Apple 2 Trilyon $ Değerine Ulaştı!

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
images-7.png

Apple bugün 2 Trilyon $ değerine ulaşan ilk firma oldu. Newyork Times'ın yaptığı habere göre Apple'ın 1 Trilyona ulaşması (2018) tam 42 yılını aldı. Ancak şirket sadece 2 yılda marka değerini 2 katına çıkarmayı başardı. Tim Cook dönemiyle beraber Apple, dizi-film sektöründen bankacılığa kadar her alanda aktif hale gelmiş durumda. Peki Apple'ın bu yükselişini ardında yatan neden ne?

Kaynak: The New York Times

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,842
hayırlı olsun onu satın alabilecek bir firma yok

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Ekli dosyayı görüntüle 112915

Apple bugün 2 Trilyon $ değerine ulaşan ilk firma oldu. Newyork Times'ın yaptığı habere göre Apple'ın 1 Trilyona ulaşması (2018) tam 42 yılını aldı. Ancak şirket sadece 2 yılda marka değerini 2 katına çıkarmayı başardı. Tim Cook dönemiyle beraber Apple, dizi-film sektöründen bankacılığa kadar her alanda aktif hale gelmiş durumda. Peki Apple'ın bu yükselişini ardında yatan neden ne?

Kaynak: The New York Times
Ürünlerin yanı sıra hizmet satışını en iyi satan marka.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Vay be. Bunu hiç beklemiyordum. Hele hele ortada bir pandemi varken....

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Pandemi bütün firmalara yaradı aslında özellikle de Apple ve Amazon gibi firmalara.
Amazon’u anlarım da Apple :D

Diğer şeylere bulaşmak sanırım Apple’ın en iyi seçimlerinden birisi. Artık icloud,apple tv,apple music gibi servislere sahip. App Store da zaten çok pis para kazandırıyor. Hatta kredi kartları bile var.

Yine de 2 trilyonu elde edeceklerini beklememiştim. Hele hele bu zaman aralığında...

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Amazon’u anlarım da Apple :D

Diğer şeylere bulaşmak sanırım Apple’ın en iyi seçimlerinden birisi. Artık icloud,apple tv,apple music gibi servislere sahip. App Store da zaten çok pis para kazandırıyor.

Yine de 2 trilyonu elde edeceklerini beklememiştim. Hele hele bu zaman aralığında...
Tim bey inanılmaz işler başardı bence. Gerçekten inanılmaz bir ad yaratıp her alana el attı.

Bende bu kadar hızlı olacağını beklememiştim ama Apple işte.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Tim bey inanılmaz işler başardı bence. Gerçekten inanılmaz bir ad yaratıp her alana el attı.

Bende bu kadar hızlı olacağını beklememiştim ama Apple işte.
Steve gibi olmasa da Tim’e ve ona fikir verenlere bu kısımda tebrik etmek lazım. Şirkete 2 yılda 1 trilyon değer kazandırması muazzam bir sonuç.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Steve gibi olmasa da Tim’e ve ona fikir verenlere bu kısımda tebrik etmek lazım. Şirkete 2 yılda 1 trilyon değer kazandırması muazzam bir sonuç.
Steve çok ayrı bir yerde. Onun ürünleri bugüne getirdi zaten Apple'ı.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Her şeyin en iyisini yapabiliyor zaten. Gerek satış sonrası olsun gerek pazarlama olsun, marka bilinirliği. Apple'ın 1 kere bile reklam yaptığını görmemişimdir TV'de veya dışarıdaki panolarda falan. Hiç kimsenin tanımlayamadığı teknikler yapıyor veya ben bilmiyorum adını :D Bence sonuna kadar hak ediyor. Ayrıca kararlı bir marka hemen aklına geleni yapmıyor biraz sindiriyor diğer markaların cebelleşmesini seyrediyor 108mb, açılıp kapanan kameralar, küçük çentikler, katlanır telefonlar, ekran altı kameralar gibi markalar deniyor denemeye devam ediyor Apple "ne böyle saçma sapan şeylerle cebelleşiyorlar kendi içlerinde" diyor sonunda kararını veriyor piyasaya sürüyor sonra Apple'ın yaptıkları rağbet görünce herkes peşinden balık sürüsü gibi beslenmeye çalışıyor :tearsofjoy: Çok garip bir betimleme oldu ama iş tam olarak bu. Öz olarak İnsanlar Apple'ı bu yüzden seviyor kararlı ve kaliteli olduğu için diğer markalar sadece "Yapmış Olmak İçin Yapıyor". Apple sevgimi de buradan dile getireyim sonuna kadar hak ediyor. Tabii bunların hepsini onlara Steve Jobs öğretti.

Dobby

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Tim Cook Apple ı sadece teknolojik eşyalar üreten bir marka olmaktan çıkardı Apple ürünleri artık bir takı gibi bir prestij simgesi gibi kullanılıyor

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Her şeyin en iyisini yapabiliyor zaten. Gerek satış sonrası olsun gerek pazarlama olsun, marka bilinirliği. Apple'ın 1 kere bile reklam yaptığını görmemişimdir TV'de veya dışarıdaki panolarda falan. Hiç kimsenin tanımlayamadığı teknikler yapıyor veya ben bilmiyorum adını :D Bence sonuna kadar hak ediyor. Ayrıca kararlı bir marka hemen aklına geleni yapmıyor biraz sindiriyor diğer markaların cebelleşmesini seyrediyor 108mb, açılıp kapanan kameralar, küçük çentikler, katlanır telefonlar, ekran altı kameralar gibi markalar deniyor denemeye devam ediyor Apple "ne böyle saçma sapan şeylerle cebelleşiyorlar kendi içlerinde" diyor sonunda kararını veriyor piyasaya sürüyor sonra Apple'ın yaptıkları rağbet görünce herkes peşinden balık sürüsü gibi beslenmeye çalışıyor :tearsofjoy: Çok garip bir betimleme oldu ama iş tam olarak bu. Öz olarak İnsanlar Apple'ı bu yüzden seviyor kararlı ve kaliteli olduğu için diğer markalar sadece "Yapmış Olmak İçin Yapıyor". Apple sevgimi de buradan dile getireyim sonuna kadar hak ediyor. Tabii bunların hepsini onlara Steve Jobs öğretti.
Katılıyorum Tim Cook'un da dediği gibi "En yeniyi değil en iyi yapıyoruz."
Ama reklam konusunda Apple çok profesyoneldir aslında TV'de çokça reklamını yapar. En son SE'nin jelatinli reklamını görmüştüm :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tim Cook Apple ı sadece teknolojik eşyalar üreten bir marka olmaktan çıkardı Apple ürünleri artık bir takı gibi bir prestij simgesi gibi kullanılıyor
Kesinlikle. İnsanlar elma logosu için bile tercih ediyor Apple'ı. Ekosistem ile de her ürünü aynı çatı altında topluyorlar.

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120
Katılıyorum Tim Cook'un da dediği gibi "En yeniyi değil en iyi yapıyoruz."
Ama reklam konusunda Apple çok profesyoneldir aslında TV'de çokça reklamını yapar. En son SE'nin jelatinli reklamını görmüştüm :)
O reklamları biliyorum ama onları operatörler yapıyor Turkcell, Türk Telekom gibi. Reklamın sonuna dikkat edersen hep elma logosunun yanında Turkcel gibi operatörlerin logosu çıkar %90'ı öyledir ama dediğin gibi de olabilir. Apple kendi reklam vermiş olabilir ben sadece YouTube'da gördüm.

Melethrillue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
Vay be. Bunu hiç beklemiyordum. Hele hele ortada bir pandemi varken....
Pandemi döneminde apple'ın satışları ciddi şekilde arttı. Özellikle Mac'lerde.
ben 15 yaşındayım ve kendimi bildim bileli apple kullanıyorum. biraz ayıp olabilir 6 yaşıdayken ipad kullanarak başladım. her yeni ürünün modelini inceledim. her zaman takip ettim. apple her yeni ürün çıkardığında kendini geliştirmeye çalışıyor. Belki 2013 model bir mac'le 2020 model bir mac'in donanımı aynı olabilir ama adamlar yazılıma çok uğraşıyor. kendi dillerini yazan ve bilgisayar sektörüne ismini mac'lerle yazan bir şirketin bu başarıya ulaşması bence çok normal. Steeve amca sizle gurur duyardı çocuklar.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
ben 15 yaşındayım ve kendimi bildim bileli apple kullanıyorum. biraz ayıp olabilir 6 yaşıdayken ipad kullanarak başladım. her yeni ürünün modelini inceledim. her zaman takip ettim. apple her yeni ürün çıkardığında kendini geliştirmeye çalışıyor. Belki 2013 model bir mac'le 2020 model bir mac'in donanımı aynı olabilir ama adamlar yazılıma çok uğraşıyor. kendi dillerini yazan ve bilgisayar sektörüne ismini mac'lerle yazan bir şirketin bu başarıya ulaşması bence çok normal. Steeve amca sizle gurur duyardı çocuklar.
Ne güzel.
Ama şu kısmı düzelteyim donanım aynı kalıyor tasarım aynı kalıyor. Donanım devamlı olarak değişiyor. Kasa aynı içi farklı yani.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
6 yaşındayken iPad kullanmak. Güzel bir başlangıç. iPad 2 alana kadar benim gibi tab 2 kullanarak acı çekmedin :)