Dolar 8.42 TL oldu!

karahan29

Asistan
Reaksiyon puanı
237
8.55'e rahat ulaşacak bence sonrasını bilemiyorum.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
8.4380
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türkiye'de insanların yüzde 80'i parasını Dolar hesabında bankada tutuyormuş. Devlet son koz bu hesaplara el koysa ne gülerim hee :) Paranız bende ilerde verecem diyerekten... Pandemi var ekonomi kötü devlet borçlarını bu halkın dolarları ile ödeyecem diyerekten.

Bu kredi çekip veya neyi var neyi yok satıp dolara yatıranlara güzel bir ders olur aslında.
Zaten gerekiyorsa devlete feda olsun ama bunun için önce istisnasız devleti yönetin herkesin de tasarruf yaptığınız görürüz o zaman zaten kimsenin gıkı çıkamaz. Ama bu sadece dolar hesaplarına değil tüm hesaplara yapılabilir. Çünkü devletin kurduğu ve izin verdiği sistem içinde hesabını dolar tutanların cezalandırılıyor gibi yapılması Anayasanın eşitlik ilkesine de uymaz.

Anayasa dedim, eşitlik dedim. Gene bir gülme tuttu beni...

Dilara Kaya

Profesör
Reaksiyon puanı
3,756
İçerik ekibinede buradan iyi ekmek çıkıyor heee. Konu mu bulamadınız hemen yapıştır dolar şu olmuş diye 2 sayfa cevap. Yarın Euro için aynısını yap geç sistem güzel...
Neden açılan her konuda fazla cevap gelince bu şekilde yorumlar yapıyorsunuz sürekli?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Neden açılan her konuda fazla cevap gelince bu şekilde yorumlar yapıyorsunuz sürekli?
Hergün aynı konuyu açtığınız için olabilir mi ?

Sizde 1 saat öncede başka üye aynı konuyu açtı. Sabah gene aynı konu açıldı dün gene açılmıştı yarın gene açacaksınız.

Neden 1 konudan mesajı tazeleyip devam etmiyorsunuzda her gün yeni konu açıyorsunuz ? Gelen cevaplar aynı nede olsa değişem birşey olmuyor.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Çünkü kendisi hükümetin 1 numaralı avukatı.??? Kendisi nerde hükümet ile ilgili eleştiri varsa hükümeti savunur.Çünkü savunmaya bayılıyor.???eleştirenlerede laf sokuyor.??

Son düzenleyen moderatör:

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Hergün aynı konuyu açtığınız için olabilir mi ?

Sizde 1 saat öncede başka üye aynı konuyu açtı. Sabah gene aynı konu açıldı dün gene açılmıştı yarın gene açacaksınız.

Neden 1 konudan mesajı tazeleyip devam etmiyorsunuzda her gün yeni konu açıyorsunuz ? Gelen cevaplar aynı nede olsa değişem birşey olmuyor.

Neden sizi bu kadar rahatsız ediyor. Neticede ben size daha evvel attığım konuyu bulamadığım için yeniden konu açtığımı yazdım.

Açılan aynı konudan duyduğunuz rahatsızlık kadar TL'nin bu kadar değersizleşmesinden rahatsız olsanız daha iyi olur bence.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Olaya yanlış bakıyorsunuz arkadaşlar.

Dolar değer kazanmıyor TL değer kaybediyor.

1604325899053.png

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Neden sizi bu kadar rahatsız ediyor. Neticede ben size daha evvel attığım konuyu bulamadığım için yeniden konu açtığımı yazdım.

Açılan aynı konudan duyduğunuz rahatsızlık kadar TL'nin bu kadar değersizleşmesinden rahatsız olsanız daha iyi olur bence.

Mesjalarımı keşke dikkatli okuyarak cevap yazsanız.

Hergün aynı konu açılıyor ve aynı cevaplar veriliyor diye benim sitemim. Yarın ya sen veya içerik ekibi gene aynı konuyu açacak buraya yazıyorum.

Ve bugün HAYRET ÇOK ŞEY YAZARDIM AMA SİLİVRİ SOĞUKTUR DİYENLER gelmemiş dedim. Dolar kısa vadede yükselmeye devam edecek bunu bilmek için kayin olmaya gerek var mı ?
TL'nin değersizleşmesinden tabii ki rahatıszlık duyuyorum ama muhalefeti gördükçe bunada şükür diyorum ne yapayım :( Keşke şu Dolar yükselirken olan eleştirileri bazı şahıslar koltuğu bıraksın ve kaliteli muhalefet gelsin diyede yapabilseniz ülke çok daha güzel olurdu.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Mesjalarımı keşke dikkatli okuyarak cevap yazsanız.

