Realme 6 , Xiaomi Redmi Note 9S , Redmi Note 9 Pro Hangisi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Wearex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    16

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Öncelikle selamlar abilerim.Buralarda yeniyim daha önceden sorulmuş olabilir sabırla cevaplarsanız mutlu olurum. Hemen telefon almam gerekiyor. Realme 6 (8gbram), Xiaomi Redmi Note 9S , Redmi Note 9 Pro bu üç telefon arasında kaldım.Acaba bana yardımcı olur musunuz?Şuan biraz param eksik param olursa direk note 9 pro almayı düşünüyorum ama eğer bulamazsam realme 6 8gb ram olanı mı alayım yoksa redmi note 9s mi?Ya da başka tavsiyeniz varsa yazabilirsiniz.Note9 pro almaya değer mi vs. nedenleriyle birlikte yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen moderatör:

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Öncelikle hoş geldiniz :)

Şimdi Note 9s ile Pro arasında aman aman bir fark yok en belirgin iki fark: ram ve hızlı şarj. Ama Pro model tabii ki daha iyi.
Diğer sorunuza gelirsek de burada öncelikleriniz önemli. Mesela derseniz ki benim için pil önemli o zaman 9s ama benim için ekran daha önemli o zaman Realme 6.

Net bir şey söylemek mümkün değil çünkü üçü de çok benzer cihazlar. Ama ben sizin yerinizde olsam Realme 6'nın 8GB'lık versiyonunu alırdım.

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Öncelikle hoş geldiniz :)

Şimdi Note 9s ile Pro arasında aman aman bir fark yok en belirgin iki fark: ram ve hızlı şarj. Ama Pro model tabii ki daha iyi.
Diğer sorunuza gelirsek de burada öncelikleriniz önemli. Mesela derseniz ki benim için pil önemli o zaman 9s ama benim için ekran daha önemli o zaman Realme 6.

Net bir şey söylemek mümkün değil çünkü üçü de çok benzer cihazlar. Ama ben sizin yerinizde olsam Realme 6'nın 8GB'lık versiyonunu alırdım.
hoşbuldum abim.Yani abi benim öyle çok kriterim yok uzun süre kullanabileceğim diğer özellikleri ortalama iyi olsun.Sadece hangisi daha iyi onu sormak istedim.Ama şunu biliyorum Realme 6 mediatek işlemciler sorun çıkartıyormuş note 9 daha mı usun süre kullanırım?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Redmi note 9 pro 64 GB en mantıklısı gibi duruyor.
Redmi note 9s'e göre ekstra hızlı şarjı daha fazla NFS özelliği var. Ve kameraları daha iyi Pronun.
Ayrıca 720G işlemci olması gayet yeterli. ( 64 GB hafıza bence yeterli ama yetmez dersen hafıza kartı desteği olduğu için hiç 200 TL fazla verip 128 GB alma bence. )

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
9 Pro varken 9S'i hemen eleyelim.

Ön kamera, Performans, Yazılım,90hz önemliyse Realme 6, işlemci verimliliği ve batarya önemliyse Note 9 Pro öneririm. Ben ikisi arasında kalsam Realme 6 alırdım.
Teşekkür ederim yani note 9 pro alamıyorsan realme 6 al diyorsun?

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76

Redmi note 9 pro 64 GB en mantıklısı gibi duruyor.
Redmi note 9s'e göre ekstra hızlı şarjı daha fazla NFS özelliği var. Ve kameraları daha iyi Pronun.
Ayrıca 720G işlemci olması gayet yeterli. ( 64 GB hafıza bence yeterli ama yetmez dersen hafıza kartı desteği olduğu için hiç 200 TL fazla verip 128 GB alma bence. )
eğer redmi note 9 pro alamazsam hangisini alayım sizce?

