Biriktirdiğim Param

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Dolar bu seviyede kalsın dediğim kripto para değerlense şuan misal veriyorum 100 dolar yatırdın. 1 dolardan 100 tane aldım. 3 sene sonra tanesi 2000 dolar oldu. Senin 200.000 doların olur. Dolar aynı seviyede kalsa bile cebine giren parayı düşün.
Cidden doğru ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabiiki kar oranı çok yüksek ama sabırsızsan bulaşma derim.
Sabırsızımda ama ben çok para toplamak istiyorum. Onun için bekleyebilirim. Heralde ?

BatinY

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,491
Cidden doğru ?

Sabırsızımda ama ben çok para toplamak istiyorum. Onun için bekleyebilirim. Heralde ?
Aynen ben de öyle, bekliyorum bakalım 2 ye katladım parayı daha ne kadar katlarım bilmem. Zaman gösterir.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Cidden doğru ?

Sabırsız isen al sat yap. Bu dediklerimiz kenarda duran para ile alakalı. Yatırınca 3 sene unutacaksın para yok gibi yaşıcan

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Aynen ben de öyle, bekliyorum bakalım 2 ye katladım parayı daha ne kadar katlarım bilmem. Zaman gösterir.
Katlaya Katlaya Patlatacagız. ?
Bununla selfi çekmeliyim.
Ek Açıklama 2020-12-08 191234.png

Sabırsız isen al sat yap. Bu dediklerimiz kenarda duran para ile alakalı. Yatırınca 3 sene unutacaksın para yok gibi yaşıcan
O zaman ben bin lirayı yatırayım. Beklerim olmadı 1 sene sonra ne kar ettiysem.

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Dolar ve euroyu örneğin 1$€= 5.00₺ ye aldınız. 1$€=7,8₺ civarı olunca yada yükselince rakam farketmez her şeye eş değer zam geliyor. Örneğin 3 ay önceki 500₺ ile dolar ve euro yükselince o parayla gene aynı şeyleri alabilirsiniz. Çünkü hepsine eş değerli zam geldiğinden dolayı dolar ve euronun yükselmesi aslında zarar oluyor.
Şimdi anladım.
Kripto paralara yönelme bence en iyisi altın.

ikakbay

Asistan
Reaksiyon puanı
65
Bence harca paranı, boşver yatırım filan. Şimdi senin için zamanı değil.

KRZMNİTK

Profesör
Reaksiyon puanı
1,072
Bana ver ben borsa oynayayım.aylık %25 kazanç garanti. Ama kazancımın %25’ini alırım

sberkbayram

Asistan
Reaksiyon puanı
109
altın yaparsan her türlü kâra geçersin uzun vade de fakat geçen günlerde ABD Türkiye ye S400 yüzünden yaptırım kararı aldı ve ayrıyetten AB nin de şuan yaptırım kararı alma ihtimali var yani her türlü kâra geçersin gibi geliyor ama 1000₺ ile de çok bir şey bekleme, git bitcoin al her türlü win win

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Yatırım şekli tercih meselesidir. Kimisi dövizle, kimisi kıymetli madenle, kimisi kripto parayla, kimisi katılım veya sepet hesaplarıyla, kimisi hisse senetleriyle, kimisi yatırım fonlarıyla ve kimisi de kira sertifikaları ile yatırım yapar. Dini boyutu da tabi burada önemli ama burada da insanların görüşlerine yine saygılı olmak lazım. Dini boyutu önemliyse senin için faizsiz yatırım fonları/kira sertifikası/hisse senetleri/katılım hesapları/döviz ve altın size uygundur yalnız altını sanal değil gerçekten veren bankadan almanız lazım mesela Kuveyt Türk bunlardan biri. Kripto para işi hepinizin bildiği üzere zaten sıkıntılı fakat bu konuda insanların düşüncelerine saygı duymak gerekiyor.

Yatırımın özünde aslında Yüksek Risk/Orta Risk/Düşük Risk ve Kısa vade/orta vade/uzun vade şeklinde düşünebilirsin.

Eğer çok yüksek risk alırım kazandın mı tam kazanayım ama kaybettiğim zaman da dibe vurayım diyorsan en uygunu hiç şüphesiz Altın veya altına bağlı fon, döviz veya dövize bağlı serbest fon yada çok yüksek yüzdeli mesela %90 borsa fonlarıdır. Yüksek risk aynı zamanda uzun vade gerektirir, mesela altın kısa vade bir yatırım aracı değil uzun vadede daha çok kazandırır.

