3060ti vs 6700/xt

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Nvidia 4500tl'den başlayan fiyatları ile dediği kart 5.5den falan çıktı bu stocklar ne zaman oturur yeni kartlar ne zaman gelir bu fiyata alınmalı mı yoksa 6700/xt mi beklenmeli me yapılmalı 6k bütçem var hangisi mantıklı olur?

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Hocam AMD geçen yılki işlemci başarısından sonra sanki biraz şımardı gibime geldi. Yeni işlemcileri aşırı pahalı, yeni ekran kartları rtx performansları yerlerde ama daha kaslı cihazlar olduğu görünüyor.
Yani demek istediğim Ray Tracing senin için önemliyse Rtx 3060 Ti öneririm. Değilse bir süre bekle derim hatta ben şubat ayı gibi bir gtx ekran kartı lansmanı öngörüyorum. Düşüncem doğru çıkarsa bütün kartların fiyatı şubat gibi düşebilir. Beklemende de fayda olabilir yani.

Reaksiyon puanı
16,128
fiyatların uçması AMD'nin suçu değil dolar ve vergiler nedeni.
Ekran Görüntüsü 2020-12-13 22-23-10.png

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
satıcıların yüksek kar amacından yüksek.
Satıcıların kişilikleriyle alakalı değil, aynı "yüksek kar amaçlayan" satıcılar 3000 serisi işlemciler çıktığında bunu yapmadı? çünkü stok vardı. Bu yıl farklı bir durum oldu.

Pandemi yüzünden yeni seri üretimi gecikti. Amd yeterince stok yapmadan lansman yaptı aynı durumu nvidia da 3000 serisi kartlarda görebilirsiniz. Stok olmadığı için fiyatları yüksek tuttular. Bu kadar basit bir denklem kişisel tercihlerle alakalı değil bu stok-lojistik-üretim eksikliği ve doğal sonular.

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Rtx performansının stabiliteden olduğunu düşünüyorum rtx destekli oyunların neredeyse tümü Nvidia ile geliştirildi bundan dolayı böyle AMD kötü performans gösteriyor ama oyunların ve kartların güncelleme aldıkça artacağınada emin gibiyim.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Rtx performansının stabiliteden olduğunu düşünüyorum rtx destekli oyunların neredeyse tümü Nvidia ile geliştirildi bundan dolayı böyle AMD kötü performans gösteriyor ama oyunların ve kartların güncelleme aldıkça artacağınada emin gibiyim.
Rtx performansı donanımsal malesef, dediğiniz olsa gtx 1080 kartlara bir güncelleme gelir ve şu an rtx açık oyun oynardık. AMD de bu donanımsal dönüşümü henüz yakalayamamış görünüyor malesef. Bu tarz tesellilerle yeni amd kartları alınabilir ama AMD kartlarla kaliteli bir rtx deneyimi için malesef sonraki jenerasyon kartları beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Edit: AMD nin elinde hiç mi koz yok? var. infinity cache ve smart access memory. Bu iki teknoloji de kas gücünü arttırmaya yönelik, rtx'e malesef etkileri yok. O yüzden daha çok fsp alıyoruz amd kartlarla arge yatırımlarını kas gücüne yoğunlaştırmışlar görünene göre.

Son düzenleme:

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,460
Rtx performansı donanımsal malesef, dediğiniz olsa gtx 1080 kartlara bir güncelleme gelir ve şu an rtx açık oyun oynardık. AMD de bu donanımsal dönüşümü henüz yakalayamamış görünüyor malesef. Bu tarz tesellilerle yeni amd kartları alınabilir ama AMD kartlarla kaliteli bir rtx deneyimi için malesef sonraki jenerasyon kartları beklememiz gerekecek gibi görünüyor.

Edit: AMD nin elinde hiç mi koz yok? var. infinity cache ve smart access memory. Bu iki teknoloji de kas gücünü arttırmaya yönelik, rtx'e malesef etkileri yok. O yüzden daha çok fsp alıyoruz amd kartlarla arge yatırımlarını kas gücüne yoğunlaştırmışlar görünene göre.
Donanımsal mi rt çekirdeği AMD'de daha fazla şuanlık tamemen optimasyon yüzünden kaynaklanan bir sorun driver ve oyunların güncellemesi ile çok daha iyi alacaktır.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
Donanımsal mi rt çekirdeği AMD'de daha fazla ben tamemen optimasyon yüzünden kaynaklanan bir sorun driver ve oyunların güncellemesi ile çok daha iyi alacaktır.
Zamanla dediğinizin doğruluğunu göreceğiz. Bu konuyu buraya not aldım, bundan 1 yıl sonra amd nin bu kartlarının rtx performansı düzelmiş mi yükselmiş mi göreceğiz. Ben sonraki jenerasyona kadar bir beklenti içinde olunmaması kanaatindeyim.

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
3070 den ucuz olacağı kesin ama 3060ti fiyat karşılaştırması yapmak zor olur. Bence 3060ti al. Ondan daha ucuz olursa çok geçmek istersen elindekini satar AMD alırsın. Yeni çıkacağı için başlarda biraz sorunlu bir kart olabilir zaten. O yüzden 3060ti daha mantıklı bence.

mychar276

Profesör
Reaksiyon puanı
3,210
3070 den ucuz olacağı kesin ama 3060ti fiyat karşılaştırması yapmak zor olur. Bence 3060ti al. Ondan daha ucuz olursa çok geçmek istersen elindekini satar AMD alırsın. Yeni çıkacağı için başlarda biraz sorunlu bir kart olabilir zaten. O yüzden 3060ti daha mantıklı bence.
Çok doğru bende 3060 Ti ın daha mantıklı olduğu kanaatindeyim.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,992
Zamanla dediğinizin doğruluğunu göreceğiz. Bu konuyu buraya not aldım, bundan 1 yıl sonra amd nin bu kartlarının rtx performansı düzelmiş mi yükselmiş mi göreceğiz. Ben sonraki jenerasyona kadar bir beklenti içinde olunmaması kanaatindeyim.
Ben RTX kartların sadece RTX ile kullanılıp gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani ayrı olarak açmak değil sonsuza kadar açık gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Nvidia ayarlarından da halledilmeli. Yani normak performansı asıl performans değil RTX dahil normal performansı haline gelmeli. O zaman RTX kartlar daha doğru şekilde planlanır gibi.