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Bakıyordum da herkes 9s'i gömmüş 9 Pro ve realme 6 tavsiye etmiş, 9S ile Pro arasında ahım şahım bir fark yok ki?
Redmi Note 9S mi Realme 6 mı? Net Realme 6
Realme 6 mı Redmi Note 9 Pro mu? Realme 6 8/128 Redmi Note 9 Pro 6/64 bunu da göz önünde bulundurarak tercihini yap ikisi de üzmez
9S 6/128. Yani realme 6. 9 Pro'nun hiç bir anlamı yok.

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Redmi Note 9S mi Realme 6 mı? Net Realme 6
Realme 6 mı Redmi Note 9 Pro mu? Realme 6 8/128 Redmi Note 9 Pro 6/64 bunu da göz önünde bulundurarak tercihini yap ikisi de üzmez
tamam teşekkür ediyorum artık karar vereceğim.Çok kararsız birisiyim :/

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
hoşbuldum abim.Yani abi benim öyle çok kriterim yok uzun süre kullanabileceğim diğer özellikleri ortalama iyi olsun.Sadece hangisi daha iyi onu sormak istedim.Ama şunu biliyorum Realme 6 mediatek işlemciler sorun çıkartıyormuş note 9 daha mı usun süre kullanırım?
MediaTek aslında Exynos gibi mimli bir işlemci ama 90T oldukça güçlü bir işlemci ki 730G'yi de performans olarak geride bırakıyor. Yani o konuda içiniz rahat olabilir ileride herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Zaten her telefon zamanla pefromansını kaybeder ha SD ha MediaTek ha Exynos.

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
9S 6/128. Yani realme 6. 9 Pro'nun hiç bir anlamı yok.
Emin misin? İkisi arasındaki farkları yazıyorum, RN 9S 18W hızlı şarj desteklerken RN 9 Pro 30W destekliyor, RN 9S'de NFC yokken RN 9 Pro'da NFC var, 64lük depolama seçeneğinde RN 9S'de 4gb ram varken RN 9 Pro'da 6gb ram var ve kamerada RN 9 Pro daha iyi

Wearex

Asistan
Reaksiyon puanı
76
MediaTek aslında Exynos gibi mimli bir işlemci ama 90T oldukça güçlü bir işlemci ki 730G'yi de performans olarak geride bırakıyor. Yani o konuda içiniz rahat olabilir ileride herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Zaten her telefon zamanla pefromansını kaybeder ha SD ha MediaTek ha Exynos.
çok yardımcı oldunuz saolun bu kadar cevap alacağımı tahmin etmemiştim :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Acelen yoksa telefon almak için baya yeni model tanıtıldı onların gelmesini bekle istersen ?
Mesela Realme 7 tanıtıldı. Belki 3000 TL bandında gelir veya azcık daha eklersin en yenisini almış olursun.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
9 Pro varken 9S'i hemen eleyelim.

Ön kamera, Performans, Yazılım,90hz önemliyse Realme 6, işlemci verimliliği ve batarya önemliyse Note 9 Pro öneririm. Ben ikisi arasında kalsam Realme 6 alırdım.
Redmi Note 9S tıpkı Honor 9X gibi ölü telefon Xiaomi'nin yerinde olsaydım 9S yerine Poco X2 ülkemize getirirdim en azından onda SD730G ve Sony sensörü var ekrana girmedim çünkü ikisi de IPS panel kullanıyor

Acelen yoksa telefon almak için baya yeni model tanıtıldı onların gelmesini bekle istersen ?
Mesela Realme 7 tanıtıldı. Belki 3000 TL bandında gelir veya azcık daha eklersin en yenisini almış olursun.
Mİ9T'den buna geçmek çok saçma olur değil mi ?

