s20FE vs se2020

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Selamlar, kusura bakmayın birdaha kafanızı şişireceğim ama cidden öyle bir ikilemde kaldım ki anlatamam. Öncelikle bütçem 5k civarları 6'ya çıkaramam 200-300tl arası anca arttırabilirim. Oyun oynayan biri değilim. Bu iki cihaz arasında kaldım. Aslında ikisinin de kendine özel özellikleri var. Alırken uzun ömürlü bir şey almak istiyorum. Şimdi gelelim ikilemde kaldığım noktalara; Ekran , batarya konusunda Samsung Uzun ömürlü (Güncelleme) ve işlemci konusunda Apple Yani tasarım olarak da bakmak gerekirse s20FE bana daha mantıklı geldi fakat uzun ömürlü olabilir mi yani en azından Apple'a baktığımda 5 yıl güncelleme +2 yıl güncellemesiz kullansam 7 yıl tam ömürlük olur. Samsung tarafında 3 yıl güncelleme +2 yıl güncellemesiz 5 yıl yapar.

Screenshot_1.png

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
S20 FE Snapdragon işlemcili olsaydı onu önerirdim ama Exynos 990 işlemcisi olduğu için ikisi arasından SE 2020 bunlar dışında Mi 10T Pro öneririm.

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Yani hocam kasa benim için önemli değil ya nasıl olsa kılıfla kullanacam o yüzden.
Yine de alınmaz hocam o fiyatlarda se2020,p30 gibi cihazlar alınabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya böyle cevaplar yüzünden zaten 2 yıldır iphone 4s kullanıyorum hala değiştiremedim. Hocam bi neden belirt neden olmaz ekran mı kötü işlemci mi kötü ?
İşlemcisi verimli değil dostum

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
S20 fe alınmaz işlemcisi verimli değil.
Ya o konuda zaten öyle hemfikirim yani işlemci anlamında apple daha iyi fakat ekran ve batarya süresi olarak ? Ben şöyle s20fe black friday fırsatlarında 5400'e buldum fakat o zaman alamadım ve indirim bitti diye kafamdan silmiştim apple'a karar kılmıştım fakat bu sabah baktığımda hala aynı fiyat olunca kararım tekrar ikilemde kaldı

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
ya böyle cevaplar yüzünden zaten 2 yıldır iphone 4s kullanıyorum hala değiştiremedim. Hocam bi neden belirt neden olmaz ekran mı kötü işlemci mi kötü ?
İşlemci çöp.

Ya o konuda zaten öyle hemfikirim yani işlemci anlamında apple daha iyi fakat ekran ve batarya süresi olarak ? Ben şöyle s20fe black friday fırsatlarında 5400'e buldum fakat o zaman alamadım ve indirim bitti diye kafamdan silmiştim apple'a karar kılmıştım fakat bu sabah baktığımda hala aynı fiyat olunca kararım tekrar ikilemde kaldı
S20 fe yi öneren çıkmaz burada.

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Yine de alınmaz hocam o fiyatlarda se2020,p30 gibi cihazlar alınabilir

İşlemcisi verimli değil dostum
Yani se2020 dediğim gibi hemfikirdim ama yani hocam ekran da küçük değil mi ? Kamera anlamında ikiside eşit bu arada + samsung tarafında gece modu desteği var fakat yani bilemedim. ayrıca batarya hocam yani

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Yani se2020 dediğim gibi hemfikirdim ama yani hocam ekran da küçük değil mi ? Kamera anlamında ikiside eşit bu arada + samsung tarafında gece modu desteği var fakat yani bilemedim. ayrıca batarya hocam yani
Kamerada eşit değiller çok da.
Ekran büyük olsun istiyorsanız note 10 lite a bakın derim.

