Casper n410 dokunmatik sorunu

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Cihazımda Windows u güncelledikten sonra wifiye bağlanmama ve dokunmatikte bozulmalar oldu.Wifiyi düzeltdim fakat dokunmatik hala bozuk. Bilgisayarda fiziksel hiçbir hasar yok fakat ekranda bir yere tıklayınca farklı yere tıklamışım gibi algılıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Güncellemeye kadar bir anormalliği varmıydı hocam?

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hayır ekranı düzgün çalışıyordı ama şuanda sağa basıyorum solu,sola basıyorum sağı algılıyor resmen.

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Driver booster programından güncelledim sürücüleri.

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Driver booster programından güncelledim sürücüleri.
böyle programlar kullanmanızı önermem bazen eski sürücüler indire biliyor mavi ekran hatasını bile alma olasılığı var bu programda en güzeli manuel olarak güncelleme windows uptade açıksa eğer kullanıyorsanız onunla güncellemeyi deneyin ama söylediğim gibi manuel en güzeli

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Anladım,şuanda windows update i yapıyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim.Ama manuel güncellemeyi yapamıyorum.Çünkü dokunmatik sürücüsünü araştırdım fakat bulamadım.

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Anladım,şuanda windows update i yapıyorum.Yorumunuz için teşekkür ederim.Ama manuel güncellemeyi yapamıyorum.Çünkü dokunmatik sürücüsünü araştırdım fakat bulamadım.
1604639786464.png

şu olması gerekiyor hocam manuel yapmak isterseniz eyer tochpad yazana sağ tıklayıp özellik diyin orda 3 sekmediki ayrıntılar kısmına basın oradada hardware ids seçin türkçe karşılığını bilmiyorum çıkan kodlardan birisini copy yapın(farketmez uzun ve ya küçük yazılar ilk seçirsen daha iyi olur) yapıştırın gugle amcaya kendisini sana bulur neyi indirmen gerektiğini

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Maalesef touchpad yazan sürücü yok.Sadece HID uyumlu mouse var.

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Klavyenin sol alt köşesinde "fn" isimli bir tuş olması lazım. O tuşla birlikte fonksiyon tuşlarının hangisinde touchpad'in şekli var ise fn tuşuyla birlikte ordaki fonksiyon tuşuna basın.Bazılarında "fn+F9" yapınca touchpad'i devre dışı bırakıp tekrar çalıştırabiliyorsunuz. eğer olmassa http://www.synaptics.com/resources/drivers buradakı sürücüyü indirin laptopun kendi sitesinde bulamadım bir şeyler araştırmaya devam edeceğim hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Klavyenin sol alt köşesinde "fn" isimli bir tuş olması lazım. O tuşla birlikte fonksiyon tuşlarının hangisinde touchpad'in şekli var ise fn tuşuyla birlikte ordaki fonksiyon tuşuna basın."fn+F9" yapınca touchpad'i devre dışı bırakıp tekrar çalıştırabiliyorsunuz. eğer olmassa http://www.synaptics.com/resources/drivers buradakı sürücüyü indirin laptopun kendi sitesinde bulamadım bir şeyler araştırmaya devam edeceğim hocam
Hocam şuraya link bırakıyorum pc modelineze uygun driverler buldum ilk önce yukarıda verdiğimi deneyin sonra bunları denersiniz Goodix Touch HID driver Download for WIN7,WIN8,WIN81,WIN10/32bits - CASPER CASPER N410 bu linkte aşağıdaki download tıklayarak indirin 2mb olması lazım sonra tıklayarak driver kurun pc yi yeniden başlatın

Son düzenleme:

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Fn+F9 yapınca touchpadi devre dışı bıraktı sonradan tekrardan aktif ettim ama pek birşey değişmedi.Verdiğiniz linkten goodix touch driverını indirdim.Sürücüyü güncelleştirden kurdum,yeniden başlattım.Ama şuanda cihaz açılınca tekrar eskisi gibi bir kere algılıyor.Sonra hiç algılamıyor.

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
hocam bir
Fn+F9 yapınca touchpadi devre dışı bıraktı sonradan tekrardan aktif ettim ama pek birşey değişmedi.Verdiğiniz linkten goodix touch driverını indirdim.Sürücüyü güncelleştirden kurdum,yeniden başlattım.Ama şuanda cihaz açılınca tekrar eskisi gibi bir kere algılıyor.Sonra hiç algılamıyor.
hocam bir kere algılıyor derken neyi kastediyorsunuz?

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Cihaz açılınca ekrana bir kere dokunuyorum.Yine aynı şekilde bastığım yeri değil başka bir yeri algılıyor.Sonrasında hiç algılamıyor.Yani ekrana bir defa bastıktan sonra algılamıyor.

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Sürücüden kaynaklı olmadığını gördük. O zaman sorun touchpad anakarta bağlayan flex kabloda ola bilir. Benim eski bilgisayarda klavyenin flex kablo çıkmıştı anladığımda kasayı açtım ve yerine oturttum fakat bazı harfler çalışmadı sonra flex kabloya zarar vermeden mınnacık sildim takıldığı yeri sildim 10-15 dakika bekleyip yerine oturttum Klavye sorunsuz çalıştı sizinkindede bundan kaynaklana bilir hocam

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bence temizden format atın öyle kurun. Windows sürüm updateleri rezalet ötesi artık bilen kişi sürümler arası update yapmaz. Direk günceli kurulur.

LookAtTheDark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Sürücüden kaynaklı olmadığını gördük. O zaman sorun touchpad anakarta bağlayan flex kabloda ola bilir. Benim eski bilgisayarda klavyenin flex kablo çıkmıştı anladığımda kasayı açtım ve yerine oturttum fakat bazı harfler çalışmadı sonra flex kabloya zarar vermeden mınnacık sildim takıldığı yeri sildim 10-15 dakika bekleyip yerine oturttum Klavye sorunsuz çalıştı sizinkindede bundan kaynaklana bilir hocam
Dediğiniz mantıklı ama son çare olarak cihazın içini açmak istiyorum birde dediğiniz gibi flexlere zarar vermeden yapılması gerekiyor.Teşekkür ederim fikriniz için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence temizden format atın öyle kurun. Windows sürüm updateleri rezalet ötesi artık bilen kişi sürümler arası update yapmaz. Direk günceli kurulur.
Dediğiniz gibi yaptım cihazıma normal windows kurulumu yaptım.Fakat dokunmatik sürücülerini araştırmama rağmen bulamadığım için stock rom a dönmek istedim.Kurduktan sonra windows yükleniyor yazısı geldi %64 e kadar geldi sonra sürekli reset atmaya başladı.Windows u sıfırdan kurmak için,UEFI usb si hazırladım.Biosa girdim fakat biosda usb görünmediği için windows u tekrardan kuramadım.Windows u nasıl kurabilirim?

Son düzenleme: