Dolar 8.42 TL oldu!

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Kusura bakma da ülkeye kimse düşman değil. Cumhuriyet dönemlerinde herkesle iyi geçiniyorduk. Bu ülkeye en büyük kötülüğü sizin gibi dinci aşırı milliyetçi kesimler verdi. Ama merak etmeyin. Bu dünya sultan süleymana kalmadı. Size de kalmaz
:D Bu neyin kini neyin nefreti ? Dinci derken ben dinci değilim
Kast ettiğin Müslüman olmak Veya Milliyetçi olmak kötü şeyler değil sanada öneririm. Milletini sevmek güzeldir. Atatürk ilkelerindede vardır.

Sanki durup duruken anlamsız milletle düşman olunmuş gibi konuşuyorsun. Ayrıca bu ülkelerin çoğuna biz değil onlar bize düşman oldu.
Şimdi Yunanistan ile nasıl barışacan ? Bütün Ege benim diyor Akdeniz benim diyor çık git diyor tamam abi mi demek gerekir bu mu zihniyet. Ermenistan kafasına göre sağı solu sivilleri vuruyor Azerbaycan'ın yüzde 20 sini işgal etmiş gel olsun barışak mı diyek. Kıbrısta Rumlar adanın tamamını istiyor gel abi mi diyek. Suriye'de Esad milyonlarca insanının öldürmüş. 8 Milyon insanın çeşitli ülkelerde mülteci olduğu söyleniyor onunla mı barışak ? Türkye zararına çalışan Fransa ile mi İsrail ile mi barışak ? Siz neyin kafasındasınız neyi yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Bir devletin böyle dostları olacağına olmasın zaten... Her gelene tamam abi bizim TÜrk milletinin hakkı önemli değil sen nederse o mu diyek bu mu mantık ?

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Kast ettiğin Müslüman olmak Veya Milliyetçi olmak kötü şeyler değil sanada öneririm. Milletini sevmek güzeldir. Atatürk ilkelerindede vardır.
Kimse milliyetçi olmanın vatanını sevmenin kötü birşey olduğunu söylemiyor zaten. Dinini sevmek dinin gereklerini yapmaya da itirazı olanın olduğunu sanmıyorum.
Sanki durup duruken anlamsız milletle düşman olunmuş gibi konuşuyorsun. Ayrıca bu ülkelerin çoğuna biz değil onlar bize düşman oldu.
Haçlı seferleri bugün de aynen tam gaz devam ediyor. Avrupa'nın göbeğinde Boşnaklara yapılanlar daha unutulmadı ve hafızalarda çok taze. Ama burada söylenmek istenen şu; Türkiye olarak bütün cephelerde aynı anda savaşmak ve bütün cepheleri aynı anda karşınıza almak doğru değil. Örneğin Türkiye SİSİ ile darbe yaptığı için değil İhvancıları iktidardan indirdiği için kavgalı. Çünkü darbe eğer geçerli bir gerekçe olsa idi bugün MALİ ile de ilişkilerimizin kötü olması gerekirdi darbe hükümeti ile ama değil. Şimdi Mısır ile Türkiye ilişkileri öncesinde de iyi idi ve kötü idi o başka mesele. Ama göz göre göre Yunan ve Güney Kıbrsıs'ın kucağına attık. Bugün Türkiye ile beraber hareket eden Mısır olmuş olsa idi Doğu Akdeniz stratejimiz daha rahat yürütülürdü.
Şimdi Yunanistan ile nasıl barışacan ? Bütün Ege benim diyor Akdeniz benim diyor çık git diyor tamam abi mi demek gerekir bu mu zihniyet. Ermenistan kafasına göre sağı solu sivilleri vuruyor Azerbaycan'ın yüzde 20 sini işgal etmiş gel olsun barışak mı diyek. Kıbrısta Rumlar adanın tamamını istiyor gel abi mi diyek. Suriye'de Esad milyonlarca insanının öldürmüş. 8 Milyon insanın çeşitli ülkelerde mülteci olduğu söyleniyor onunla mı barışak ? Türkye zararına çalışan Fransa ile mi İsrail ile mi barışak ? Siz neyin kafasındasınız neyi yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Bir devletin böyle dostları olacağına olmasın zaten... Her gelene tamam abi bizim TÜrk milletinin hakkı önemli değil sen nederse o mu diyek bu mu mantık ?
Diyebilirsiniz ki biz Mısır ve Sisi ile hiçbir şey olmamış gibi de devam etsek onlar gene emperyalist Batıya ve ABD'ye hizmet ederdi. Belki de gene öyle olurdu. Ama onlara bizim karşımızda yer almaları için çok net kozlar verdik.

