IMEI Hakkında görüş

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan meht
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meht

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Merhaba, 2019 yılında Migrostan anneme Huawei marka kapalı kutu bir telefon aldık. Dün gece 2 civarlarında anneme yasal uyarı adı altında IMEI numaranız klonlandı 30 gün içerisinde cihazınız kapanacak satın aldığınız yere başvurunuz diye bir mesaj geldi. Ben de e devletten sorgulattım ve klonlanmış olduğunu gördüm. Cihazın garantisi devam ediyor, faturası mevcut. Bu işin hukuki süreci nedir nerelere başvurabilirim.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,547
Merhaba, 2019 yılında Migrostan anneme Huawei marka kapalı kutu bir telefon aldık. Dün gece 2 civarlarında anneme yasal uyarı adı altında IMEI numaranız klonlandı 30 gün içerisinde cihazınız kapanacak satın aldığınız yere başvurunuz diye bir mesaj geldi. Ben de e devletten sorgulattım ve klonlanmış olduğunu gördüm. Cihazın garantisi devam ediyor, faturası mevcut. Bu işin hukuki süreci nedir nerelere başvurabilirim.
Hocam 1 aydır çok fazla mesaj gönderiyorlar IMEI numaranız klonlanmıştır diye. Bildiğim kadarıyla mesaj içinde bir IMEI veriyorlar eğer o mesajdaki ile sizin numaranız uymuyorsa klonlanmış demek olmuyor ancak E-Devlet'te öyle bir şey diyorsa bir avukata danışmak daha mantıklı olabilir ancak buradan da cevaop beklemekte fayda var.

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Aynı mesaj banada geldi e devletten nerden sorgulatabilirim?

Ecomanya

Profesör
Reaksiyon puanı
658
Bende carrefourdan almıştım xiaomi red mi 5 plus. Aynı mesaj banada geldi. Bi sorgulatlaım bakalım

Su tankı

Doçent
Reaksiyon puanı
641
Benim annemin telefonuna babamın telefonuna falan gelmişde bana gelmemiş