Hangi iphone?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Hiç iphone kullanmadım,telefonlar güncelleme ile yavaşlıyormuş o yüzden xr ileride çok yavaş kalır mı?
Apple bir dönem güncelleme ile cihazların performansını düşürüyordu.Apple firmasına açılan davalardan sonra Apple bundan sonra cihazları yavaşlatmayacağını söyledi.Bundan sonra güncelleme ile performans düşüklüğü olmazda batarya performansı düşebilir.

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Xr kaba tasarımı dışında çok iyi bir cihaz. Batarya süresi olarak ben ortalama 8 saat ekran süresi alıyordum. Hatta sıkı dur tam 12 saat ekran süresi aldığım bile oldu. 11 pro max ne kadar ekran süresi veriyordur bilmiyorum ama belkide Xr şu an hala bataryası en uzun giden iPhone olabilir. Güncelleme olarak en az 3 yılı daha vardır.
Halen kullanıyor musunuz?,kamerası nasıl,tasarımı geçtiğim telefondan sonra şahane olacak o sıkıntı değil

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Oyun günde 2-3 saat oynarım,sorunda bu zaten.ayrıca aldığım telefonu uzun yıllar kullanacağım için büyük ekran istiyorum aynı şekilde uxun ömürlü olsun diye se 2de istiyorum,işlemci çok farklı olmayacakss xr alacağım,xr ne kadar güncelleme alır
Büyük ekran istiyorum dediğiniz an zaten iş bitmiştir. İki cihaz arasında max 1-2 sürüm oynar orasını dert etmeyin.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
İphone se 2020 ile iphone xr arası acayip kararsız kaldım,iphone xr kullanan var mı, malum iphone 12çıkıyor iphone xr eskide mi kaldı? İşlemcisi hala iyi midir iphone se 2020yi istiyorum ancak ekran konusunda takıldım. Yardım edin lütfen bu iki telefondan birini kullananlar belirterek cevaplarsa sevinirim
Bütçenizi en fazla ne kadar arttırabilirsiniz ?

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Apple bir dönem güncelleme ile cihazların performansını düşürüyordu.Apple firmasına açılan davalardan sonra Apple bundan sonra cihazları yavaşlatmayacağını söyledi.Bundan sonra güncelleme ile performans düşüklüğü olmazda batarya performansı düşebilir.
Performansı düşmese bile 7000 lirayı hakeden bir performansı var mıdır?

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Performansı düşmese bile 7000 lirayı hakeden bir performansı var mıdır?
Xr performans konusunda asla üzmez.Batarya konusunda asla üzmez.Xr ın berbat olduğu nokta tasarım ve bazı özelliklerin kırpılmış olması.Xr daki tasarım sorun olmaz diyorsan al.2-3 saat oyun diyorsun.Bu senaryoda Se 2020 seni bataryada üzer.

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
İphone 12 çıkınca 11 düşer mi? Kasım indiriminden almayı düşünüyorum

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Oyun günde 2-3 saat oynarım,sorunda bu zaten.ayrıca aldığım telefonu uzun yıllar kullanacağım için büyük ekran istiyorum aynı şekilde uxun ömürlü olsun diye se 2de istiyorum,işlemci çok farklı olmayacakss xr alacağım,xr ne kadar güncelleme alır
“Büyük ekran istiyorum” yazmışsınız.iPhone XR öneririm. iOS 17 ye kadar güncelleme alır bence. İki cihazında işlemcisi çok güçlü(Se nin işlemcisi daha iyi).

Reaksiyon puanı
8,191
iPhone 6/7/8 serilerinden bir cihaz kullandınız mı acaba? Cidden merak ediyorum, bu telefon 1 günü falan çıkartamaz arkadaşlar. 4 sene iPhone 7 kullandım hiç 1 tam gün görmedim, enerji verimliliği konusu biraz hikaye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pil kondisyonun 95in altına düşünce göreceğim seni :)
Siz cihazı çıkmadan aldınız herhalde uzun süredir kullanıyorsunuz 95 altında zayıflar falan

