Debian - Ubuntu Kernel Panic Hakkında (Mainline Kernel 5.X)

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Merhabalar,

GT King Pro tvbox için derlediğim Debian ve Ubuntu image'ı SD karttan boot ettikten bir süre sonra aşağıdaki gibi kernel panic alıyorum fikri olan var mı? Bu neden kaynaklanıyor olabilir 4.9 Legacy kernel ile derlediğimde aynı sistem sorunsuz çalışırken mainline kernelde bir süre sonra çakılıyor.
@rise , @EFI Shell , @OzgunPr ,@MrtAltg

Ekli dosyalar

• 201634i1wezc11ezggh5ct.jpg
    201634i1wezc11ezggh5ct.jpg
    177.5 KB · Görüntüleme: 161
Son düzenleme:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Merhabalar,

GT King Pro tvbox için derlediğim Debian ve Ubuntu image'ı SD karttan boot ettikten bir süre sonra aşağıdaki gibi kernel panic alıyorum fikri olan var mı? Bu neden kaynaklanıyor olabilir 4.9 Legacy kernel ile derlediğimde aynı sistem sorunsuz çalışırken mainline kernelde bir süre sonra çakılıyor.
@rise , @EFI Shell , @OzgunPr , @MrtAltg
Belki bir donanım ya da BIOS'undan kaynaklı bir sorun oluyordur mainline kernelde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar,

@rise , @EFI Shell , @OzgunPr , @MrtAltg
Ha bu arada abi bizleri etiketleyemedin yani mesajı gelmedi ben kendim baktım. :)

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,503
Belki bir donanım ya da BIOS'undan kaynaklı bir sorun oluyordur mainline kernelde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bu arada abi bizleri etiketleyemedin yani mesajı gelmedi ben kendim baktım. :)
Bende diyorum bu @ işareti neden beyaz kaldı düzelttim teşekkür ederim, bu arada cihazda BIOS yok.
@rise , @EFI Shell , @OzgunPr ,@MrtAltg

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Yok konuyu okudum lakin işten geldim benim kafa da kernel panic durumunda toparlamaya çalışıyorum :) Bu konuda bilgim olmadığı için araştırıyorum.