Yurtdışından bilgisayar toplattırmak

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Hollandada euro üzerinden tanıdıktan bilgisayar parçaları getittirmek istiyorum sizce çok kârı olur mu yoksa 100 200tl fln mı fark eder veya siz olsanız yapar mıydınız

The Cyclist

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,906
Hollandada euro üzerinden tanıdıktan bilgisayar parçaları getittirmek istiyorum sizce çok kârı olur mu yoksa 100 200tl fln mı fark eder veya siz olsanız yapar mıydınız

İşlemci, ram, ssd getirtebilirsiniz fakat kasa, anakart ve ekran kartını tr'den almanızı öneririm.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
İşlemci, ram, ssd getirtebilirsiniz fakat kasa, anakart ve ekran kartını tr'den almanızı öneririm.
neden orda da mediamarkt tarzi bir yerde calisiyor temiz getirir neden olmasin
Mesaj otomatik birleştirildi:

neden orda da mediamarkt tarzi bir yerde calisiyor temiz getirir neden olmasin

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Gümrükte onları bulacakları için, vergileride yüksek çıkacağından öyle bir şey olmaz hem gümrüğe gelen paketler x-ray cihazından geçiyor, paketin içinde üzerinde yazandan alakasız bir ürün olursa, paketi açma yetkileri var yetkililerin

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,737
Parçaları tanıdığın kişi kendisi mi getirecek yoksa kargoyla mı gönderecek ? Kargo ile gönderecek olsa bile hediye diye belirtirse faturasını gümrüğe ibraz etmek gerekecek ve vergisi hesaplanacak ödeyeceksin. Diğer taraftan kendisi getirirse vergi ödemeden ülkeye sokar fakat ürünleri kutularından çıkarıp getirmesi gerekir kendisi almış gibi gözüksün diye.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Ben laptop aldır derim , bu işlerden anlayan bir tanıdığın varsa alsın diğer türlü sıkıntılı oluyor ayrıca artan kurlarla şuanlık pek bir avantajı kalmadı sayılır 0 olarak. İkinci el piyasası çok daha ucuz oluyor orada parçaların ama.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kim getirecek? Ben mesela uğraşmam başkasının yüküyle.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Parçaları tanıdığın kişi kendisi mi getirecek yoksa kargoyla mı gönderecek ? Kargo ile gönderecek olsa bile hediye diye belirtirse faturasını gümrüğe ibraz etmek gerekecek ve vergisi hesaplanacak ödeyeceksin. Diğer taraftan kendisi getirirse vergi ödemeden ülkeye sokar fakat ürünleri kutularından çıkarıp getirmesi gerekir kendisi almış gibi gözüksün diye.
kişisel araçla gelecek

Kim getirecek? Ben mesela uğraşmam başkasının yüküyle.
orasını sen dert etme

Ben laptop aldır derim , bu işlerden anlayan bir tanıdığın varsa alsın diğer türlü sıkıntılı oluyor ayrıca artan kurlarla şuanlık pek bir avantajı kalmadı sayılır 0 olarak. İkinci el piyasası çok daha ucuz oluyor orada parçaların ama.
laptopum var ve aldığım için pişmanım 6000küsür e aldım üstelik çift fanlı GTX1050 şuan cs de droplar fln yiyorum

Bu üç parça da getirirken hasar alabilir ve özellikle GPU hasar gördüğünde ciddi bir para kaybınız olur.
özel olarak paketletebilirim

Gümrükte onları bulacakları için, vergileride yüksek çıkacağından öyle bir şey olmaz hem gümrüğe gelen paketler x-ray cihazından geçiyor, paketin içinde üzerinde yazandan alakasız bir ürün olursa, paketi açma yetkileri var yetkililerin
kişisel araçla paketi açık halde olur ise?

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
kişisel araçla gelecek

orasını sen dert etme

laptopum var ve aldığım için pişmanım 6000küsür e aldım üstelik çift fanlı GTX1050 şuan cs de droplar fln yiyorum

özel olarak paketletebilirim

kişisel araçla paketi açık halde olur ise?
Fiyat karşılaştırması yaptıkları bile oluyor, ayrıca siz ürünleri fazla parça olarak getireceğinizden gümrük bunu saniyesinde anlar, görevliler gerekeni yapar

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Fiyat karşılaştırması yaptıkları bile oluyor, ayrıca siz ürünleri fazla parça olarak getireceğinizden gümrük bunu saniyesinde anlar, görevliler gerekeni yapar
mantıken kendi bilgisayarını getiriyor da olabilir?

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
mantıken kendi bilgisayarını getiriyor da olabilir?
Gümrük görevlileri bir günde milyonlarca paketle uğraşan insan, böyle bir mantığı anlamama gibi durumu olmaz. Hem olayın iç yüzü anlaşırsa, ortaya çıkar ise onu yapan kişiler kim oluyorsa haklarında yasal işlem başlatılır, böyle olaylar büyük suç o yüzden

Gelecek ürünün sayısı vardır bunlar çok az miktarlarda olur, hemde beyan etmek zorundadır eğer beyan edilenin dışında farklı bir şey kutudan çıkarsa tutanak tutulur. Eskiden aliexpress’ten ürün alıp, üzerine “gift” yazdırtıp, gümrükten sorunsuz geçeceğini sanan çok kişi oluyordu ama gümrük görevlileri bu durumla her zaman karşılasınca bununla ilgili yasa çıkarıldı.

Son düzenleme:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kendi bilgisayarın da olsa gümrük ödenir. Veya pasaportuna kayıt ettirip, tekrar dönüşte yurt dışına çıkaracak. Masaüstü için kendi bilgisayarım demesi de inandırıcı olmaz.