iPhone 5s alınır mı

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba başlıkta belirttim. iPhone 5s almayı düşünüyorum. Telefondan oyun oynamam nadiren köyde sıkılınca oynasam bile küçük boyutlu oyunlar oynarım. İnstagramda dolaşırım, Discord kullanırım, arasıra fotoğraf çekerim kalitesi pek farketmez benim için fotoğrafın. iPhone 5s istememin nedeni tasarımını beğenmem ve küçük telefon sevmem. (büyükleri sevmiyorum cebime bile sığmıyor) Bir adet iPhone 5s buldum 32 gb yenilenmiş fiyatı 1200 TL sizce alayım mı?

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Yazık edersin şu an kullanıyorum satmayı düşünüyorum o para değmez. :D

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Merhaba başlıkta belirttim. iPhone 5s almayı düşünüyorum. Telefondan oyun oynamam nadiren köyde sıkılınca oynasam bile küçük boyutlu oyunlar oynarım. İnstagramda dolaşırım, Discord kullanırım, arasıra fotoğraf çekerim kalitesi pek farketmez benim için fotoğrafın. iPhone 5s istememin nedeni tasarımını beğenmem ve küçük telefon sevmem. (büyükleri sevmiyorum cebime bile sığmıyor) Bir adet iPhone 5s buldum 32 gb yenilenmiş fiyatı 1200 TL sizce alayım mı?
Onun yerine Xiaomi almanı öneririm yıl olmuş 2020 sen 7 yıl önce çıkmış olan telefon alınır mı diyorsun ?
bütçeni biraz daha arttırıp Redmi Note 8 almanı öneririm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazık edersin şu an kullanıyorum satmayı düşünüyorum o para değmez. :D
bende 5 yıl kullandım ve telefon elimde kaldı bu yüzden artık bir telefonu 5 sene boyunca kullanmayacam max 3 yıl öbür türlü elinde kalıyor satamıyorsun tecrübe ile sabittir :D
ilk 3 yıl severek kullandım 3.yılın sonunda telefondan sıkıldım çünkü telefon artık bana birçok yönden yetersiz geldi özellikle ekran ve bataryası bana yetmiyordu son 2 sene ise benim için tam bir işkenceydi özellikle yanımda şarj aleti taşımak artık sinir kat sayımı arttırmıştı ama çok şükür telefondan kurtuldum
Kasım 2019'da Xiaomi'ye geçtim çağ atladım desem yeridir ekran ve bataryası beni çok tatmin ediyor kesinlikle buna değdi :cool:

EfeHNB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Ben 7 almayı düşündüm o bile eski artık.5s hiçbişey yapılmaz oyun oynamasan bile şarjın hemen biter.

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Onun yerine Xiaomi almanı öneririm yıl olmuş 2020 sen 7 yıl önce çıkmış olan telefon alınır mı diyorsun ?

bende 5 yıl kullandım ve telefon elimde kaldı bu yüzden artık bir telefonu 5 sene boyunca kullanmayacam max 3 yıl öbür türlü elinde kalıyor satamıyorsun tecrübe ile sabittir :D
ilk 3 yıl severek kullandım 3.yılın sonunda telefondan sıkıldım çünkü telefon artık bana birçok yönden yetersiz geldi özellikle ekran ve bataryası bana yetmiyordu son 2 sene ise benim için tam bir işkenceydi özellikle yanımda şarj aleti taşımak artık sinir kat sayımı arttırmıştı ama çok şükür telefondan kurtuldum
Kasım 2019'da Xiaomi'ye geçtim çağ atladım desem yeridir ekran ve bataryası beni çok tatmin ediyor kesinlikle buna değdi :cool:

Cevaplar için teşekkürler ailem 1000 tl sınır koydu bende kendi paramla 1200 tl ye çıkardım o fiyata uygun bir tek iPhone 5s buldum beni 1-2 sene idare etse yeter acil lazım olduğu için iPhone 5s almaya karar verdim o yüzden sormak istedim. Beni 1-2 sene idare eder mi telefon?

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ben 7 almayı düşündüm o bile eski artık.5s hiçbişey yapılmaz oyun oynamasan bile şarjın hemen biter.
3 sene önce bende 5s'ten 7'ye geçmek istiyordum şartlar izin vermemişti bu saatten sonra almam bile Xiaomi kullanıyorum gayet memnunum İPhone beni aşar
Hacım İPhone alacaksan XR'ın altına düşmeyeceksin

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4

Ben pek telefona bakan bir insan değilim daha çok bilgisayarla ilgilenirim o yüzden uygun fiyatlı 1000-1200 tl arası telefon arıyordum batarya sıkını değil benim için günde 2-3 saat bakıyorum telefona yeterli olur diye düşünüyorum teşekkürler yanıtın için :)

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
5s için artık çok geç. 2020 senesindeyiz ve 5s e yatırım yapmak yerine farklı marklara biraz daha para ekleyerek güzel bir telefona sahip olabilirsiniz. İnan ki 8 plus kullanıyorum tek memnun olduğum 256gb olması ve arayüz hızı. Onun dışında sorsanız 8 plus satmak zorunda kalsan hangi telefonu alırsın ?