Hergün aynı konu açılıyor ve aynı cevaplar veriliyor diye benim sitemim. Yarın ya sen veya içerik ekibi gene aynı konuyu açacak buraya yazıyorum.
Hergün aynı konu açılıyor çünkü roket gibi giden usdtry paritesi demek artan maliyet demek artan enflasyon demek. Bu konu beni vatandaş olarak çok rahatsız ediyor. Aynı konu açılmayıp tabii ki eski konudan da devam edilebilir. Ama sebebini size açıklamıştım.
Ve bugün HAYRET ÇOK ŞEY YAZARDIM AMA SİLİVRİ SOĞUKTUR DİYENLER gelmemiş dedim. Dolar kısa vadede yükselmeye devam edecek bunu bilmek için kayin olmaya gerek var mı ?
Kahin olmaya gerek yok. Sebeple hem dışsal sebepler hem de içsel sebepler. Ama TL'nin 01.01.18 tarihinden itibaren dolara karşı ne kadar değersizleştiğine bakarsanız ki grafi yüzdesel değişimi gösteriyor ve bunu da gene değer kaybeden güney afrika randı ve rus rublesi ile karşılaştırısanız aynı zaman diliminde onlar yüzde 30 40 değer kaybetmişken bizim paramız yüzde 110 değer kaybetmiş. İşte aradaki fark bizim içerideki hatalı ekonomi politikalarından kaynaklanıyor.
TL'nin değersizleşmesinden tabii ki rahatıszlık duyuyorum ama muhalefeti gördükçe bunada şükür diyorum ne yapayım :( Keşke şu Dolar yükselirken olan eleştirileri bazı şahıslar koltuğu bıraksın ve kaliteli muhalefet gelsin diyede yapabilseniz ülke çok daha güzel olurdu.
Hatalı ekonomi politikalarından dolayı muhalefet bir değişim istiyor zaten.

Ekli dosyalar

• SnipImage.JPG
    SnipImage.JPG
    41.1 KB · Görüntüleme: 97

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
dolara çok güvenmeyin gün gelicek pul olucak o kağıtlar...

Miraç71

Asistan
Reaksiyon puanı
222
Dolar konusu sizce de fazla açılmadı mı? Haklısınız bu arada ama biraz abartı oldu bu dolar konusunun sayıları.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Adam çok doğru konuşmuş. Hele ki son söylediği bugünü kurtardık gene dolar başlığı attık gün kurtuldu...

Not: Allah'tan bizim forumda dolar çıkıyor diye sevinen tipler yok. Öyle değişik insanlarda var çünkü. Doların yükselmesi TL'nin değer kaybetmesi sadece bir kesime etki ediyor sanıyor.

Son düzenleme:

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Sonuçta maaşı dolarla almıyoruz çokta şey etmeyin yani..

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Dilara hanım insanlar çeşit çeşittir. Bundan dolayı siz haberlerinizi sunmaya devam ediniz. Atalarımızdan bazıları ne güzelde söylemiş: Meyve veren ağaç taşlanır!

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Bakın 2018 ocak 3,72 2019 ocak 5,33 bugün ise 8,42
2018 ocakta 5bin TL net maaş alan 1344 usd alıyormuş.
2019 ocakta maaşa zam gelmiş 5600 tl alan kişi 1050 usd alıyormuş
2020 ocakta maaşa zam gelmiş 6300 tl alan kişi 748 usd alır konuma düşmüş.

neticede bu hükümetin beceriksiz politikaları sayesinde hergün fakirleşiyoruz.
İsyanımız buna...

Dolar konusu sizce de fazla açılmadı mı? Haklısınız bu arada ama biraz abartı oldu bu dolar konusunun sayıları.
az bile açıldı. her gün fakirleşiyoruz. Bu konunun her gün gündemde kalması lazım.
Bir noktadan elbet dönecek bir yerlerde stabilize olacak. Ama bu şekilde kur hareketleri
hem öngörülebilirliği azaltıyor hem de ekonomi üzerindeki dengeleri bozuyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
neticede bu hükümetin beceriksiz politikaları sayesinde hergün fakirleşiyoruz.
İsyanımız buna...

O zaman Siyaset Bölümüne açacaksın konuyu. Ben siyaset yapmıyorum deyip sabah akşam Dolar paylaşmanın anlamı nedir Türkiye / Gündem bölümünde ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
dolar yükselince sevinenler geri zekalı olmalı...

Mikail_Ebrinç

Profesör
Reaksiyon puanı
2,700
Yaş şimdi TL dusuyorya ABD de o zaman bizden alışveriş yapsın TL yükselsin

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Çünkü fakirleşmemiz Türkiye'nin gündemi.
Normalde siyaset bölümü dışında siyaset yapmak yasak. ( Tabii siz muhalif bir isim olduğunuz için size serbest yaptırımı yok. Ben Siyasi gerekçesini yazsam ban yerim. ) Körlemesine dolar yükseldi durup dururken yükseldi sanmıyorsunuz heralde ?

Bunun Siyasi gerekçeleri bazı hamlelerin sonuçları olduğunu sizde biliyorsunuz ama neyse... Yarın Dolar 8.45 oldu konusunu siyaset bölümüne açarsanız konuşuruz... Neden Amerikan seçimlerinde bile sabah akşam Erdoğan adı anılıyor neden Fransa bize düşman neden Ermeniler TÜrkleri durdurun diyor neden Yunan sabah akşam Türklere yaptırım istiyor bilmeden konuşuyor bazıları...

Yaş şimdi TL dusuyorya ABD de o zaman bizden alışveriş yapsın TL yükselsin

Sana yaptırım yapanların maddi olarak saldıranların başında Amerika var zaten neden senden ürün alsın ?

S400 aldığın için Rusya ile yakınlaştığın için. Suriye'de onun oyunlarını bozup YPG'yi PKK'yı vurduğun için sana kızgın. Daha çok yaptırım yapmaları gündemde şimdi S400 ü iyice aktif edersek.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Sevgili Kardeşim, forumda ekonomi bölümü ya da finans bölümü olsa bu spesifik konuyu orada açardım.
İkinci olarak Türkiye'de pek çok şey siyaset ile alakalı zaten ama dediğimi gibi Türkiye'de yarın dolar 9 TL olsa bu da bir gündem maddesidir. Türkiye'de fakirleşmek Türkiye'nin gündemidir.
Neticede direkt olarak partiler ile alakalı ya da siyasi figürler ile alakalı bir şey yazacak olsam pek tabii siyaset bölümüne yazardım.

Dediğim gibi gündeme deprem ile ilgili bir konu da açılsa bunun da siyaset bacağı var.

Benim anladığım siyaset bölümüne gerçekten siyaset yapmak amacı ile bir şey yazacaksan konu açman.

Neticede bu bölümün de bir moderatörü var. Derse ki ozciceky hatalısın. O zaman kabulüm tabii.

Craigdiizzeer

Doçent
Reaksiyon puanı
959
Normalde siyaset bölümü dışında siyaset yapmak yasak. ( Tabii siz muhalif bir isim olduğunuz için size serbest yaptırımı yok. Ben Siyasi gerekçesini yazsam ban yerim. ) Körlemesine dolar yükseldi durup dururken yükseldi sanmıyorsunuz heralde ?

Bunun Siyasi gerekçeleri bazı hamlelerin sonuçları olduğunu sizde biliyorsunuz ama neyse... Yarın Dolar 8.45 oldu konusunu siyaset bölümüne açarsanız konuşuruz... Neden Amerikan seçimlerinde bile sabah akşam Erdoğan adı anılıyor neden Fransa bize düşman neden Ermeniler TÜrkleri durdurun diyor neden Yunan sabah akşam Türklere yaptırım istiyor bilmeden konuşuyor bazıları...

Sana yaptırım yapanların maddi olarak saldıranların başında Amerika var zaten neden senden ürün alsın ?

S400 aldığın için Rusya ile yakınlaştığın için. Suriye'de onun oyunlarını bozup YPG'yi PKK'yı vurduğun için sana kızgın. Daha çok yaptırım yapmaları gündemde şimdi S400 ü iyice aktif edersek.
Kusura bakma da ülkeye kimse düşman değil. Cumhuriyet dönemlerinde herkesle iyi geçiniyorduk. Bu ülkeye en büyük kötülüğü sizin gibi dinci aşırı milliyetçi kesimler verdi. Ama merak etmeyin. Bu dünya sultan süleymana kalmadı. Size de kalmaz

Kesteko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
175
Olumlu düşünmek lazım bazen.
1.PNG

2.PNG

3.PNG

4.PNG

5.PNG

6.PNG

7.PNG