Komşum İnternetimi Bitirdi

Python 3.8.2

Doçent
Reaksiyon puanı
558
Ben ve komşum ortak kullanıyoruz. Komşum bana aylık 35 ₺ veriyor. Kendilerinden memnunum. Zira akşamları çocuğa çizgi film açmak dışında bir şey yapmıyorlar. Ama bunların abisi de bunlarla aynı katta oturuyor. Ve onun oğlu internet delisi. Karantinada komşumdan almış şifreyi. Ben sürekli modem arayüzünden kontrol ediyorum. Komşumla anlaşırken her geleni internete bağlama demiştim,tamam cevabını almıştım. Sonra komşuma mesaj yazdım,bu çocuk bu internete neden bağlı diye. Kendisi online derslere giriyor dedi. Ben de bir şey demedim. Ama sen git Steam'dan oyun indir hem de Gta 5! Sorum şu: Bu çocuğun bilgisayarını bu ağdan nasıl atabilirim ? Bir daha hiç bağlanamasın. Online derslere okeyim ama Gta 5 nedir ya ! Ya da o çocuğun cihazına şöyle 0.1 hızında versek interneti.

Son düzenleyen moderatör:

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,834
Modemin türkcell ise modem arayüzünden ebeyen kontrolü ver ama ayarlarını falan yapmak için internetten bakman lazım şimdi teldeyim anlatamam

KNMX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5392790)

Son düzenleme:

"Melih"

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,915
Şifre değiştir bide mac engelleme yap oh modem'de vardir.

AMC

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
845
Ortak internet nedir ya ? allah için

SinHa

Doçent
Reaksiyon puanı
767
herkes yazmış ama başlığın güzelliğine bende yazayım modem ara yüzünden mac adresini engelle

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
adres çubuğuna şunu yaz ve enter bas: http://192.168.2.1/
karşına giriş için şifre isteyen bir yer gelecek. şifreyi gir ve tamam a bas..
karşına gelen ekranda sol da LAN yazan bölüme tıkla. karşına o an sisteme bağlı olan bilgisayarların listesi gelecek. sistem adı yazan yerde kişinin bilgisayar adı yazar. yalnız burada kablo ve kablosuz bağlanan herkesi gösterir. eğer orada tanımadığın biri varsa, onu engellemek için, önce o kişinin mac adresini aklında tut, sonra soldaki KABLOSUZ yazan yazıya tıkla. burada kablosuz bağlananları göreceksin. burada sistem adı yazmadığı için, az önceki mac adresinin olduğu yerde baştaki BLOKLA yazan yazıya tıkla. artık o kişi şifreni bilse bile sistemine giremez. sen şifreyi açsan bile. bu arada blokla dedikten sonra aşağıdaki kaydete basmayı unutma. ve yanlışlıkla kendini bloklama..

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
herkes yazmış ama başlığın güzelliğine bende yazayım modem ara yüzünden mac adresini engelle
Başlık güzel harbi. ?

Bende birşeyler yazayım o zaman.
Abi Komşuna deki kim istiyorsa kendine internet çektirsin.
Komşunun parasını geri ver ve hattını kes gitsin direk. Modemi filan resetle daha bulaşan olmasın sana.
Yok millet keyfini çekecek sen sinirlenip ne yapacağını şaşıracaksın.

Eğer devam ederse O çucukta Telefonuyla bağlanır internete Telefonu da modem gibi bağlar bilgisayara.

Mateist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
238
Her zaman derim. İnterneti ortaklaşa kullanmayacaksın. Ama arkadaşların dediği gibi mac filtreleme ile istediğin kişiyi engelleyebilirsin. Hatta beyaz liste oluşturarak internete sadece kimlerin girebileceğini de ayarlayabilirsin.

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Ben ve komşum ortak kullanıyoruz. Komşum bana aylık 35 ₺ veriyor. Kendilerinden memnunum. Zira akşamları çocuğa çizgi film açmak dışında bir şey yapmıyorlar. Ama bunların abisi de bunlarla aynı katta oturuyor. Ve onun oğlu internet delisi. Karantinada komşumdan almış şifreyi. Ben sürekli modem arayüzünden kontrol ediyorum. Komşumla anlaşırken her geleni internete bağlama demiştim,tamam cevabını almıştım. Sonra komşuma mesaj yazdım,bu çocuk bu internete neden bağlı diye. Kendisi online derslere giriyor dedi. Ben de bir şey demedim. Ama sen git Steam'dan oyun indir hem de Gta 5! İnternetin o andan sonra anası bellendi. Sorum şu: Bu çocuğun bilgisayarını bu ağdan nasıl atabilirim ? Bir daha hiç bağlanamasın. Online derslere okeyim ama Gta 5 nedir ya ! Ya da o çocuğun cihazına şöyle 0.1 hızında versek interneti.
Mac Adresini Engelle Giremez

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
TTNET ise ZyXEL Modem olmalı, belki AirTies. Modem arayüzüne girdikten sonra MAC Adresini filtreleyebilirsiniz.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Ben ve komşum ortak kullanıyoruz. Komşum bana aylık 35 ₺ veriyor. Kendilerinden memnunum. Zira akşamları çocuğa çizgi film açmak dışında bir şey yapmıyorlar. Ama bunların abisi de bunlarla aynı katta oturuyor. Ve onun oğlu internet delisi. Karantinada komşumdan almış şifreyi. Ben sürekli modem arayüzünden kontrol ediyorum. Komşumla anlaşırken her geleni internete bağlama demiştim,tamam cevabını almıştım. Sonra komşuma mesaj yazdım,bu çocuk bu internete neden bağlı diye. Kendisi online derslere giriyor dedi. Ben de bir şey demedim. Ama sen git Steam'dan oyun indir hem de Gta 5! İnternetin o andan sonra anası bellendi. Sorum şu: Bu çocuğun bilgisayarını bu ağdan nasıl atabilirim ? Bir daha hiç bağlanamasın. Online derslere okeyim ama Gta 5 nedir ya ! Ya da o çocuğun cihazına şöyle 0.1 hızında versek interneti.
1-İlk önce adama kanıtını göster.
2-MAC Adresinden filtrele.
3-Çocuğun ailesine söyle kendilerine bir internet bağlatsınlar ders içinse...