Muhabbet kuşumun yemleri kurtlanmıs yerse bir şey olur mu

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Muhabbet kuşumun sisedeki yemleri kurtlanmıs ben nekadar atsamda gene oluyor yemide bitince deistircem görmeden yerse birşey olurmu

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Yemi iyi şekilde muhafaza etmen gerekiyor. Bu çok önemli. İkinci olarak şu anki sorunlu yemi de atmanı ve iyi bir yem almanı tavsiye ederim.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Yemi iyi şekilde muhafaza etmen gerekiyor. Bu çok önemli. İkinci olarak şu anki sorunlu yemi de atmanı ve iyi bir yem almanı tavsiye ederim.
babam kızdığı için atamam anca bitince peki yemezse bise olurmu kusa yemyerse?

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Daha önce benzer bir sorun yaşamıştım ve veteriner kurtlanmış yemlerin ölüme yol açabileceğini söylemişti. Yani ciddi bir durum bu ve ciddi sorunlar olabilir. Tercih senin. Yemin tamamı bu şekildeyse atmanı tavsiye ederim. Yeni ve iyi yem al. Havalar malum sıcak, yemi çok iyi muhafaza et. Gerekirse yemi alırken nasıl muhafaza etmen gerektiğini de sor.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Daha önce benzer bir sorun yaşamıştım ve veteriner kurtlanmış yemlerin ölüme yol açabileceğini söylemişti. Yani ciddi bir durum bu ve ciddi sorunlar olabilir. Tercih senin. Yemin tamamı bu şekildeyse atmanı tavsiye ederim. Yeni ve iyi yem al. Havalar malum sıcak, yemi çok iyi muhafaza et. Gerekirse yemi alırken nasıl muhafaza etmen gerektiğini de sor.
tamam bunu babama dıcem yem alıcam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yemlerı buzdolabında muhaza edıcegım azı acık kalmıcak oke

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171

Kesinlikle güzel fikir kardeşim.

Yemi aldığın yere de sorabilirsin. Onlar mutlaka bilir.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001

okey

azı acık kaldı 1 gun kurtlandı zaten bıttı bıtcek artık azını dahı acmıcam sısede deıscem :D kurtlanmaz sanrm

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Kurtlar midesinde yaşayabilir ve içten içe kemirirler,yedirme sakın kuşuna parazit yapar, çubuk şeklinde olan vitaminli yemleri tavsiye ederim kafesin tepesine asarsın krokana benziyor şekil olarak ve çok faydalı öneririm kesinlikle.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
okey

azı acık kaldı 1 gun kurtlandı zaten bıttı bıtcek artık azını dahı acmıcam sısede deıscem :D kurtlanmaz sanrm
Sen o yemi bir an önce çöpe at. Verme. Zararlı, çok zararlı. Babanla konuş ve bir an önce yem alın sevgili kardeşim. Onun da bir can olduğunu unutma lütfen.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Sen o yemi bir an önce çöpe at. Verme. Zararlı, çok zararlı. Babanla konuş ve bir an önce yem alın sevgili kardeşim. Onun da bir can olduğunu unutma lütfen.
[/QUOTE konu acmdan once verdım yarın copde yem

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Serin yerde muhafaza edin. O yemleri de çöpe atın.
tamam

Yemleri Bir Kavanoza Koy Bide O Yemleri Koyma Kuşa
konu acmadan koydum yem yarın alırım yem

suan olarak yemı dokucem aksam yemlıktekılerıde yarın sabah dokup yenı yem katcam buzdolabında saklıcam saolun babam tamam dedı sayenızdee

abi sayende tamam dedı

Son düzenleme:

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
tamam

konu acmadan koydum yem yarın alırım yem

suan olarak yemı dokucem aksam yemlıktekılerıde yarın sabah dokup yenı yem katcam buzdolabında saklıcam saolun babam tamam dedı sayenızdee

abi sayende tamam dedı
Sevindim kardeşim, gözün aydın diyelim :)

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Sevindim kardeşim, gözün aydın diyelim :)
evet bidahada yemin azını acık bırakmam mecburen yem doldurdum bugun yarın dokerım vede yeni siseye doldurcam buzdolabına attıkmı tamamdır

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
evet bidahada yemin azını acık bırakmam mecburen yem doldurdum bugun yarın dokerım vede yeni siseye doldurcam buzdolabına attıkmı tamamdır
Aynen öyle kardeşim. Yine ekliyorum; yemi aldığın zaman lütfen ordaki görevliye nasıl muhafaza edeceğini sor, fikir al.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Aynen öyle kardeşim. Yine ekliyorum; yemi aldığın zaman lütfen ordaki görevliye nasıl muhafaza edeceğini sor, fikir al.
tamamdır
ben dısarı koyuodum kurtcuk neden oldu dersen azıgı acık kaldı

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Bu hayvanlar normalde doğada yaşasa kurt kutçuk böcek flan yemiyecekmiydi. Bence hiç bir şey olmaz hatta ekstra vitamin minaral olur hayvana hergün yapay yem yapay yem nereye kadar. Az az ver baktın ishal flan olmadı veya dışkısında bir renk koku bozukluğu yok veya kuşta halsizlik durgunluk yoksa ver gitsin.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Bu hayvanlar normalde doğada yaşasa kurt kutçuk böcek flan yemiyecekmiydi. Bence hiç bir şey olmaz hatta ekstra vitamin minaral olur hayvana hergün yapay yem yapay yem nereye kadar. Az az ver baktın ishal flan olmadı veya dışkısında bir renk koku bozukluğu yok veya kuşta halsizlik durgunluk yoksa ver gitsin.
maalesef yarın deistiricem ozkan reis cok sevıorum bıse olcak dıe de korkrarım ben =) 15 tl zaten 1 temuzzda aldım baya bir gitti ceyregı galdı

Bu hayvanlar normalde doğada yaşasa kurt kutçuk böcek flan yemiyecekmiydi. Bence hiç bir şey olmaz hatta ekstra vitamin minaral olur hayvana hergün yapay yem yapay yem nereye kadar. Az az ver baktın ishal flan olmadı veya dışkısında bir renk koku bozukluğu yok veya kuşta halsizlik durgunluk yoksa ver gitsin. dedıklerınız yoktur

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Doğada herhangi bir canlı yemiyorlar. Kurtçuk vs. muhabbet kuşlarının ölümüne neden oluyor.
Muhabbet kuşları doğal ortamda genellikle tohumlarla beslenen kuşlardır. Ancak bunların yanı sıra bazı çiçek ve meyveleri de yiyebilmektedirler. Ayrıntılı olarak bakıldığında muhabbet kuşlarının geniş bir besin yelpazesi bulunmaktadır. Bunlar;
  • Horoz ibiği çiçeği
  • Arpa
  • Kuskus
  • Keten
  • Makarna
  • Yulaf
  • Buğday
  • Pirinç
  • Karanfil
  • Papatya
  • Okaliptus
  • Hanımeli
  • Leylak
  • Menekşe
  • Gül
  • Ay çiçeği
  • Lale
  • Brokoli
  • Karnabahar
  • Yosun
  • Hardal yaprağı
  • Kara lahana – lahana
  • Tere
  • Pancar yaprağı
  • Maydanoz
  • Ispanak
  • Şalgam yaprağı
  • Elma
  • Muz
  • Turunçgiller
  • Üzüm
  • Kivi
  • Mango
  • Kavun
  • Nektarin
  • Papaya
  • Şeftali
  • Armut
  • Erik
  • Badem
  • Bakla
  • Mercimek
  • Fındık
  • Bezelye
  • Yonca taneleri
  • Susam tohumu
  • Karabuğday
  • Havuç
  • Salatalık
  • Marul
  • Biber
  • Bal kabağı
  • Patates
  • Domatestir.
Tüm bunlar muhabbet kuşlarının doğal yaşamda tüketebildikleri besinlerdir. Beslenme konusunda sıkıntı yaşamayan muhabbet kuşlarının bu besinlere bakarak evde beslenmesi de son derece kolaydır. Birçok kişi özel yemlerle kuşlarını beslese de bazen de doğal yaşamdaki gibi bu besinlerden vermek faydalıdır. Özellikle de meyveler vitamin açısından önemlidir. Vitamin alan muhabbet kuşlarının renkleri de daha canlıdır.

