Ağ Kontrol programı aranıyor...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İyi geceler...
Sorunum şudur ki, internetimiz sınırsız, sürekli açık ve iki kişi paylaşıyoruz. Diğer kişi çok az bağlanıyor. Yani genelde ben kullanıyorum anlayacağınız. Ama indirmelerim devam ederken diğeri bağlandığında onu sıkıntıya sokmamak için bağlantı hızımı sınırlandıran bir program arıyorum.
Yani bu diğer bilgisayarın bağlı olup olmadığını belki ağdaki yerel IP numarasından da kontrol ederek bağlantımı biraz kıssın. Bu basit bir programla yapılabilir diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum.
Tavsiye yazılımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
:donatello:

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ben de kullanmadım ama her iki bilgisaayra kuruyormuşsun, tcpip ayarlarını yapıyormuşsun. falan fıstık birşeydler diyorlar. :D

Dene bir bu programı :)

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hta1905'in verdiği program çok harika bir program ama serial olayları falan var tam istediğiniz gibi bir özelliği sağlıyor bende evlenmeden önce yan komşum ile onu kullanıyordum yarı yarıya bölüşüyorduk gayet iyi oluyordu.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Teşekkürler ancak Netlimiter 'ı biliyorum.. Benim ihtiyacıma cevap vermiyor. Biraz daha dikkatli okursanız benim söylediğim farklı. Diğer bilgisayarla uğraşmak istemiyorum.
Ayrıca netlimiter'da sabit bir sınır belirliyorsun. Kullanıma göre ayarlayamıyor ki... Ben diğeri interneti kullanmadığında otomatik olarak tüm bağlantıyı emebilmek istiyorum ^_^
Yardımlarınızı bekliyorum...

Ek NOT: Netlimiter'a bir bakayım öyle bir özelliğini hatırlamıyorum ama

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Çok şey istiyorsun :D ama bir yabacı forumlardan bakalım. :) Bekle geliyorum :)

http://www.ezlan.net/monitor.html

şunu da önermişler.

Teşekkürler..
1. yöntem pahalı biraz. switch mwitch diyor
2. yöntem netlimiter diyor. Benim istediğim nasıl olacak bir açıklayabilir misiniz.bir süre önce netlimiter kullanmıştım ama bu işlevi(eğer varsa) lazım olmamıştı..
3. yöntemse windows2003 server diyor ki mümkün değil pratikte

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
İyi geceler...
Sorunum şudur ki, internetimiz sınırsız, sürekli açık ve iki kişi paylaşıyoruz. Diğer kişi çok az bağlanıyor. Yani genelde ben kullanıyorum anlayacağınız. Ama indirmelerim devam ederken diğeri bağlandığında onu sıkıntıya sokmamak için bağlantı hızımı sınırlandıran bir program arıyorum.
Yani bu diğer bilgisayarın bağlı olup olmadığını belki ağdaki yerel IP numarasından da kontrol ederek bağlantımı biraz kıssın. Bu basit bir programla yapılabilir diye düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum.
Tavsiye yazılımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
:donatello:

Teşekkürler ancak Netlimiter 'ı biliyorum.. Benim ihtiyacıma cevap vermiyor. Biraz daha dikkatli okursanız benim söylediğim farklı. Diğer bilgisayarla uğraşmak istemiyorum.
Ayrıca netlimiter'da sabit bir sınır belirliyorsun. Kullanıma göre ayarlayamıyor ki... Ben diğeri interneti kullanmadığında otomatik olarak tüm bağlantıyı emebilmek istiyorum ^_^
Yardımlarınızı bekliyorum...

Ek NOT: Netlimiter'a bir bakayım öyle bir özelliğini hatırlamıyorum ama

Sesimi duyan var mı???

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Abi uzun aramalarım sonucunda sana yardımcı olamayacaıma karar verdim :) istediğin tarzda bir program ben bulamadım. yarı yarıya böleme olayı filan var ama dediğin gibi akıllı bir program yok. Bulabilen varsa söylesin biz de faydalanalım.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Abi uzun aramalarım sonucunda sana yardımcı olamayacaıma karar verdim :) istediğin tarzda bir program ben bulamadım. yarı yarıya böleme olayı filan var ama dediğin gibi akıllı bir program yok. Bulabilen varsa söylesin biz de faydalanalım.

ilgilendiğin için tşk.
mantıken zor gibi durmuyor ama demek ki pek sık başvurulan bir yöntem değil.
programlama bilgisi olanlar bir el atsın lütfen :helpsmilie: