Arife F`
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 200
Rica ederimteşekkür ederim

Rica ederimteşekkür ederim
10m+ indirmesi var 4.8 yıldız almış kaliteli duruyor tavsiyen için teşekkürlerCake diye bir uygulama var bakabilirsin kullanışlı ve güzel bir program.
bundan 2-3 yıl önce başladım 1 ay filan sürdü sonra bıraktım şimdi onları hatırlamıyorum .her gün üstüne koymaya çalış öyle aa ben öğrendim gerisini yarın yaparım deme yarın yapasın gelmiyor sonra benim gibi temel kavramları unutursun
10m+ indirmesi var 4.8 yıldız almış kaliteli duruyor tavsiyen için teşekkürler
o şekil ayrıldığını yeni sizden duydumAmerikan ingilizccesi öğrenin o daha kolay ve daha iyi
Hocaam amerikan ingilizcesi vardır.o şekil ayrıldığını yeni sizden duydum
şuan kelime geliştirme aşamasındayım uygulamaları deniyorum en hoşuma giden duolingo olmuştu cake biraz kulanim kaliteliyse veririm bende puan .İngilizce temelinizi oluşturduktan sonra çok daha faydası olur diye düşünüyorum ama yoksa da kullanabilirsiniz kelime haznenizi geliştirir. Bu arada puanını hakediyor kullandıktan sonra da anlarsınız bunu![]()
kolaylıktan daha çok hangisi daha çok işime yarar o önemliHocaam amerikan ingilizcesi vardır.
Birde ingiliz ingilizcesi vardır bize okullarda telaffuzu zor olan ingiliz ingilizcesini öğretiyorlar.
Amerikan ingilizcesi daha kolay youtubedan izleyin amerikan ingilizcesi ve ingiliz ingilizcesi karşılaştırma yazın amerikan ingilizcesi daha kolay
İkiside aynı amerikan ingilizcesini daha kısa sürede öğrenirsiniz ve tellaffuzları neredeyse aynışuan kelime geliştirme aşamasındayım uygulamaları deniyorum en hoşuma giden duolingo olmuştu cake biraz kulanim kaliteliyse veririm bende puan .
Mesaj otomatik birleştirildi:
kolaylıktan daha çok hangisi daha çok işime yarar o önemli
şuan kelime geliştirme aşamasındayım uygulamaları deniyorum en hoşuma giden duolingo olmuştu cake biraz kulanim kaliteliyse veririm bende puan .
İkiside aynı amerikan ingilizcesini daha kısa sürede öğrenirsiniz ve tellaffuzları neredeyse aynı
bilgilendirme için teşekkürler.İkiside aynı amerikan ingilizcesini daha kısa sürede öğrenirsiniz ve tellaffuzları neredeyse aynı
verdiğiniz tüm bilgiler çok değerli hocam kayıt ettim bunu aklıma bu yolda ilerliyeceğimBurada herkes kendi nasıl en rahat anladığı yöntem ne ise onu söylemiş.
Bu işin alanında olan birisi olarak İngilizce öğretmeni olarak tavsiyelerimi sunmadan önce seçeneklere bakalım.
Öncelikli olarak amacın dinleme ve konuşma üzerine mi ?
Okuma ve yazma ikinci sırada mı ?
Amacın dinleme ve konuşma ise günlük konuşma dilindeki kelimeleri ezberle yaklaşık 500-1000 kadar kelime vardır. Gramer konuşurken pek önemli değil ama kurallara yine de bak çünkü bir dilin yapısı mutlaka kurallara bağlıdır ve bunu zamanla hata yapa yapa kuralları da ileride uygularsın. Cambly duolingo gibi uygulamaları öneririm fakat skype üzerinden de yabancı arkadaşlarla konuşabilirsin.Oyunların yabancıların olduğu discord hesaplarına katıl ve oyunlarda ingilizce altyazı varsa aç öyle oyna sakın türkçe yama kullanma ve türkçe dil seçeneği ile oynama. Belgesel ve podcastlerden kelimeleri tane tane anlayabildiğin,anlaşılabilirliği ve akıcılığı iyi olanları dinle. Amaç dinleme ve konuşma olduğu için başlangıç seviyesinde kitaplar okusan bile yazılı çeviri yerine kafanda çeviri yapmayı dene. Filmleri ve dizileri ingilizce altyazı seçeneği ile izle. Ve sık sık tekrar yapmazsan çoğu şeyi unutursun.
Amaç okuma ve yazma ise bunu grameri iyi bir şekilde öğrenmeden yapamazsın. Daha çok çeviri daha çok metin incelemen gerekir. Bu yüzden bu kısım seni değilde ingilizce öğretmeni olacak kişileri,çevirmenleri daha çok ilgilendiriyor.
Amerikan aksanı denir bize yanlış öğretilen bir bilgidir bu. Kuralları aynı olan bir dil sadece kelime telaffuzları farklı. Mesela Azeri Türkçesi, Türkiye Türkçesi değil Azeri aksanı, Türkiye aksanıdır. Sonuçta dillerin kökenleri ortaktır sadece coğrafyaya özgün bir aksanı vardır. Amerikan aksanının kolay öğrenilmesi, İngiltere aksanı kadar elit telaffuza sahip olmamasıdır. Çünkü Amerikada ingilizeyi göçmenler,köleler ve yerliler konuşuyordu. İngilterenin aksan konusundaki etkisi çok fazla değildi.
biraz öğrensem yabancı biri aramaya çıkacam .dBu arada Türk birisi ile konuşma alıştırması yapmanı tavsiye etmem. Çünkü acaba hata mı yaparım diye tedirgin olursun bu yüzden yabancılarla konuşmak tavsiye edilir.
yardımın için teşekkürler biraz öğrenim sonra bakılır.Benim okuduğum üniversitede yabancı bir öğretim görevlisi vardı. Kendisi İngiltere vatandaşıydı Türkiyeden bir bayanla evli ve kendisi müslüman olmuş. Türkçe bilse bile bizlerle derste veya ders dışında hep ingilizce konuşurdu bu yüzden biz öğrencilerde hep ingilizce konuşurduk günlük ders dışı konuşmalarımızda. Bu yüzden kendisi sevilen bir hocaydı. İstersen ileride yönlendirme yapayım ricada bulunurum belki kabul eder görüntülü konuşmayı.
tamam teşekkürlerCake ya da duolingo indir biraz da ingilizce çalış yaparsın.
Bişey değilyardımın için teşekkürler biraz öğrenim sonra bakılır.
tamam teşekkürler