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
Başlığı okurken beynim yandı. Bozuk yem kullanıyorsunuz.

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
Başlığı okurken beynim yandı. Bozuk yem kullanıyorsunuz.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Yemi de bu kadar kalmiş ?
Doğada herhangi bir canlı yemiyorlar. Kurtçuk vs. muhabbet kuşlarının ölümüne neden oluyor.
Muhabbet kuşları doğal ortamda genellikle tohumlarla beslenen kuşlardır. Ancak bunların yanı sıra bazı çiçek ve meyveleri de yiyebilmektedirler. Ayrıntılı olarak bakıldığında muhabbet kuşlarının geniş bir besin yelpazesi bulunmaktadır. Bunlar;
  • Horoz ibiği çiçeği
  • Arpa
  • Kuskus
  • Keten
  • Makarna
  • Yulaf
  • Buğday
  • Pirinç
  • Karanfil
  • Papatya
  • Okaliptus
  • Hanımeli
  • Leylak
  • Menekşe
  • Gül
  • Ay çiçeği
  • Lale
  • Brokoli
  • Karnabahar
  • Yosun
  • Hardal yaprağı
  • Kara lahana – lahana
  • Tere
  • Pancar yaprağı
  • Maydanoz
  • Ispanak
  • Şalgam yaprağı
  • Elma
  • Muz
  • Turunçgiller
  • Üzüm
  • Kivi
  • Mango
  • Kavun
  • Nektarin
  • Papaya
  • Şeftali
  • Armut
  • Erik
  • Badem
  • Bakla
  • Mercimek
  • Fındık
  • Bezelye
  • Yonca taneleri
  • Susam tohumu
  • Karabuğday
  • Havuç
  • Salatalık
  • Marul
  • Biber
  • Bal kabağı
  • Patates
  • Domatestir.
Tüm bunlar muhabbet kuşlarının doğal yaşamda tüketebildikleri besinlerdir. Beslenme konusunda sıkıntı yaşamayan muhabbet kuşlarının bu besinlere bakarak evde beslenmesi de son derece kolaydır. Birçok kişi özel yemlerle kuşlarını beslese de bazen de doğal yaşamdaki gibi bu besinlerden vermek faydalıdır. Özellikle de meyveler vitamin açısından önemlidir. Vitamin alan muhabbet kuşlarının renkleri de daha canlıdır.
Hocam para vermedi nasi kurtcuktan kurtulurum bizim aile biraz kıt beyinlidirde .

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Yemi de bu kadar kalmiş ?

Hocam para vermedi nasi kurtcuktan kurtulurum bizim aile biraz kıt beyinlidirde .
Kurtulmanın bi yolu olduğunu sanmıyorum kardeşim. Yanlış bilgi de vermek istemem. Dediğim gibi yemi bu şekilde vermeni de tavsiye etmiyorum. Babanı ikna etmeye çalış, eğer olmuyorsa annenden destek al.

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,001
Kurtulmanın bi yolu olduğunu sanmıyorum kardeşim. Yanlış bilgi de vermek istemem. Dediğim gibi yemi bu şekilde vermeni de tavsiye etmiyorum. Babanı ikna etmeye çalış, eğer olmuyorsa annenden destek al.
Suan yemlerı bır carsafa serdım guneste beklıor

Larva da yok