Örneğin Suriye politikamız. Hükümetimiz Esat ile beraber bakanlar kurulu toplantısı yaparken Esat'ın Hafız Esat'ın oğlu olduğunu ve onun ülkesinde nasıl bir rejim sürdüğünü bilmiyor muydu ?
Uzun lafın kısası süper güç dahi olsanız 10 adet cephede aynı anda savaşamazsınız. Türkiye bunu yapıyor. Söyleyeceğim tek olumlu nokta şu: Bu kadar olumsuzluğa rağmen maşallah ülke iyi dayandı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Kimse milliyetçi olmanın vatanını sevmenin kötü birşey olduğunu söylemiyor zaten. Dinini sevmek dinin gereklerini yapmaya da itirazı olanın olduğunu sanmıyorum.

Haçlı seferleri bugün de aynen tam gaz devam ediyor. Avrupa'nın göbeğinde Boşnaklara yapılanlar daha unutulmadı ve hafızalarda çok taze. Ama burada söylenmek istenen şu; Türkiye olarak bütün cephelerde aynı anda savaşmak ve bütün cepheleri aynı anda karşınıza almak doğru değil. Örneğin Türkiye SİSİ ile darbe yaptığı için değil İhvancıları iktidardan indirdiği için kavgalı. Çünkü darbe eğer geçerli bir gerekçe olsa idi bugün MALİ ile de ilişkilerimizin kötü olması gerekirdi darbe hükümeti ile ama değil. Şimdi Mısır ile Türkiye ilişkileri öncesinde de iyi idi ve kötü idi o başka mesele. Ama göz göre göre Yunan ve Güney Kıbrsıs'ın kucağına attık. Bugün Türkiye ile beraber hareket eden Mısır olmuş olsa idi Doğu Akdeniz stratejimiz daha rahat yürütülürdü.

Diyebilirsiniz ki biz Mısır ve Sisi ile hiçbir şey olmamış gibi de devam etsek onlar gene emperyalist Batıya ve ABD'ye hizmet ederdi. Belki de gene öyle olurdu. Ama onlara bizim karşımızda yer almaları için çok net kozlar verdik.

Örneğin Suriye politikamız. Hükümetimiz Esat ile beraber bakanlar kurulu toplantısı yaparken Esat'ın Hafız Esat'ın oğlu olduğunu ve onun ülkesinde nasıl bir rejim sürdüğünü bilmiyor muydu ?
Uzun lafın kısası süper güç dahi olsanız 10 adet cephede aynı anda savaşamazsınız. Türkiye bunu yapıyor. Söyleyeceğim tek olumlu nokta şu: Bu kadar olumsuzluğa rağmen maşallah ülke iyi dayandı.

Yazdıklarının neredeyse hepsinin bir cevabı varda bölüm uygun değiş işte... Tam HALK TV veya Sözcü kafası bu yazdıkların. Öncesini sonrasını tarihi olayları gözetmeden sırf eleştirmek için eleştiren bakış açısı. Üstte 10 tane örnek saydım onların üstünden atladın başka birşey sayıyon benim yazdıklarım yok gibi davranıyon :)

