yemiyor. 8 GB'ın 8'i de kullanılıyor mu sanıyorsunuz? Onun en fazla 5 GB'ı kullanılıyor.
İşte o çok yanlış. 8GB ram olan telefonun ram'i onu kullanabilsin ve ekstra ram optimizasyonuna para ve zaman harcanmasın diye konuluyor. Yani 6Gb ram kullanan bir cihazda 5 GB kullanılır ama 8GB ram olan bir telefonda sadece fazla ram gözüksün diye konulmaz. 8 GB telefon 8GB'ı kullanır, 6GB telefon da 6GB'ı kullanır.

IOS optimizasyon, stabilite, ram yönetimi kısaca yazılım kalitesi olarak Android'den ve Android üreticilerinin ara yüzlerinden çok daha sütün olduğu için sadece "Amiral gemisinde 4 Gb ram var" diye dolaşan, optimizasyondan, yazılımdan haberi olmayan insanların ağzında konuşuluyor. Ayrıca aynı işlemleri bir Android bir IOS cihazda yapın aradaki ram kullanımı uçurumunu görürsünüz. Tamam bu Android ram içiyor anlamına gelmez ama çok daha fazla ram kullandığı bir gerçek.

Ayrıca Android'in 5GB ram ile yaptığını IOS 3GB ram ile çok daha iyi yapıyor bu denilmeye çalışılıyor size.

Amiral gemisine 3 GB ram mi koysunlar? iOS gibi stabil değil, uyumlu değil, açık kaynaklı. Evet, Apple iOS'tan dolayı ram konusunda daha önde ama bunun güç tüketimiyle alakası var, ram'in gücüyle değil.
Koymuşlar ve gayette 8GB ram kullanan Android amiral gemilerini geçmişler. Onlar geçmişken hala "Amiral gemisine 3Gb ram mi koysunlar" diyebiliyor musunuz, gerçekten mi?

Son düzenleme:

LoKi*

Doçent
Reaksiyon puanı
486
90 hz ekran ,arttirilmis batarya,farkli tasarim,parmak izi (ekran ya da guc tusu)yüksek fiyat

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,892
Ucuz olması ?

KRZMNİTK

Profesör
Reaksiyon puanı
1,072
Ya ben şuna iPhone 6 kullanıyorum yani beklediğim bir şey yok

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
Tasarımı hakkında bir beklentim yok ama daha büyük sensör, artık artırılmış dinamik aralıklı 10 bit renk aralığında 4K çözünürlükte 60 FPS videoyu AV1 kodekte çekmesi, yeni işlemcide AV1 kodek çözümleme desteğine sahip bir medya motoru, artık yapay zeka ile değil kameranın saf dinamik aralığı ile uygulanan ultra geniş dinamik aralık, daha yüksek yenileme hızına sahip bir panel ve 650 dolardan az bir fiyat.

Gayette çok doğru.

İşte o çok yanlış. 8GB ram olan telefonun ram'i onu kullanabilsin ve ekstra ram optimizasyonuna para ve zaman harcanmasın diye konuluyor. Yani 6Gb ram kullanan bir cihazda 5 GB kullanılır ama 8GB ram olan bir telefonda sadece fazla ram gözüksün diye konulmaz. 8 GB telefon 8GB'ı kullanır, 6GB telefon da 6GB'ı kullanır.

IOS optimizasyon, stabilite, ram yönetimi kısaca yazılım kalitesi olarak Android'den ve Android üreticilerinin ara yüzlerinden çok daha sütün olduğu için sadece "Amiral gemisinde 4 Gb ram var" diye dolaşan, optimizasyondan, yazılımdan haberi olmayan insanların ağzında konuşuluyor. Ayrıca aynı işlemleri bir Android bir IOS cihazda yapın aradaki ram kullanımı uçurumunu görürsünüz. Tamam bu Android ram içiyor anlamına gelmez ama çok daha fazla ram kullandığı bir gerçek.

Ayrıca Android'in 5GB ram ile yaptığını IOS 3GB ram ile çok daha iyi yapıyor bu denilmeye çalışılıyor size.

