drocco
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 991
Bana böyle bir mesaj geldi. Numarası niye belli değil
En kötü işini bilen bir mühendis bile 5500 TL den aşağı almıyor, benim tanıdıklar daha fazla aldıklarını ifade ediyolarKötü yola düsürürler dikkat edin. ??
Millet muhendis oluyorda 2320 TL ye tabi oluyor
Hocam sizin attığınız devlet memuru olan mühendis maaşı. Özelde çalışan mühendis sayısı devlete göre daha fazla. Özellikle tecrübesiz her mühendis diğer meslekler gibi asgari ücretle işe başlar.En kötü işini bilen bir mühendis bile 5500 TL den aşağı almıyor, benim tanıdıklar daha fazla aldıklarını ifade ediyolarKendi işini yapamayanlar ancak asgari ücrete tabi olur.
Ekli dosyayı görüntüle 109764
En düşük kademe için...
Özelde çalışan bazı mühendisler kamuda çalışan mühendislerden daha fazla maaş alabilmekte benim bildiğimHocam sizin attığınız devlet memuru olan mühendis maaşı. Özelde çalışan mühendis sayısı devlete göre daha fazla. Özellikle tecrübesiz her mühendis diğer meslekler gibi asgari ücretle işe başlar.
(İstanbul, Ankara gibi büyük yerlerde yemek, yol vs maaş biraz daha fazla olabilmekte.)
Evet bunu inkar etmedim de olayı anlamadım. Asgari ücretle çalışan mühendis sayısı çok az mı demeye çalışıyorsunuz ?Özelde çalışan bazı mühendisler kamuda çalışan mühendislerden daha fazla maaş alabilmekte benim bildiğim![]()
Benim tanıdıklarımdan hiç biri bana asgari ücretle başladıklarını sölemedi... Onun için azınlık olabilirler diye düşünüyorum. Teknisyen bi arkadaşım vardı yeni başlamadı işe ama o bile 5800 TL aldığını ifade etmişti...Evet bunu inkar etmedim de olayı anlamadım. Asgari ücretle çalışan mühendis sayısı çok az mı demeye çalışıyorsunuz ?
Ne zaman olduğuna bağlı olarak Maaşlar değişir ancak 1988 dogumlu boğaziçi bilgisayar muh. mezunu kuzenim ilk başlangıçta asgariden az bir şey fazla alıyordu suan 16bin alıyor istanbulda özel firmada.Benim tanıdıklarımdan hiç biri bana asgari ücretle başladıklarını sölemedi... Onun için azınlık olabilirler diye düşünüyorum. Teknisyen bi arkadaşım vardı yeni başlamadı işe ama o bile 5800 TL aldığını ifade etmişti...
Aynen katılıyorum.Özelde maaş tavan ve taban oranları, düzeyleri çok farklı olabilmekte, dediğin gibi şehir, lokasyon da önemli, şirket de önemli tabi...