Üstünü de tanımam !

İyi Forumlar.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Cevaplar için teşekkürler ailem 1000 tl sınır koydu bende kendi paramla 1200 tl ye çıkardım o fiyata uygun bir tek iPhone 5s buldum beni 1-2 sene idare etse yeter acil lazım olduğu için iPhone 5s almaya karar verdim o yüzden sormak istedim. Beni 1-2 sene idare eder mi telefon?
1200'e adam akıllı telefon yok ki İPhone 5s kesinlikle önermiyorum o kadar şey yazdım hayatının hatasını yaparsın diyorum
bence ailen limiti kaldırsın 2300'e çok ciddi söylüyorum RN8 al İPhone 5s'i unutursun 5s'i kullanamazsın çünkü şarjı hemen bitiyor diyaliz hastası gibi prize bağlı kullanırsın oyun da oynayamazsın bit kadar ekranda oyun oynarken zevk alamazsın benden sana abi tavsiyesi

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
1200'e adam akıllı telefon yok ki İPhone 5s kesinlikle önermiyorum o kadar şey yazdım hayatının hatasını yaparsın diyorum
bence ailen limiti kaldırsın 2300'e çok ciddi söylüyorum RN8 al İPhone 5s'i unutursun 5s'i kullanamazsın çünkü şarjı hemen bitiyor diyaliz hastası gibi prize bağlı kullanırsın oyun da oynayamazsın bit kadar ekranda oyun oynarken zevk alamazsın benden sana abi tavsiyesi

Ailemle bir konuşurum sağol tavsiyelerin için

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
5s için artık çok geç. 2020 senesindeyiz ve 5s e yatırım yapmak yerine farklı marklara biraz daha para ekleyerek güzel bir telefona sahip olabilirsiniz. İnan ki 8 plus kullanıyorum tek memnun olduğum 256gb olması ve arayüz hızı. Onun dışında sorsanız 8 plus satmak zorunda kalsan hangi telefonu alırsın ?

Üstünü de tanımam !

İyi Forumlar.
çocuğun bütçesi 1200 tl OnePlus'ı nasıl alsın hocam 2300'lere çıksa Redmi Note 8 alması taraftarıyım OnePlus bütçe olarak aşar

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
çocuğun bütçesi 1200 tl OnePlus'ı nasıl alsın hocam 2300'lere çıksa Redmi Note 8 alması taraftarıyım OnePlus bütçe olarak aşar
OnePlus istesede alamaz. Nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı anlamıyorum !

Bana sorsanız OnePlus alırdım dedim !

Kendi için '' 5s için artık çok geç. 2020 senesindeyiz ve 5s e yatırım yapmak yerine farklı marklara biraz daha para ekleyerek güzel bir telefona sahip olabilirsiniz''

Cümlelerini kullandım. Gelip saçma sapan duyar kasıyorsunuz. Sakin ol.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Ailemle bir konuşurum sağol tavsiyelerin için
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana neyse ki bende 5s kullanmış adamım bu saatten sonra İPhone almanı da önermem
orta segment bir telefon istiyorsan Xiaomi ve Realme'den şaşmayacaksın kardeşim Huawei ve Samsung'un orta segmentinden uzak durmanı öneririm

OnePlus istesede alamaz. Nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı anlamıyorum !

Bana sorsanız OnePlus alırdım dedim !

Kendi için '' 5s için artık çok geç. 2020 senesindeyiz ve 5s e yatırım yapmak yerine farklı marklara biraz daha para ekleyerek güzel bir telefona sahip olabilirsiniz''

Cümlelerini kullandım. Gelip saçma sapan duyar kasıyorsunuz. Sakin ol.
hocam duyar kasmıyorum link atmışsın bende OnePlus önerdin zannettim yoksa mesajını tabiki de okudum
bütçe sıkıntım olmasa bende OnePlus alırdım

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680

Telefon ekranına büyüteçle bakarken bir anda dev ekrana geçince birden şaşırmışsındır :D şu an hangi cihaz var Mi 9T mi ? :)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Telefon ekranına büyüteçle bakarken bir anda dev ekrana geçince birden şaşırmışsındır :D şu an hangi cihaz var Mi 9T mi ? :)
Aynen Mİ9T kullanıyorum :D dediğim gibi çağ atladık hatta büyük bir sıçrama geçirdim desem yeridir 4 inçlik bit kadar ekran tam bir işkenceydi gerçi o ekranda GTA SA bitirdim orası da ayrı bir konu
ekran konusunda şaşırmadım çünkü telefon alınmadan önce psikopat gibi elektronik mağazalara gidip telefonu elime alıp inceliyordum böylece ekran ve ekran boyutuna alışmış oldum

Mİ9T'yi 3 sene kullanmayı planlıyorum Mİ9T'den sonra AMOLED ekranlı Snapdragon işlemcili 5000 mAh 30W hızlı şarj kapasiteli Realme modeline geçmek istiyorum Realme UI hoşuma gitti deneyimlemek istiyorum

