Intel UHD Graphics düşük kullanım

Nightmare837

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
(Technopat'da açtım cevap yok, Donanım Arşivi'nde açtım cevap yine yok... Artık bunada gelmezse vazgeçicem yeter artık.....) Oyun kassa bile GPU kullanımı en fazla %70 oluyor. Nasıl düzeltebilirim?

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
(Technopat'da açtım cevap yok, Donanım Arşivi'nde açtım cevap yine yok... Artık bunada gelmezse vazgeçicem yeter artık.....) Oyun kassa bile GPU kullanımı en fazla %70 oluyor. Nasıl düzeltebilirim?
OnBoard grafik biriminde darboğaz söz konusu olmaz. Çünkü grafik çipi işlemciye göre düşük bir performansa sahip olur MSİ afterburner programı ile gerekli fotoğrafları paylaşırsanız daha çabuk yardımcı olabiliriz.

Reaksiyon puanı
3,029
Laptop mı kullanıyorsun? Eğer öyleyse grafik birimi güç tasarrufu modunda olabilir. Ayarları kurcala bence.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Harici grafik kartında bir arkadaşında %20 30 lu değerler vardı ama fps sisteme göre normaldi. Msi afterburner kaynaklı yanlış gösteriyormuş. Bunun gibi yazılımsal hatalarda olabilir.

Nightmare837

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
Laptop mı kullanıyorsun? Eğer öyleyse grafik birimi güç tasarrufu modunda olabilir. Ayarları kurcala bence.
Yüksek performans modunda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harici grafik kartında bir arkadaşında %20 30 lu değerler vardı ama fps sisteme göre normaldi. Msi afterburner kaynaklı yanlış gösteriyormuş. Bunun gibi yazılımsal hatalarda olabilir.
Ne kullanmalıyım?

OnBoard grafik biriminde darboğaz söz konusu olmaz. Çünkü grafik çipi işlemciye göre düşük bir performansa sahip olur MSİ afterburner programı ile gerekli fotoğrafları paylaşırsanız daha çabuk yardımcı olabiliriz.
CS:GO, VALORANT, Minecraft, Paladins ve Unturned var hangisinde deniyim?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Ne kullanmalıyım?

CS:GO, VALORANT, Minecraft, Paladins ve Unturned var hangisinde deniyim?
Bu hata oyundan ziyade ölçüm programi kaynakli olur.
Afterburner ile rivatuner kalıntısız kaldirip tekrar kurmak cozum olabilir.
Eskiden kullandigim programlar
Asus Gputweak2 xsplit ile
Hwino sensor status

Simdilerde pek oyuna girmiyorum girdigimdede ihtiyac duymuyorum ama aida64 extreme mevcut pcde.

*Kalintisiz program kaldirmak icin revouninstaller oneririm

**Ayrica yukaridaki arkadaslarin soyledikleride gecerli sebepler. Ben baska sebep olarak soyledim.

Nightmare837

Öğrenci
Reaksiyon puanı
44
MSI Afterburner'ın sıkıntılı olduğunu sanmıyorum.
Bu hata oyundan ziyade ölçüm programi kaynakli olur.
Afterburner ile rivatuner kalıntısız kaldirip tekrar kurmak cozum olabilir.
Eskiden kullandigim programlar
Asus Gputweak2 xsplit ile
Hwino sensor status

Simdilerde pek oyuna girmiyorum girdigimdede ihtiyac duymuyorum ama aida64 extreme mevcut pcde.

*Kalintisiz program kaldirmak icin revouninstaller oneririm

**Ayrica yukaridaki arkadaslarin soyledikleride gecerli sebepler. Ben baska sebep olarak soyledim.

Ümidimi kestim artık.....

Son düzenleme: