Youtuber ve yayıncı nasıl olabilirim.

BilmezKişi

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Merhaba ben 16 yaşındayım. Yayıncı ve youtuber olmak istiyorum.Nasıl yapablirm.Her şeyim var sistemim iyi ipad prom var telefondan görüntü bağlarsam diye el gato da aldım.Oyun videoları çekmek istiyorum.Fortnite pubg,csgo,valorant,pubg mobile,LoL çok iyi oynarım.Okuldaki başırımda çok iyi ehr sene takdirle geçiyorum ortalamam 90 nın altına düşmüyor.Nasıl başlamalıyım.Ne yapmam lazım.Nasıl tanınabilirim.Bazı kişilere reklammı veriyim ne yapmam lazım yadımcı olurmuusnuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

up

Fikri olan yokmu

Son düzenleme:

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Merhaba ben 16 yaşındayım. Yayıncı ve youtuber olmak istiyorum.Nasıl yapablirm.Her şeyim var sistemim iyi ipad prom var telefondan görüntü bağlarsam diye el gato da aldım.Oyun videoları çekmek istiyorum.Fortnite pubg,csgo,valorant,pubg mobile,LoL çok iyi oynarım.Okuldaki başırımda çok iyi ehr sene takdirle geçiyorum ortalamam 90 nın altına düşmüyor.Nasıl başlamalıyım.Ne yapmam lazım.Nasıl tanınabilirim.Bazı kişilere reklammı veriyim ne yapmam lazım yadımcı olurmuusnuz

up

Fikri olan yokmu

Öncelikle okulda ki başarıların ile youtuber olmanın ne alakası var? Ayrıca bu saatten sonra youtuber olunmaz bir sürü gereksiz insan var boş videolar çektiği halde youtuber olan önce onların temizlenmesi lazım. Ayrıca her önüne gelen oyun videosu çektiği için pek tutacağını sanmıyorum. Başlamadan bırak derim. Ha illa video çekeceksen nimo tv'de yayın aç.

BilmezKişi

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Öncelikle okulda ki başarıların ile youtuber olmanın ne alakası var? Ayrıca bu saatten sonra youtuber olunmaz bir sürü gereksiz insan var boş videolar çektiği halde youtuber olan önce onların temizlenmesi lazım. Ayrıca her önüne gelen oyun videosu çektiği için pek tutacağını sanmıyorum. Başlamadan bırak derim. Ha illa video çekeceksen nimo tv'de yayın aç.
Okul ile alakalı dediğim okula devammı ediyim liseden sonra yoksa yayıncılığamı uğraşıyım.Diye sorucaktım ama unutmuşum özür dilerim

Mesala boş insanlar şunlar tiktokta 1m takipçi olup youtuber oluyorlar sonra parayı kırıyorlar

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
herkes youtuber olmak istiyor kimse tarih kitabı okuyayım tarihçi olayım yada fen kitabı okuyup doktor olmalıyım demiyor bu gidişle ülkenin hali çok kötü

BilmezKişi

Asistan
Reaksiyon puanı
33
herkes youtuber olmak istiyor kimse tarih kitabı okuyayım tarihçi olayım yada fen kitabı okuyup doktor olmalıyım demiyor bu gidişle ülkenin hali çok kötü
Herkes parayı düşünüyor.Diyelim öğretmen oldunuz fakat atanamadınız.Napıcaksınız ikisinide aynı anda yapan var.Yayıncılıkta çok para var herkes paraya yönrliyor

Timurid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
836
Herkes parayı düşünüyor.Diyelim öğretmen oldunuz fakat atanamadınız.Napıcaksınız ikisinide aynı anda yapan var.Yayıncılıkta çok para var herkes paraya yönrliyor
herkes yayıncı olursa hasta olan insanı kim iyileştircek? veya okulda kim ders vericek? hadi onu geçtim yayıncı olunca hemen para kazanamıyorsun

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Okuldaki başırımda çok iyi ehr sene takdirle geçiyorum ortalamam 90 nın altına düşmüyor.
Ders ve YouTube ???