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Siz cihazı çıkmadan aldınız herhalde uzun süredir kullanıyorsunuz 95 altında zayıflar falan
14 Ekim 2016 da Türkiye'de satışa sunuldu tam 1 hafta sonra ben aldım. İlk 2 ay pil ömrü idare eder seviyeydi, o zaman için normal bir şeydi bu çünkü bütün telefonların pil tüketimi benzerdi. Günümüzde iPhone SE dediğiniz cihaz makyajlı iPhone 8'dir ve günümüz şartlarında o pil ömrü kabul edilebilir seviyede değil benim için. Telefonu biraz kalın yapıp içine pil koysalardı tadından yenmezdi mesela 2400 mAh bir batarya olsa SE'de f/p kralı olur.

monuroruc

Asistan
Reaksiyon puanı
206
Oyun oynayacaksan ikisinide alma 11 serilerinden birini almaya çalış. SE kullanıyorum bizzat oyun oynamadığım için günü çıkartıyor. Günü çıkartmıyor diyen arkadaşlar mah değerine göre yorum yapıyor bence. Tabi oyun oynamayı seviyorsan ekran ve batarya üzer ama günlük kullanım için yeterli bana sorarsan.

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Oyun oynayacaksan ikisinide alma 11 serilerinden birini almaya çalış. SE kullanıyorum bizzat oyun oynamadığım için günü çıkartıyor. Günü çıkartmıyor diyen arkadaşlar mah değerine göre yorum yapıyor bence. Tabi oyun oynamayı seviyorsan ekran ve batarya üzer ama günlük kullanım için yeterli bana sorarsan.
Günde 2-3saat oyun oynasam ne kadar gider,artılarını eksilerini, beğendiğiniz,beğenmediğinix özelliklerini açıklar mısınız alıcının aklında soru kalmaması için

Reaksiyon puanı
8,191
14 Ekim 2016 da Türkiye'de satışa sunuldu tam 1 hafta sonra ben aldım. İlk 2 ay pil ömrü idare eder seviyeydi, o zaman için normal bir şeydi bu çünkü bütün telefonların pil tüketimi benzerdi. Günümüzde iPhone SE dediğiniz cihaz makyajlı iPhone 8'dir ve günümüz şartlarında o pil ömrü kabul edilebilir seviyede değil benim için. Telefonu biraz kalın yapıp içine pil koysalardı tadından yenmezdi mesela 2400 mAh bir batarya olsa SE'de f/p kralı olur.
Çıktığından beri kullanılan 8 var şu an pil sağlığı 84 ve halen daha 4 saat ekran süresi veriyor. Telefon bağımlısı olmayanlar için halen daha yeterli.

luckyslevın

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Dostum sen tamamen kendi kullanımına göre düşün taşın. Şu an kullanmış olduğun telefonda ne yapıyorsan veya genel olarak bir telefonda neler yapıyorsan veya yapacaksan ona göre düşün yaz ki daha rahat yönlendirebilelim. İlk sayfada bi arkadaş "pil sağlığın 95'in altına düşsün görürüm seni" gibi bişey yazmış ben iphone 8 kullanıyorum ve pil sağlığım %86 ve hala bir günü çıkarıyor :D Arkadaş sen xr alınca ordan pay alacak heralde :D Demem o ki kullanımına göre iş değişir. Bak diyorum ya benim pil sağlığı %86 hala bir günü rahat çıkarıyor. O yüzden senin de kullanımının benim gibi olduğunu düşünerek iphone se derim.

monuroruc

Asistan
Reaksiyon puanı
206
Günde 2-3saat oyun oynasam ne kadar gider,artılarını eksilerini, beğendiğiniz,beğenmediğinix özelliklerini açıklar mısınız alıcının aklında soru kalmaması için
Artıları; tek elle kullanım için müthiş, kamerası bana göre çok iyi, hıza zaten diyecek bir şey yok baya iyi.
Eksileri; video-film izleyeceksen ve oyun oyanayacaksan ekran yetersiz kalabilir, bana göre başka eksisi yok.
2-3 saat oynayacaksan gün içinde tekrar şarja takman gerekebilir. Bak kesin takarsın demiyorum gerekebilir diyorum. Ben gün içinde çok fazla instagram, twitter ve whatsapp kullanıyorum ve 6 saat ekran süresi alıyorum %20 şarj kalıyor. Dediğim gibi oyunlardan zevk almak istiyorsan ekranı daha büyük bir model seçmelisin.

Starman35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
45
SE 2020 kullanan biri olarak mükemmel bir cihaz batarya 1 günü rahat çıkarıyor. İPad Pro şarj cihazım olduğu için çok hızlı şarj oluyor zaten.
Not: Hiç oyun oynamıyorum.
AirPods iPad iPhone ve MacBook sistemi çok güzel bir deneyim arkadaşlar kesinlikle öneririm.
Batarya sorun olsa bile Powerbank alırsın sorun hemen çözülür. Kamera zaten çok iyi hem ön de hem de arkada portre modu var.

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Dostum sen tamamen kendi kullanımına göre düşün taşın. Şu an kullanmış olduğun telefonda ne yapıyorsan veya genel olarak bir telefonda neler yapıyorsan veya yapacaksan ona göre düşün yaz ki daha rahat yönlendirebilelim. İlk sayfada bi arkadaş "pil sağlığın 95'in altına düşsün görürüm seni" gibi bişey yazmış ben iphone 8 kullanıyorum ve pil sağlığım %86 ve hala bir günü çıkarıyor :D Arkadaş sen xr alınca ordan pay alacak heralde :D Demem o ki kullanımına göre iş değişir. Bak diyorum ya benim pil sağlığı %86 hala bir günü rahat çıkarıyor. O yüzden senin de kullanımının benim gibi olduğunu düşünerek iphone se derim.
Telefonum 3000mah ama 3yıldır kullanıyorum batarya baya kötüleşti,günde 2 saat oyun 2saat youtube 1saatte instagram kullanıyorum,bu senaryoya göre pilim akşama ne kadar kalır?

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Telefonum 3000mah ama 3yıldır kullanıyorum batarya baya kötüleşti,günde 2 saat oyun 2saat youtube 1saatte instagram kullanıyorum,bu senaryoya göre pilim akşama ne kadar kalır?
Bu kullanım senaryosunda Se 2020 de,xr da bataryada memnun etmez.Seni bu kullanım senaryosunda memnun edecek cihazlar ios tarafında iPhone 11 pro,11 pro max android tarafındada P30 pro.Bütçeyi biraz arttırıp 11 alsan 11 in bataryası xr dan da Se 2020 den iyi olmasına rağmen bu ağır kullanım senaryosunda günü zor çıkartır.

Reaksiyon puanı
892
iphone se+airpods+silikon kılıf>iphone xr
şu durumda alınacak en mantıklı cihaz.
ben de seneye ya bundan ya da 11 alacağım.

Burkicannjr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İphone xr al hem daha büyük ekran hem daha iyi kamera se yi alırsan çerçeveli küçük bir iphone almış olursun iphone xr al mis gibi

luckyslevın

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Bu senaryoda arkadaşın dediği gibi gün içinde belki bi kere daha şarja takman gerekebilir ama ben sanmıyorum ya yine bence yüzde 3 lere yüzde 5 lere kadar da olsa çıkarabilir bir günü diye düşünüyorum

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Bu senaryoda arkadaşın dediği gibi gün içinde belki bi kere daha şarja takman gerekebilir ama ben sanmıyorum ya yine bence yüzde 3 lere yüzde 5 lere kadar da olsa çıkarabilir bir günü diye düşünüyorum
Günde 2.kez şarja takabilirim sorun değil sadece hızlı bitmesin yeter

Hayaksisheytan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
iPhone 6/7/8 serilerinden bir cihaz kullandınız mı acaba? Cidden merak ediyorum, bu telefon 1 günü falan çıkartamaz arkadaşlar. 4 sene iPhone 7 kullandım hiç 1 tam gün görmedim, enerji verimliliği konusu biraz hikaye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pil kondisyonun 95in altına düşünce göreceğim seni :)
Tamamen katılıyorum size 1800 mah pilin kondisyonu çok hızlı düşecektir SE alanlar bir batarya değişim ücretinide kılıfına koysunlar çünkü düşük kapasiteli bataryanın döngüsü çok hızlı geçecek kondisyonuda buna bağlı oranda düşecektir. Bu telefonu alanlar günde 2 kere şarj etmeye şarj cihazını yanında taşımaya power bank ile dolaşmaya kendilerini hazırlasın.