Koymuşlar ve gayette 8GB ram kullanan Android amiral gemilerini geçmişler. Onlar geçmişken hala "Amiral gemisine 3Gb ram mi koysunlar" diyebiliyor musunuz, gerçekten mi?
Benim dediklerimin aynısını uzatıp bana demen? :D

"Amiral gemisine 3 GB ram mi koysunlar?" kısmı da Android amiral gemileri için söylediğim bir şey.

Yine üstte Android'in stabil ve uyumlu olmadığını söyleyip iOS'un bu yüzden daha az ram yediğini ve Apple'ın bu yüzden ram konusund daha önde olduğunu söylemişim, sen gelip bana yine aynılarını söylemişsin. 8 GB ram'in de ram fazla olsun diye konduğunu söylemedim, sistemin atıyorum 8 GB ram'in 3'ünü kullandığını ve kalanın 5 olduğunu söyledim. Ben zaten Apple'ın 3 GB ile Android'in 5 GB'ının yaptığı işi yaptığını inkâr etmedim, ram'lerin birbirinden daha güçlü olmadığını, sistemden dolayı Apple'ın sisteme daha az ram ayırdığını (Android'lerde ram'in yarısı sisteme gidiyor) söyledim ve ram'lerin birbirinden güçlü olmadığını, güç kullanımının farklı olduğunu söyledim. Kısacası benim söylediklerimin aynısını bana söylemişsin.

IOS optimizasyon, stabilite, ram yönetimi kısaca yazılım kalitesi olarak Android'den ve Android üreticilerinin ara yüzlerinden çok daha sütün olduğu için sadece "Amiral gemisinde 4 Gb ram var" diye dolaşan, optimizasyondan, yazılımdan haberi olmayan insanların ağzında konuşuluyor.
iOS gibi stabil değil, uyumlu değil, açık kaynaklı

Reaksiyon puanı
6,371
Benim dediklerimin aynısını uzatıp bana demen? :D

"Amiral gemisine 3 GB ram mi koysunlar?" kısmı da Android amiral gemileri için söylediğim bir şey.

Yine üstte Android'in stabil ve uyumlu olmadığını söyleyip iOS'un bu yüzden daha az ram yediğini ve Apple'ın bu yüzden ram konusund daha önde olduğunu söylemişim, sen gelip bana yine aynılarını söylemişsin. 8 GB ram'in de ram fazla olsun diye konduğunu söylemedim, sistemin atıyorum 8 GB ram'in 3'ünü kullandığını ve kalanın 5 olduğunu söyledim. Ben zaten Apple'ın 3 GB ile Android'in 5 GB'ının yaptığı işi yaptığını inkâr etmedim, ram'lerin birbirinden daha güçlü olmadığını, sistemden dolayı Apple'ın sisteme daha az ram ayırdığını (Android'lerde ram'in yarısı sisteme gidiyor) söyledim ve ram'lerin birbirinden güçlü olmadığını, güç kullanımının farklı olduğunu söyledim. Kısacası benim söylediklerimin aynısını bana söylemişsin.
Tamam da nerede ram gücü ile alakalı bir yazı gördünüz de ram güçleri eşit diye ssavunmaya çalıştınız ki?

Zaten tüm ram standart, LP ddr4x veya lp ddr 5 ve genelde aynı frekansta .alışan ram ler kullanılıyor.

TeknoTakip

Doçent
Reaksiyon puanı
444
ben şarj girişini kaldırmalarını bekliyorum. ha bide tepe modelin 30000 tl olmasını

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Hocam konu SİLİNECEK.
Konu ile ALAKASIZ mesaj yazmayın lütfen.

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,298
Asıl 1 böbrek edicek taraflara geliyoruz sıkı tutunun!