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Hocam bırakın 4S'i artık 6S bile alınmaz,neredeyse.
yok hocam almadım zaten hediye gelmişti ondan önce bende samsung galaxy ace vardı bi anda geçince apple'a nasıl değiştim anlatamam yani ama şimdi se 2020 alırsam batarya ve ekran üzecek gibi tamam oyun oynamıyorum ama bilemedim

batuhan67

Doçent
Reaksiyon puanı
557
Hocam zaten ekranı sorun etmesseniz alınabilir cihaz batarya süresi 7 saat alıyordu kuzenim bu fiyatlarda se2020, p30, oppo reno 3 pro, mi10 t , poco f2 pro alınabilir

Reaksiyon puanı
8,191
iPhone SE (2020) kullanmış biri olarak S20 FE öneririm. Oyun oynamam derseniz S20 FE her halükarda işinizi görür. Daha geniş ekran , güncel bir tasarım , daha iyi pil ömrü ve Samsung'un 3 yıllık güncelleme desteği vs vs.

Kamera ve yazılımda evet SE müthiş ama ben olsam o çerçeveli cihazı almazdım S20FE varken.

Ek olarak S20FE alanlara bileklik ve kablosuz kulaklık veriyor Samsung.

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Kamerada eşit değiller çok da.
Ekran büyük olsun istiyorsanız note 10 lite a bakın derim.
Hocam önerdiler de artık 1 senelik cihaz güncelleme desteği azalacak yani güncel bakmaya çalışıyorum se2020 gibi olsun s20fe da 3 güncelleme alacakmış ama

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
yok hocam almadım zaten hediye gelmişti ondan önce bende samsung galaxy ace vardı bi anda geçince apple'a nasıl değiştim anlatamam yani ama şimdi se 2020 alırsam batarya ve ekran üzecek gibi tamam oyun oynamıyorum ama bilemedim
Batarya ve ekran istiyorsanız se size göre değil o zaman.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,971
4S'ten geçince ekran güzel olur :)
Batarya çokta üzücü değil.Yine çıkarıyor 1 günü.

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
iPhone SE (2020) kullanmış biri olarak S20 FE öneririm. Oyun oynamam derseniz S20 FE her halükarda işinizi görür. Daha geniş ekran , güncel bir tasarım , daha iyi pil ömrü ve Samsung'un 3 yıllık güncelleme desteği vs vs.

Kamera ve yazılımda evet SE müthiş ama ben olsam o çerçeveli cihazı almazdım S20FE varken.

Ek olarak S20FE alanlara bileklik ve kablosuz kulaklık veriyor Samsung.
Hocam ben trendyoldan alacaktım aynı bütçede 5400'e var şuan indirim bittiğinde fiyat gene çıkar alamam diye düşündüm ama öyle değilmiş

EmreK_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Batarya ve ekran istiyorsanız se size göre değil o zaman.
Yani hocam şöyle uzun ömürlü olsun ama ekran da yani tabi hiç elime se2020 almadım bir ara mağazaya gidip her ikisine de bakıcam boyutlarına eğer düşündüğüm kadar küçük değilse kesinlikle se 2020 ama eğer büyüklük kötü gelirse artık bi ekran büyütme zamanı geldi sanrıım

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Selamlar, kusura bakmayın birdaha kafanızı şişireceğim ama cidden öyle bir ikilemde kaldım ki anlatamam. Öncelikle bütçem 5k civarları 6'ya çıkaramam 200-300tl arası anca arttırabilirim. Oyun oynayan biri değilim. Bu iki cihaz arasında kaldım. Aslında ikisinin de kendine özel özellikleri var. Alırken uzun ömürlü bir şey almak istiyorum. Şimdi gelelim ikilemde kaldığım noktalara; Ekran , batarya konusunda Samsung Uzun ömürlü (Güncelleme) ve işlemci konusunda Apple Yani tasarım olarak da bakmak gerekirse s20FE bana daha mantıklı geldi fakat uzun ömürlü olabilir mi yani en azından Apple'a baktığımda 5 yıl güncelleme +2 yıl güncellemesiz kullansam 7 yıl tam ömürlük olur. Samsung tarafında 3 yıl güncelleme +2 yıl güncellemesiz 5 yıl yapar.

Ekli dosyayı görüntüle 127671
İkisi arasında Se 2020.Senin yerinde olsam bütçeyi 500 TL daha arttırıp Oneplus 8t alırdım.