Yetişkin kişiler daha çok instagramda aktif takılıyorlar, bu yüzden youtube izleyici kitlesi biraz daha çocuk yaşlara kalıyor o sebepten dolayı daha çok çocukça videolar çekmen lazım popüler olabilmen için, örnek olarak oyun videoları, vlog tarzı videolar daha çok hit alıyor

BilmezKişi

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Herkes burdada cevap veren yok.Bi fikir söyleseniz be

Ders ve YouTube ???

Yetişkin kişiler daha çok instagramda aktif takılıyorlar, bu yüzden youtube izleyici kitlesi biraz daha çocuk yaşlara kalıyor o sebepten dolayı daha çok çocukça videolar çekmen lazım popüler olabilmen için, örnek olarak oyun videoları, vlog tarzı videolar daha çok hit alıyor
O dersi o anlamda söylemedim.Okuldan sonra daha fazla para gelirse okula devam ediyimmi diye sorucaktım

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
İlk önce bir video kaydedici bul ,ardından videonun başlığında anahtar kelimeleri kullan yani LoL nasıl oynanır gibi ,Birde Google Trends sitesine bakmanı öneririm bu sitede nelerin daha çok arandığını bulabilirsin.

İlk önce bir video kaydedici bul ,ardından videonun başlığında anahtar kelimeleri kullan yani LoL nasıl oynanır gibi ,Birde Google Trends sitesine bakmanı öneririm bu sitede nelerin daha çok arandığını bulabilirsin.
Bende YouTube'a başlayacağım Google Trends'e sık sık bakıyorum sana da öneririm

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Hocam ben kitlelere nasıl ulaşılır vs bir fikrim yok ama teknik açıdan bilgi verebilirim.

StreamLabs ve yayın yapacağınız platformun hesabını açın.
StreamLabs OBS indirin. (Modlu OBS gibi düşünebilirsiniz.)
Yayın içeriğinizi belirleyin.
OBS içinde ayarlarınızı ve sahne ayarlarını yapın. (İnternetten OBS ayarları diye aratın video ayarları StreamLabs olmak zorunda değil.) ("xx takip etti" bildirimini falan bu uygulamayla çok rahat yapabiliyorsunuz.)
Müziğe ihtiyacınız olacak. Kendi zevkinize uygun NoCopyrightSound gibi sayfalardan telifsiz müzikler seçin.
Kanalda bir test yayını açın. İnsanlar girsin çıksın umursamayın. Başlığı test yapıp 2 dakika nasıl kullanabileceğinizi test edin.
Eksikleri internetten araştırarak ve ya kendiniz tamamlayın.
Kitle ulaşımı için ise reklam için çok erken. İlk önce kendiniz saf kitle toplayın. ("Ben seni 10 takipçiden beri takip ediyordum hiç bozmadın helal" diyecek insanlar yani.)
Devamındaki kitle toplaması için bir şey diyemem ama 100 takipçiye kadar reklam almanızı önermem.

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324

Bende YouTube'a başlayacağım Google Trends'e sık sık bakıyorum sana da öneririm
Google Trends link: Google Trends

Hocam ben kitlelere nasıl ulaşılır vs bir fikrim yok ama teknik açıdan bilgi verebilirim.

StreamLabs ve yayın yapacağınız platformun hesabını açın.
StreamLabs OBS indirin. (Modlu OBS gibi düşünebilirsiniz.)
Yayın içeriğinizi belirleyin.
OBS içinde ayarlarınızı ve sahne ayarlarını yapın. (İnternetten OBS ayarları diye aratın video ayarları StreamLabs olmak zorunda değil.) ("xx takip etti" bildirimini falan bu uygulamayla çok rahat yapabiliyorsunuz.)
Müziğe ihtiyacınız olacak. Kendi zevkinize uygun NoCopyrightSound gibi sayfalardan telifsiz müzikler seçin.
Kanalda bir test yayını açın. İnsanlar girsin çıksın umursamayın. Başlığı test yapıp 2 dakika nasıl kullanabileceğinizi test edin.
Eksikleri internetten araştırarak ve ya kendiniz tamamlayın.
Kitle ulaşımı için ise reklam için çok erken. İlk önce kendiniz saf kitle toplayın. ("Ben seni 10 takipçiden beri takip ediyordum hiç bozmadın helal" diyecek insanlar yani.)
Devamındaki kitle toplaması için bir şey diyemem ama 100 takipçiye kadar reklam almanızı önermem.
Bende öyle düşünüyorum