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Emin misin? İkisi arasındaki farkları yazıyorum, RN 9S 18W hızlı şarj desteklerken RN 9 Pro 30W destekliyor, RN 9S'de NFC yokken RN 9 Pro'da NFC var, 64lük depolama seçeneğinde RN 9S'de 4gb ram varken RN 9 Pro'da 6gb ram var ve kamerada RN 9 Pro daha iyi
Hızlı dolan şarj hızlı biten şarj demektir, yavaş dolması daha sağlıklıdır, ayrıca NFC eskisi kadar çok kullanılan bir özellik değil çünkü o telefonu alan çoğunluk Facebook Instagram için alıyor.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115

Replika telefonlarda işlemcisini kullandırdığı ve benchmark testlerinde hile yaptığı söylentisi sebebiyle mediatek'e bir önyargı var. Şunu unutmamak gerekir ki G90T, mediatek'in ülkemizdeki en güçlü işlemcisi. Ben de şu sıralar yeni bir cihaz almayı düşünüyorum, acelem olmadığı için Realme 7'yi bekleyeceğim. Ayrıca note 9 pro'da arayüz donmaları ve kamera tozlanmaları, onun dışında yazılım sorunları olduğu hakkında söylentiler var. Realme de yazılım tarafında Redmi'den daha başarılı olduğundan, ben realme 6'yı daha uzun ömürlü görüyorum.

Teşekkür ederim yani note 9 pro alamıyorsan realme 6 al diyorsun?

Dediğinizi tam olarak anlamadım ancak benim 3000 TL altındaki favorim Realme 6 8GB.

Hızlı dolan şarj hızlı biten şarj demektir, yavaş dolması daha sağlıklıdır, ayrıca NFC eskisi kadar çok kullanılan bir özellik değil çünkü o telefonu alan çoğunluk Facebook Instagram için alıyor.

Alakası yok. Dediğiniz yanlış. Eğer 18w destekli bir cihazı 30w ile şarj ederseniz batarya ölür.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Galiba realme 6 alacağım.

İçine sindiyse kimseyi dinleme kendi istediğini al. ( Sonradan keşke şunu alsaydım deme başaksının aklına uyupta. )

Bu arada Telefonu canlı görmeni ve eline alıp incelemeni öneririm.
Mesela bende Oppo Reno 2z aldım. Almadan önce herkes yok o metiatek iş yapmaz çöp Xiaomi al flan diyordu ben mağazada telefonu elime aldım rengi tipi duruşu tam ekran olması benim hoşuma gitti. Kimseyi dinlemedim aldım çokta memnunum. Yoksa herkes Mi 9T al diyordu iyikide almamışım. Her şey kağıt üstünde ki gibi olmuyor.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
İçine sindiyse kimseyi dinleme kendi istediğini al. ( Sonradan keşke şunu alsaydım deme başaksının aklına uyupta. )

Bu arada Telefonu canlı görmeni ve eline alıp incelemeni öneririm.
Mesela bende Oppo Reno 2z aldım. Almadan önce herkes yok o metiatek iş yapmaz çöp Xiaomi al flan diyordu ben mağazada telefonu elime aldım rengi tipi duruşu tam ekran olması benim hoşuma gitti. Kimseyi dinlemedim aldım çokta memnunum. Yoksa herkes Mi 9T al diyordu iyikide almamışım.
Galiba realme 6 alacağım.
Katılıyorum, önce bir mağazaya gidip incelemenizi tavsiye ederim. İçinize sineni alın.

Reaksiyon puanı
6,371
Beklemenizi öneririm aceleniz yoksa. Redmi K30 Ultra ve Realme 7 serisini bekleyin dirim.

Hemen telefon almam gerekiyor.
Burayı okumamışım. O zaman bunlar arasında 90 Hz için Realme 6, batarya performansı için rn 9 pro alırdım.

Genel olarak ise Realme 6.

Son düzenleme:

Cvnmrt

Dekan
Reaksiyon puanı
3,942
Kimseyi dinlemedim aldım çokta memnunum. Yoksa herkes Mi 9T al diyordu iyikide almamışım. Her şey kağıt üstünde ki gibi olmuyor.
Hocam buradaki insanlar da kafasına göre öneri yapmıyor ki bütçeye uygun alınabilecek en iyi telefonu önermeye çalışıyor