Almak İstediğim Ram Tükenmiş, Sizce Üretici Firmadan İstek Yapmalı Mıyım?

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Merhabalar. Vatan Bilgisayardan almak istediğim ram malesef ki tükenmiş bugün itibariyle. Hiçbir yerde stok bulamıyorum. Sadece N11 mağazasında bir satıcıda gözüküyor fakat pek de güvenemedim. Vatandaki arkadaşlar da istek yaparız ama gelir mi bilmiyoruz kesin bir şey söylemek güç diyorlar. Ram'in markası Corsair 8 GB 2666 Mhz CL16 DDR4. N11'den de pek almak istemiyorum açıkcası. Aşırı arada kaldım. Vatandan istersem de kesin gelmeyebilir ama bilemiyoruz geledebilir diyorlar. Daha önce hiç Vatandan bu şekilde olmayan ürünü üretici firmadan isteyip getirten bir arkadaş var mı? Bilgi verebilir mi? Teşekkürler.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
2666 MHZ olması şart mı? Çok çok benzer fiyata 3000-3200 mhz alabilirsiniz aynı model.

Mhz değerleri farklı olduğundan dolayı veya CL değerleri farklı olduğundan dolayı sorun çıktığı, mavi ekran yiyenler olduğu söyleniyor. O yüzden içim rahat etmiyor. Çok arada kaldım. 3000-3200 mhz alsam sorun yaşar mıyım bilemiyorum.

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Mhz değerleri farklı olduğundan dolayı veya CL değerleri farklı olduğundan dolayı sorun çıktığı, mavi ekran yiyenler olduğu söyleniyor. O yüzden içim rahat etmiyor. Çok arada kaldım. 3000-3200 mhz alsam sorun yaşar mıyım bilemiyorum.
CL değerleri aynıysa bir problem olmaz. 3000 mhz alsanız bile 2666 mhzde çalışır ramler onu belirteyim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ryzen mimarili bir işlemci ise dediğiniz yanlış olur. En 3000 MHz bir bellek ile stabil çalışır bu işlemciler.
Yanlış olan şeyi tam olarak anlamadım. Bilgilendirir misiniz?

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
CL değerleri aynıysa bir problem olmaz. 3000 mhz alsanız bile 2666 mhzde çalışır ramler onu belirteyim.

Tamda bunu yazacaktım

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66

Aynı markanın aynı modeli CL değerleri aynı sadece 3000 veya 3200 Mhz olarak alacağım. Sorun olmayacağına eminiz dimi dönüşü yok çünkü bunun :D

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
@alpsadik karışıklık olmuş, kusura bakmayın. Ryzen işlemciler, 3000 MHz frekans altında stabil çalışmazlar hocam. Ama arkadaş intel kullandığı için sıkıntı olmaz.

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
2666'da çalışırlar.

Anladım teşekkür ederim.

Aşağıdaki ram'in O.C özelliği var mı bakabilir misiniz? Ben göremedim de.

Ben bu elimdeki ram'i satıp direk Dual 16 GB ram almaya karar verdim. Anakartın XMP desteği mevcut ve en fazla 2666 MHZ'i detekliyor. Dual 16 gb 3000 veya 3200 mhz bir ram alsam sorun yaşar mıyım peki? @alpsadik @Blacksidemre @BordoKing

Son düzenleme:

alpsadik

Profesör
Reaksiyon puanı
2,871
Anakartınızın tam modeli nedir?

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Merhabalar. Vatan Bilgisayardan almak istediğim ram malesef ki tükenmiş bugün itibariyle. Hiçbir yerde stok bulamıyorum. Sadece N11 mağazasında bir satıcıda gözüküyor fakat pek de güvenemedim. Vatandaki arkadaşlar da istek yaparız ama gelir mi bilmiyoruz kesin bir şey söylemek güç diyorlar. Ram'in markası Corsair 8 GB 2666 Mhz CL16 DDR4. N11'den de pek almak istemiyorum açıkcası. Aşırı arada kaldım. Vatandan istersem de kesin gelmeyebilir ama bilemiyoruz geledebilir diyorlar. Daha önce hiç Vatandan bu şekilde olmayan ürünü üretici firmadan isteyip getirten bir arkadaş var mı? Bilgi verebilir mi? Teşekkürler.
1 Kişi İstedi Diye Bence Getirtmezler

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Merhabalar. Vatan Bilgisayardan almak istediğim ram malesef ki tükenmiş bugün itibariyle. Hiçbir yerde stok bulamıyorum. Sadece N11 mağazasında bir satıcıda gözüküyor fakat pek de güvenemedim. Vatandaki arkadaşlar da istek yaparız ama gelir mi bilmiyoruz kesin bir şey söylemek güç diyorlar. Ram'in markası Corsair 8 GB 2666 Mhz CL16 DDR4. N11'den de pek almak istemiyorum açıkcası.
Merhaba,
Aradığın RAM bu mudur ?
Corsair Vengeance LPX 8 GB 2666 MHz DDR4
N11'den de pek almak istemiyorum açıkcası.
Paşa gönlün nereden istiyorsa oradan alabilirsin;

dopeboy

Asistan
Reaksiyon puanı
66
Merhaba,
Aradığın RAM bu mudur ?

Paşa gönlün nereden istiyorsa oradan alabilirsin;

Evet aradığım Ram bu. Fakat bunlar single olduğu için sorun çıkmama ihtimali çok çok yüksek ama küçük de olsa sorun çıkma riski, mavi ekran v.s gibi şeyler var. Bu yüzden direk şuanki ram'i satıp yerine 2x8GB ram almak daha mantıklı. Çünkü zaten şuanki ram'i satınca yine aynı fiyata gelecek aşağı yukarı fiyat.