Birde ben direk popüler olacağım diye birşey yok kanalını arkadaşlarına söyle ailene söylemekten çekinme hiç pes etme

Son düzenleme:

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Eğer büyük kitlelere hitap etmek istersen.GECE yayın aç.Genellikle ozaman giriş yapıyorlar,çocuklar olmuyor ama çocuklara hitap edeceksen,YouTube'de video çekeceksin.

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Eğer büyük kitlelere hitap etmek istersen.GECE yayın aç.Genellikle ozaman giriş yapıyorlar,çocuklar olmuyor ama çocuklara hitap edeceksen,YouTube'de video çekeceksin.
Çocuklar daha çok gelişmiş kanalların videolarını izliyor bu yüzden 15 20 yaş aralığına hitap et

Nelerin Trend olduğunu görmek için bu siteye mutlaka bak Google Trends

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
İnsanlarla sosyalleşmek için Twich Discord gibi hesaplar aç grup kur

Ama donate vs. alamaz o yaş 15'i zor geçer.
Evet Biraz haklısın abarttım xd

DU Screen Recorder veya AZ Screen Recorder'ı ekran kaydedici olarak seçebilirsin.

Çocukların ilgisini çekebilmek için resim tarzı videolar çekebilirsin Hem İpad Pro nun Stylus Kalemi var

Google Earth'de gezi videoları çekebilirsin

Son düzenleme:

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Sabah Pubg Mobile videosu çek YouTube at.
Gece Yayın Yap :)

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Video Depolamasıda lazım

Video edit programı bulmalısın

26¥¥26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,553
Herkes YouTube un kralı olmayı hayal ediyor.5 gün sonra kimse abone olmuyor diye pes ediyor.Eğer okulu bırakırsan bittin.İkisini devam ettirebilmen gerekir.Sadece YouTube ile para kazanamazsın.

Video Depolamasıda lazım

Video edit programı bulmalısın
Camtasia Studio
Paint.NET
GIMP
OBS
Bunlar başlangıç için ideal ve ücretsiz.

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324
Herkes YouTube un kralı olmayı hayal ediyor.5 gün sonra kimse abone olmuyor diye pes ediyor.Eğer okulu bırakırsan bittin.İkisini devam ettirebilmen gerekir.Sadece YouTube ile para kazanamazsın.

Camtasia Studio
Paint.NET
GIMP
OBS
Bunlar başlangıç için ideal ve ücretsiz.
Aynen hiç pes etmemek gerek

Zaten ilk 3 ay felan izlenmeler çok düşük oluyor

Videonun açıklama kısmına 3 video felan koyarsan izlenme sayıların artabilir

26¥¥26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,553
Aynen hiç pes etmemek gerek

Zaten ilk 3 ay felan izlenmeler çok düşük oluyor

Videonun açıklama kısmına 3 video felan koyarsan izlenme sayıların artabilir
Altına imza atarım.

HarunBey

Asistan
Reaksiyon puanı
324

Şimdi ban yicem

Mendebur Lemurun en kötü İntrolar serisini izle sonra intro yap.
Banner farklı birşey

Ben bunları konu açana da gönderiyim

indir (1).png

Son düzenleme:

26¥¥26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,553

Şimdi ban yicem

Banner farklı birşey

Ben bunları konu açana da gönderiyim

Ekli dosyayı görüntüle 112761

Hayır introyada ihtiyacı olacak.Ben mesaja ekleme yaptım.