Eğer orta risk alayım hem borsadan hisse alan hem kira sertifikalarından hem de katılım hesaplarından oluşan fonlar var bunlar da kolay kolay dibi vurmuyorsun ama kazancın çok fazla olmuyor tabi.

Düşük riskte tabiki kira sertifikası fonları. Çok çok az getirir ama kaybetme oranı neredeyse imkansızdır.

İşin özü 10 ₺'si olsa bile bir insan yatırım yapabilir fakat herkesin yatırım araçları farklıdır ve saygı duymak gerekir. Mesela bazı insanlar yatırımdayken parası hemen nakite çevirmesi gerekir o insanlar daha çok katılım hesapları ve aynı gün valörle işlem yapılabilen fonları tercih ediyor ama bir adam var parasını hiç harcayamıyor zaten mesela yedek subaylar geldi aklıma onlar koyar parayı abi unutur gider bakmaz bile :)

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Güvenli yatırım için altın alıp 6 ay bekle.
Risk alırım diyorsan dolara yatır

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
535 liradan 460 a gelen yatırım aracı nasıl güvenli oluyor? Bir de altın ile dolar bağlantılı zaten.
Güvenli dostum. Dolar zaman zaman azalıp artabilen bir şey, çünkü dolar amerikan ekonomisine ve bizim paramızın değerine bağlı; lakin altın sürekli artan bir şey. Çünkü kısıtlıdır ve yeni altın kaynakları bulunmadıkça Türk parası değerlense bile uzun vadede her zaman kâr ettirir.
Evet Türk parası değer kazandığı için o kadar büyük düşüş yaptı; fakat bir yıl sonra bu miktardan daha fazla fiyatı olacağına emin olabilirsiniz

Batu Kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
108
Arkadaşlar benim çoktan biliktirdiğim Bin lira var. Ben dolar veya euro almak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
Daha çok biriktirmek için ?
Eğer borsadan anlıyorsan hisse satın alabilirsin eğer anlamıyor alıp kenara atıcaksan altını tavsiye ederim.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Güvenli dostum. Dolar zaman zaman azalıp artabilen bir şey, çünkü dolar amerikan ekonomisine ve bizim paramızın değerine bağlı; lakin altın sürekli artan bir şey. Çünkü kısıtlıdır ve yeni altın kaynakları bulunmadıkça Türk parası değerlense bile uzun vadede her zaman kâr ettirir.
Evet Türk parası değer kazandığı için o kadar büyük düşüş yaptı; fakat bir yıl sonra bu miktardan daha fazla fiyatı olacağına emin olabilirsiniz
heryıl yüzlerce ton altın çıkartılıyor

sharp44

Doçent
Reaksiyon puanı
353
Doların euronun ne olacağı belirsiz ben olsam şuan bekletirdim, yeni bakan atandı reformlar politikalar değişti bir nebze de olsa düşebilir.
Umarım düşer ...

Kripto para işine gir ama biraz araştırda gir çünkü hangisinin kar edeceğini az çok tahmin edip gir. Ben hiç düşünmeden çok yükselmiş diye paribudan almıştım. Ben alınca düşmüştü :d. Daha sonra akıllandım ve biraz uzun zaman geçti ama kar ettim. Sabırlı olurum diyorsan kripto paraya gir

Son düzenleme:

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Umarım düşer ...

Kripto para işine gir ama biraz araştırda gir çünkü hangisinin kar edeceğini az çok tahmin edip gir. Ben hiç düşünmeden çok yükselmiş diye paribudan almıştım. Ben alınca düşmüştü :d. Daha sonra akıllandım ve biraz uzun zaman geçti ama kar ettim. Sabırlı olurum diyorsan kripto paraya gir
Ya aslında mesela çok beklemesem daha iyi olur. Ne kadar sabır mesela ? :D

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Bu miktar parayla borsa kripto uğraşma. Pek bir şey kazanamazsın. Kriptoyu bilmiyorum ama borsa tam kumarhane. Yamyam dolu.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,217
Benimde 1000 küsür param vardı gümüşe çevirmiştim. 5.50 tl'yken falan aldım. Şuan 6 tl mi ne olmuş.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Ben 270 ten 2019 aralık di galiba. 10gram altın yapmıştım. 528 den bozdum. 2150 lira kaldı bana. 460dan bir daha yaptim. Bekliyorum.