Sizce Enerji İçecekleri Sağlıklı Mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
evrimagaci.org%2Fpublic%2Fcontent_media%2Fd786210b00881c3f9d8a04cbb323f5f2.jpg

Özellikle son yıllarda, Avrupa ve Amerika’da popüler hale gelen enerji içecekleri, dünya çapında milyar dolarlık hızlı bir şekilde büyüyen bir endüstri haline geldi. Ergenlik dönemindeki gençlerin %30 ile %50 arasında enerji içeceği tüketildiği gözlemlenmiştir. Zihinsel ve fiziksel uyarıcı özelliğine sahip olan enerji içeceklerinin pazara ilk girişinde de “enerji” teması ile ortaya çıkmıştır.

Peki size soruyorum gerçekten enerji veriyor mu ve sağlığımızı olumsuz etkileyecek bir yanı var mı?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
3 Ayda 1tane hüpletirim ya değil. Değişik tat olsun diye. Zararlı mı, yararlı mı orasını bilemem.

SOLTER

Doçent
Reaksiyon puanı
560
Hocam kalbe büyük etkisi var diye biliyorum kafein oranı fazla olduğundan ve içenler kana kana hızlıca bitirdiğinde dolayı zararları olabilir ayrıca uyku düzeninde bozar o kafein oranıyla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta haberlere kalp krizi geçiren bir çocuğu koymuşlardı

• Beğen
Reactions: BHA

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
3 Ayda 1tane hüpletirim ya değil. Değişik tat olsun diye. Zararlı mı, yararlı mı orasını bilemem.
Aynı da ben son ne zaman içtim hatırlamıyorum bile.. Ama gerçekten müptelası olan arkadaşlarım var

Hocam kalbe büyük etkisi var diye biliyorum kafein oranı fazla olduğundan ve içenler kana kana hızlıca bitirdiğinde dolayı zararları olabilir ayrıca uyku düzeninde bozar o kafein oranıyla.

Hatta haberlere kalp krizi geçiren bir çocuğu koymuşlardı
Sanırım bunu içinde o çıkan enerjiyi atmalısın ki bi işe yarasın ve kalbi zorlamasın

Mehmet Aldemir

Profesör
Reaksiyon puanı
710
Zararlı mı değil mi bilmiyorum ama küçükken içerdim arada bir zararsız olacağını pek sanmam

Heilung

Asistan
Reaksiyon puanı
148
coladan çok daha zararlı bir içecek, enerji içecekleri kalp damarlarını genişleterek kan basıncını düşürüyor, bu da kalbin durasına yol açacak seviyede riskli, üst üste birkaç tane içmeniz halinde ölebilirsiniz

ayrıca kafein ve b vitamini içeren bu içecekler uykuyu açıyor ve kişi daha dinamik hissediyor. kafein beyinde dikkatle ilgili reseptör sayısını artırıyor ama bir süre sonra o reseptörler aç kaldıkça daha şiddetli uykusuzluk ve halsizliğe yol açıyor,

beynin performansını kısa süreli artırmak beynin ve vücudun kan ihtiyacını da artırıyor, lkalp bunu sağlamada yetersiz kalınca beyin, kalp, ve diğer organlar strese giriyor, siz farketmiyorsunuz ama etkisi geçene kadar kimyanız değişiyor, zararları bununla da sınırlı değil, böbrekleri bozar psikolojinizi bozar, alkolle birlikte alındığında öldürebilir, bu şekilde ölen çok insan oldu

bunun dışında obeziteye bile yol açtığı biliniyor, yani çok zararlı, özellikle de spor karşılaşmalarından önce içmek ani kalp durmaları riski yaratıyor, hayatımda içmedim içmem de

Son düzenleme:
  • İlginç
Reactions: bwr

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
coladan çok daha zararlı bir içecek, enerji içecekleri kalp damarlarını genişleterek kan basıncını düşürüyor, bu da kalbin durasına yol açacak seviyede riskli, üst üste birkaç tane içmeniz halinde ölebilirsiniz

ayrıca kafein ve b vitamini içeren bu içecekler uykuyu açıyor ve kişi daha dinamik hissediyor. kafein beyinde dikkatle ilgili reseptör sayısını artırıyor” amabir süre sonra o reseptörler aç kaldıkça daha şiddetli uykusuzluk ve halsizliğe yol açıyor,

beynin performansını kısa süreli artırmak beynin ve vücudun kan ihtiyacını da artırıyor, lkalp bunu sağlamada yetersiz kalınca beyin, kalp, ve diğer organlar strese giriyor, siz farketmiyorsunuz ama etkisi geçene kadar kimyanız değişiyor, zararları bununla da sınırlı değil, böbrekleri bozar psikolojinizi bozar, alkolle birlikte alındığında öldürebilir, bu şekilde ölen çok insan oldu

bunun dışında obeziteye bile yol açtığı biliniyor, yani çok zararlı, özellikle de spor karşılaşmalarından önce içmek ani kalp durmaları riski yaratıyor, hayatımda içmedim içmem de
açıklayıcı metin keşke bir de kaynakça bıraksaydın ayda yılda 1 tanesinden birşey olmaz gibi

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Çok zararlı ayrıca enerji falan da vermiyor öylesine içiyoruz

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
evrimagaci.org%2Fpublic%2Fcontent_media%2Fd786210b00881c3f9d8a04cbb323f5f2.jpg

Özellikle son yıllarda, Avrupa ve Amerika’da popüler hale gelen enerji içecekleri, dünya çapında milyar dolarlık hızlı bir şekilde büyüyen bir endüstri haline geldi. Ergenlik dönemindeki gençlerin %30 ile %50 arasında enerji içeceği tüketildiği gözlemlenmiştir. Zihinsel ve fiziksel uyarıcı özelliğine sahip olan enerji içeceklerinin pazara ilk girişinde de “enerji” teması ile ortaya çıkmıştır.

Peki size soruyorum gerçekten enerji veriyor mu ve sağlığımızı olumsuz etkileyecek bir yanı var mı?
Bağımlılık yapıyor benim kardeşim hemen hemen hergün tüketir banada verir ama ben içmiyorum...

Enerjiyi atmak lazım..

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Bir kere içmişliğim var hayatımda. Tadı çok güzel değil ve içinde ne olduğu belirsiz. Ayrıca hiçbir işe yaramadı.

bwr

Doçent
Reaksiyon puanı
758
Hocam önceden basketbol oynarken günde 1 tane içiyordum şimdi onu da bıraktım.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Alkol içerdiği iddiaları üzerine veledler buna özenedi ve kapış kapış gitmeye başladı. Ben hayatımda bir iki kez tadına baktım şu enerji içeceklerinin ama içine şeker basmışlar, kimyasal ne olduğu belli değil.
Bunları içenin kendine saygısı yoktur. Enerji lazımsa bir kaşık pekmez atıyorsun gün boyu ⚡