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Güle güle kullanın. :) Bakalım benim de Xiaomi'ye geçiş düşüncem var. iPhone baya tuzlu şu an için Mi Note 10 Lite düşünüyorum umarım zam gelmez.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Şakamı bu? Kesinlikle alınmaz.İphone alacaksan 8 in altına inme derim.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
çocuğun ailesi 1000 tl limit koymuş o limitin dışına çıkamıyormuş
8 değil XR'ı altına inilmez
Xr da çok kaba bir cihaz.Apple ın özelliklerini çok kıstığı bir cihaz.Ben bu tip cihazları sevmiyorum.O kadar para verip kırpılmış bir iPhone almak bana mantıklı gelmiyor.

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Güle güle kullanın. :) Bakalım benim de Xiaomi'ye geçiş düşüncem var. iPhone baya tuzlu şu an için Mi Note 10 Lite düşünüyorum umarım zam gelmez.
teşekkür ederim :D
Xiaomi'ye geçmenizi öneririm MI Note 10 Lite kesinlikle öneririm amcam Galaxy Note 3'ten geçti çok memnun en kısa zamanda alırsınız inşallah telefonun tek sıkıntısı Google telefon ve mesajlar yüklü geliyor onun dışında fıstık gibi telefon boyutu da benim Mİ9T ile hemen hemen aynı ama kavisli bir ekran tasarımına sahip

game_DEV

Asistan
Reaksiyon puanı
174
onun yerine ayni fiyata daha iyi yeni telefon ala bilirsin mesela: XIAOMI,
ama eger görünüşüne göre telefon almak istiyorsan bence İphone 5 s ola bilir ama bence görünüşüne göre telefon alma:)

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Xr da çok kaba bir cihaz.Apple ın özelliklerini çok kıstığı bir cihaz.Ben bu tip cihazları sevmiyorum.O kadar para verip kırpılmış bir iPhone almak bana mantıklı gelmiyor.
kırptığı özelliklerden biri de 3D Touch ama hangi birimiz kullanıyor ki annem 6s kullanıyor bir kere bile 3D Touch kullandığını görmedim
XR çok kaba bir cihaz doğru ama İPhone 8 de artık göz yoran bir cihaz tam ekran kullanmaktan çerçeveli telefonlar bana garip gelmeye başladı
İPhone almak bana hiç mantıklı gelmiyor hem ihtiyacım yok hemde iş adamı teknoloji editörü veya içerik üreticisi değilim neden İPhone alayım ki ?

onun yerine ayni fiyata daha iyi yeni telefon ala bilirsin mesela: XIAOMI,
ama eger görünüşüne göre telefon almak istiyorsan bence İphone 5 s ola bilir ama bence görünüşüne göre telefon alma:)
1200'e Xiaomi'nin adam akıllı telefonu yok ki bu konuyu 4 ay önce açsaydı 300-400 daha koy Redmi Note 8 al derdim o telefon da 2300'lere fırladı artık gerisini sen düşün

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
kırptığı özelliklerden biri de 3D Touch ama hangi birimiz kullanıyor ki annem 6s kullanıyor bir kere bile 3D Touch kullandığını görmedim
XR çok kaba bir cihaz doğru ama İPhone 8 de artık göz yoran bir cihaz tam ekran kullanmaktan çerçeveli telefonlar bana garip gelmeye başladı
İPhone almak bana hiç mantıklı gelmiyor hem ihtiyacım yok hemde iş adamı teknoloji editörü veya içerik üreticisi değilim neden İPhone alayım ki ?
Bugün param olsa, İphone alacak olsam ya xs alırım,yada 11 Pro alırım.

Yağız Trz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
benimde param olsa OnePlus 8 ve 11 Pro alırdım yani hem Android hemde IOS kullanırdım

Aynen bende iyi bi bütçem olsa Xiaomi lere yönelirdim arkadaşta önermişti. Babam lgs var bu sene bitir en âlasını alayım sana diyor ? Tasarımını beğendiğim için iPhone 5s düşünmüştüm , zaten sadece alo diyip mesaj atıcam Pubg Mobile fln oynamıyorum. Orjinalini oynuyorum Pc den zaten çoğunlukla pc oynuyorum. Galiba iPhone 5s alacağım gibi görünüyor bu bütçeyle, ama inşallah seneye Xiaomi redmi 9 alırım Veya başka bir model :) çok teşekkür ederim

GTGTXRTX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Kesinlikle sakın bi hata yapıp almayın birak 5s i hiç bir iphone alınmaz.

Mehmet Berke

Öğrenci
Reaksiyon puanı
31
Bence almamalısın.Apple ekosistemi ne kadar iyi olsada 7 senelik bir telefona para vermek matıklı değil.Hadi bu sene götürdü diyelim.bidaha ki sene kullanamazsın.Demem o ki çekilecek çile değil

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Sadece arama yapcaksan alınır yoksa onun haricinde alınmaz...