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Yazdıklarının neredeyse hepsinin bir cevabı varda bölüm uygun değiş işte... Tam HALK TV veya Sözcü kafası bu yazdıkların. Öncesini sonrasını tarihi olayları gözetmeden sırf eleştirmek için eleştiren bakış açısı. Üstte 10 tane örnek saydım onların üstünden atladın başka birşey sayıyon benim yazdıklarım yok gibi davranıyon :)
Öncelikle çok net ifade edeyim televizyon seyretmem. Saydığınız kanallar da dahil olmak üzere.
Tek istisnası kendisini sevmememe rağmen Emre Kongar hocayı dinlemek için Merdan Yanardağın programını seyrederim sadece.
Gazete okumayı da bıraktığımı ifade etme lazım. O sebeple kafa sadece benim kafam da sizin kafa Sabah ve Ahaber kafasında kalmış.

Recep Güngör

Asistan
Reaksiyon puanı
147
Dolar 0.01 kuruş arttığında bile bu tarz konuları açmaktan ne zaman bıkacaksınız acaba? Biliyoruz, gözümüz var. Dolar 9 olunca açarsınız konunuzu.

8.44 olmuş Dolar. Çabuk, yeni konu açın hemen!

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Öncelikle çok net ifade edeyim televizyon seyretmem. Saydığınız kanallar da dahil olmak üzere.
Tek istisnası kendisini sevmememe rağmen Emre Kongar hocayı dinlemek için Merdan Yanardağın programını seyrederim sadece.
Gazete okumayı da bıraktığımı ifade etme lazım. O sebeple kafa sadece benim kafam da sizin kafa Sabah ve Ahaber kafasında kalmış.
Aynen Aynen Tele1 takip etmeye devam et sen.
Tv izlemezsin Gazete takip etmezsin vahi yoluyla geliyor bilgielr heralde ?

Esad ile kanka idi Erdoğan der geçersin nasıl girdi neden girdi oraya hiç bilmezsin. Orada kurulan YPG-PYD-PKK'yı Türk sınırına yapılan saldırıları atılan havanları ölen sivilleri görmezsin. Amerikanın yaptığı silah yardımlarını açtığı tünelleri eğitiği askerleri görmezsin. Gözün bu kadar kör olmuş hükümeti eleştirecen diye.

( Lütfen olayları iki taraflı takip edip süzgeçten geçirip kendi iraden ile yorum yap şahsen ben öyle yapıyorum. )

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Türkiye'de insanların yüzde 80'i parasını Dolar hesabında bankada tutuyormuş. Devlet son koz bu hesaplara el koysa ne gülerim hee :) Paranız bende ilerde verecem diyerekten... Pandemi var ekonomi kötü devlet borçlarını bu halkın dolarları ile ödeyecem diyerekten.

Bu kredi çekip veya neyi var neyi yok satıp dolara yatıranlara güzel bir ders olur aslında.
Dediğin iyi oldu Bankada değil Evde tutarım paraları :D

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,230
1604343499800.png

uçmaya devam ediyor.

epsilon06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,078
Bu sorunun cevabı belli. Biz doları düşürecek, en etkili yöntemlerden birini yapmazsak yükselmeye devam edecek, durmayacak. Yani ileride 11-12 bile olabilir şaşırmamak lazım.
O yöntemler nelerdir? Gerçekten bilmediğim için soruyorum hiç anlamıyorum para ve borsa işlerini.Niye yükseliyor bu dolar?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
O yöntemler nelerdir? Gerçekten bilmediğim için soruyorum hiç anlamıyorum para ve borsa işlerini.Niye yükseliyor bu dolar?
Her şeyi anlatıyor hocamız en detaylı bilgiyi elde edebilirsiniz.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959

Bak şu video sizin tayfanızı anlatıyor. İyi dinle sonuna kadar. Daha da mesaj atmayacağım çünkü

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ek olarak, özellikle şu videonun 36. dakikasından itibaren izlemenizi tavsiye ediyorum. Zira şu an ülkenin ekonomi alanındaki yetkili kişileri maalesef ekranın sol tarafındaki zihniyet ile aynı. Yani düşünün adam rezervler görünmediği için satalım elimizdeki bilmiyorlar diyor, sonra görünse ne olacak diyor. Kafa 1 milyon işte.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Ek olarak, özellikle şu videonun 36. dakikasından itibaren izlemenizi tavsiye ediyorum. Zira şu an ülkenin ekonomi alanındaki yetkili kişileri maalesef ekranın sol tarafındaki zihniyet ile aynı. Yani düşünün adam rezervler görünmediği için satalım elimizdeki bilmiyorlar diyor, sonra görünse ne olacak diyor. Kafa 1 milyon işte.