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Evet,biliyorum :) İPhone 12 Serisi yeni çıktı,fakat 13 serisini merak etmekteyim.
Siz,13 serisinden ne bekliyorsunuz ?
•Ekrana Gömülü Parmak İzi/Güç Tuşunda Parmak İzi.
•120-90Hz ekran tazeleme hızı
•Delikli Ekran/İnceltilmiş Çentik
1-120hz ekran hızı 2-Ekrandan parmak izi 3-Kablosuz ters şarj 4-Çentiğin ufalması 5-Kamerada Pro mod.

wittroc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
11,235
1-120hz ekran hızı 2-Ekrandan parmak izi 3-Kablosuz ters şarj 4-Çentiğin ufalması 5-Kamerada Pro mod.
Şahsen ben kablosuz ters şarj olup da sıkı kullananını görmedim. Şu anlık aşırı gereksiz ancak ileride ne olur bilmem.

rosellealper

Doçent
Reaksiyon puanı
416
Evet,biliyorum :) İPhone 12 Serisi yeni çıktı,fakat 13 serisini merak etmekteyim.
Siz,13 serisinden ne bekliyorsunuz ?
•Ekrana Gömülü Parmak İzi/Güç Tuşunda Parmak İzi.
•120-90Hz ekran tazeleme hızı
•Delikli Ekran/İnceltilmiş Çentik
13 cıkacagını zannetmem ugursuz sayı oldugu icin xs xr gibi sayı olmadan model cıkarırlar

egee358

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Valla o saydığınız özelliklerin hepsi diğer marka telefonlarda var zaten. Merak eden onlardan birini alabilir... De, ben ütü yapmasını, çamaşır yıkamasını... Ha bir de mümkünse bir çorba yapmasını istiyorum! :D

Bunlar belki 13. çürük elmaya yetişmese de muhtemelen 130.uncusuna yetişebilir. :D
apple laf sokim hawali olim ?.Samsung s10+i iphone 11e terclh eden birinden ne beklersin ki

iphone xsde oldugu gibi 12 pro serisinin fiyatlarinin dusmesi ve 13 serisinin 12 pro cikis fiyatindan cikmasi ve bunun yaninda:
pro modellerde ekrana gomulu touch id ve pro motion
duz modellerde tusa gomulu touch id ve pro motion yok
bunun yaninda tasarımda bir değişiklik beklemiyorum
bu sefer islemcide gercekten hatri sayilir bir degisiklik bekliyorum cunku a14 pek iyi gelmedi bence 5nm haric asiri bir fark yok a13ile a15 in gercekten bir fark koymasini bekliyorum.

Son düzenleme:

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Valla o saydığınız özelliklerin hepsi diğer marka telefonlarda var zaten. Merak eden onlardan birini alabilir... De, ben ütü yapmasını, çamaşır yıkamasını... Ha bir de mümkünse bir çorba yapmasını istiyorum! :D

Bunlar belki 13. çürük elmaya yetişmese de muhtemelen 130.uncusuna yetişebilir. :D
Olmadı hocam.Bizim ülkemiz için lüks.Ama diğer ülkeler için diğer telefonlardan farkı yok.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
Damla çentik filan gelsin birde en az 90 hz ekran gelsin başka hiç bir şey istemiyorum

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Yine bir şey eksilecek gibi. Hadi hayırlısı. Bence çentiği atacaklar.

xdal

Asistan
Reaksiyon puanı
78
Büyük ihtimalle şarj girişi yok olup kutudan da applewatchlardan çıkan şarj kablosu gibi bir şey çıkar
120hz ve touch ıd yi de sanki ilk defa kendileri çıkarmış gibi sunum yapıcaklarına eminim
İnşallah tasarımı artık biraz değiştirirler sıktı artık

DESLAER

Profesör
Reaksiyon puanı
628
benim beklentim 11 de olduğu gibi 13 çıkınca 12 nin fiyatını düşmesi almak istiyorum ama baya pahalı

Damla çentik filan gelsin birde en az 90 hz ekran gelsin başka hiç bir şey istemiyorum
samsung çakması olmayalım diye getireceklerini sanmıyorum damla çentiğin

Ekran 120 hz olursa çıktığı gün apple mağazasında beklerim.
ve 25.000 fiyatı görünce topluca geri döneriz :D

Olmadı hocam.Bizim ülkemiz için lüks.Ama diğer ülkeler için diğer telefonlardan farkı yok.
amerikada tanıdığım birisi var aldı 12 pro 1000$ ama korkuyır düşürmekten arka cam koruyucu falan herşeyi aldı onlar içinde değerli