Oyun Fikri

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Merhabalar ben oyun yapmaya başladım oyun yapacağım ama fikir yok aklımda. başlangıç seviyesi için yapılabilecek bi oyun olsun lütfen. Lütfen önce şunu yap filan demeyin

Reaksiyon puanı
645
Merhabalar ben oyun yapmaya başladım oyun yapacağım ama fikir yok aklımda. başlangıç seviyesi için yapılabilecek bi oyun olsun lütfen. Lütfen önce şunu yap filan demeyin
basit bir oyun istiyorsan bilgisayardan yapıyorsan basit bir arena oyunu yapabilirsin yani kısaca düşmanlar gelecek ve sende onları elinde olan silahla indireceksin

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Çok temel bir platform oyunu yapabilirsin yada pong gibi bir şey yapabilirsin.

Laufeyson

Rektör
Reaksiyon puanı
13,029
Bence önce İSS öğrenme oyunu yap.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
nasıl yani? biraz daha açarmısın.
Oyun oynayarak kültürünü geliştiremezsin. Eskiden insanlar nasıl oyun yapmışlar ve neler kullanmışlar, onu öğrenerek işe başlamalısın. Hadi kodlama öğrendim, oyun yapacağım diye oyun yaparsan ancak kendini kandırırsın dostum.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Oyun oynayarak kültürünü geliştiremezsin. Eskiden insanlar nasıl oyun yapmışlar ve neler kullanmışlar, onu öğrenerek işe başlamalısın. Hadi kodlama öğrendim, oyun yapacağım diye oyun yaparsan ancak kendini kandırırsın dostum.
onun farkındayım. ama amacım şu anda kendimi geliştirmek. Ama eğer yayınlayacağım bir oyun yapacaksam senin sözünü hatırlayacağım

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
onun farkındayım. ama amacım şu anda kendimi geliştirmek. Ama eğer yayınlayacağım bir oyun yapacaksam senin sözünü hatırlayacağım
Ha deyince kendini geliştirseydin, o zaman herkes oyun yapardı. Dostum, işe yeni başlıyorsun ve çok toysun. Önerilerimi dinle, şimdi yapabiliyorsan oyun tarihini aç oku. GTA VC nasıl yapılmış onu araştır, FPS nasıl ortaya çıkmış onu araştır.

O zaman gerçekten 3D'nin kolay olmadığını anlaman kolay olacak.

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Ha deyince kendini geliştirseydin, o zaman herkes oyun yapardı. Dostum, işe yeni başlıyorsun ve çok toysun. Önerilerimi dinle, şimdi yapabiliyorsan oyun tarihini aç oku. GTA VC nasıl yapılmış onu araştır, FPS nasıl ortaya çıkmış onu araştır.

O zaman gerçekten 3D'nin kolay olmadığını anlaman kolay olacak.
ben şuan kendimi geliştireceğim derken kodlama anlamında. ve 3d yaparken zaten low poly yapacağım

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
şöyle söyleyeyim; nesdelisi abi biraz gerçekten şey yapıyosun... ee kelimeyi bulamadım ama kendimi geliştirmek amacıyla yapmak isterken kendini kandırırsın diyorsun ve bu saçma çünkü kodlama bilgimi geliştirmek için yapıyorum. ama oyun kültürü konusunda haklısın

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
şöyle söyleyeyim; nesdelisi abi biraz gerçekten şey yapıyosun... ee kelimeyi bulamadım ama kendimi geliştirmek amacıyla yapmak isterken kendini kandırırsın diyorsun ve bu saçma çünkü kodlama bilgimi geliştirmek için yapıyorum. ama oyun kültürü konusunda haklısın
Ben uyarımı verdim, gerisi sana kalmış. Eh, benden sana diyeceğim son şey "bol şans" demek düşer.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
He kendi kodlama bilgini geliştirmek için yapıyorsan hiç yapma çünkü oyunlar klasik kodlamadan tamamen farklı şeyler ve oyun yaparak klasik kodlama bilgini geliştiremezsin.