Hocam kısaca şunu atsaydınız tamamdı :)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Beyler bayanlar lütfen sakin 2023’te görürsünüz dolar 0.30 euro 0.48 gram altın 7 ₺ olacak ohoooo ne sandınız SÜPER GÜÇ TURAN BİRLİĞİ

2023 'te Herşey güzel mi olacak diyorsun ? Hadi hayırlısı bakalım...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Tek işi Türk Lirasının itibarını korumak olan kurum bizim işimiz bu değil derse olacağı bu. Memurluk yapacak insanlar siyasete karışırsa olacağı bu.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Aynen Aynen Tele1 takip etmeye devam et sen.
Tv izlemezsin Gazete takip etmezsin vahi yoluyla geliyor bilgielr heralde ?
Güzel kardeşim günümüz dünyasında bilgiye ulaşmanın tek yolu geleneksel medya değil. Internette eğer araştırırsanız pek çok muteber haber siteleri var. Ugur Civelek gibi artık televizyonlarda sansürlü olan ekonomistlerin yazı yazdığı kanallar var. Kerim Rota gibi bir değerin twitterda yazdığı link verdiği blogları var. Sizin adınıza bilgi kaynağının sadece tv ve gazeteler ile sınırlı olduğunuzu sanmanıza çok üzüldüm. Esasında yaptığınız kelime hatalarına bakınca da nasıl bir eğitim geçtiğinizi de merak ediyorum. Kahin yerin kayin demek vahiy yerine vahi yazmak gibi. Normalde ortaokul eğitimi ile bu hatalar da düzeltilebilirken anladığım kadarı ise siz o senelerinizi boşlamışsınız.
Esad ile kanka idi Erdoğan der geçersin nasıl girdi neden girdi oraya hiç bilmezsin. Orada kurulan YPG-PYD-PKK'yı Türk sınırına yapılan saldırıları atılan havanları ölen sivilleri görmezsin. Amerikanın yaptığı silah yardımlarını açtığı tünelleri eğitiği askerleri görmezsin. Gözün bu kadar kör olmuş hükümeti eleştirecen diye.
Herkes kendi bildiğini doğru zanneder tabii. Ben size ne dedim. Sayın Erdoğan Hafız Esad'ın oğlunu tanıyamamış demek ki. Babasına bak oğlunu tanı. Hafız Esad APO'yu yıllarca Şam'da barındıran ve PKK'nın Türkiye'ye karşı kullanılmasına maşa olan bir zat idi. Zaten o kişinin oğlu ile bu kadar saf bir ilişki içine girmek en baştan hata idi.
( Lütfen olayları iki taraflı takip edip süzgeçten geçirip kendi iraden ile yorum yap şahsen ben öyle yapıyorum. )
Ben sizin sadece AKP'yi her konuda haklı çıkartmak için elinizden gelene çırpınarak yaptığınız görüyorum.

HABAR

Asistan
Reaksiyon puanı
454
2023 'te Herşey güzel mi olacak diyorsun ? Hadi hayırlısı bakalım...
Hmm, sen de "ehibinyirmüğçteğ, bor eğkmeğk yiyeceğz" düşüncesinde olanlardansın herhalde. Komik. Dikkate alınacak biri olduğunu sanıyordum, uzun uzun yazıyorsun bir de, kitap okumanı tavsiye ederim, fayda edeceğini sanmamakla beraber.

ahmetysf099

Asistan
Reaksiyon puanı
222
Allah sonumuzu hayretsin diyelim var bunun 12 tl si ama inşallah olmaz demekten başka çare gelmiyor elimizden