- Reaksiyon puanı
- 20
Bir 60hz monitörde Vsnc kapalı olursa daha fazla fps görür mü? Yani Vsnc kapalı ve 60hz bir monitörde 70 fps görüyorsun.
Yani monitör alırken kaç hz olduğu önemli değilmi?
Vsync açıksa en fazla monitör hz değerinde görürsün ama eğer vsync kapalıysa en fazla aldığı kadar alırYani monitör alırken kaç hz olduğu önemli değilmi?
Aynen öyle, siz bu işi biliyorsunuz hocam.Hertz değerin kaçsa o kadar görürsün.
60hz monitörde 60fps akıcı bir oyun ile 1000 fps oyun arasında fark olmaz.
Her iki durumda da 60hz lik görüntü alırsın. Hatta hertz değerinin çok üstünde bir fps alırsan görüntüde yırtılmalar olabilir. Bu sebeple vsync teknolojisi var.
Eğer vsync kapalıyken 60 altında fps alıyorsan, vsync açıncada o değeri alırsın. Yani düşük olanı yükseltmez, yüksek olanı düşürür ki yırtılma olmasın.
Ayrıca 144 veya üzeri fps alacağın donanim varsa monitörde buna göre seçilmeli. Oynanacak oyuna göre 144hz tn panel yerine 60/75 hz ips panel tercih edilebilir.
Teşekkürler!Vsync açıksa en fazla monitör hz değerinde görürsün ama eğer vsync kapalıysa en fazla aldığı kadar alır
Eyvallah ? Uykusuz uykusuz yanlış bir şey mi yazdım acaba diyerek tekrar okudum. Ve hatam varsa da yine göremedim ??Aynen öyle, siz bu işi biliyorsunuz hocam.