virüs işlemciye overclock yapabiliyor mu

Hamza001

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarıma heralde bitcoin virüsü falan girdi bilgisayarım eskiden çok ısınmazdı ısınmaya başladı bende ctrl shiht esc ile görev yöneticisini başlattım baktım işlemcimin hızı baseclock ta 2.4 te çalışması gerekiyor ancak 4 e kadar çıkıyo bazen ama sabit olarak ne 2.4 ne de 4 te çalışıyor işlemcim.Virüs varsa acaba benim bilgisayarıma yollayan kişi bitcoin falan mı kasmaya çalışıyor bilgisayar modelim monster abra a5 v15.1
Ayrıca ben işlemcime o.c de yapmadım.

Ekli dosyalar

• g.y.png
    g.y.png
    124.9 KB · Görüntüleme: 162

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
Arkadaşlar bilgisayarıma heralde bitcoin virüsü falan girdi bilgisayarım eskiden çok ısınmazdı ısınmaya başladı bende ctrl shiht esc ile görev yöneticisini başlattım baktım işlemcimin hızı baseclock ta 2.4 te çalışması gerekiyor ancak 4 e kadar çıkıyo bazen ama sabit olarak ne 2.4 ne de 4 te çalışıyor işlemcim.Virüs varsa acaba benim bilgisayarıma yollayan kişi bitcoin falan mı kasmaya çalışıyor bilgisayar modelim monster abra a5 v15.1
Ayrıca ben işlemcime o.c de yapmadım.
Zaten işlemcinize OC yapamazsınız. Laptop anakart ve işlemcilerinde OC diye bir şey yok.

sametyılmaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bazı virüslerin bu tarz overclock yapabildiğini duymuştum fakat tam emin değilim yine de bir formattan zarar gelmez visürü de temizlemiş olursun ya da iyi bir antivirüs programı

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,259
i5 9300h işlemci normal hızda 2.4 çalışıyor overclockta da 4.1 de çalışıyor bi araştırın isterseniz
OC değil dediğiniz şey Turbo Boost ve Turbo boost OC olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

i5 9300h işlemci normal hızda 2.4 çalışıyor overclockta da 4.1 de çalışıyor bi araştırın isterseniz
Ayrıca HM çipsette OC yapamazsınız bu işlemcilere de öyle I7 9750H gibi.