A320 Anakartla Overclock yapılır mı?

DOG SANS

Doçent
Reaksiyon puanı
1,554
Selam, bilgisayarımın anakartı MSI A320M PRO-E
bu anakart ile Ryzen 5 2600 olan işlemcimi Overclock yapmak istiyorum. Ama A320 anakartlar da, Ryzen işlemcilerin Overclock olmadığı söyleniyor. İnternette biraz araştırma yaptım. Bir kısım A320 anakartla Ryzen işlemcinin Overclock yapıldığını söylemiş ama diğer kısım bunun imkansız olduğunu söylüyor. Bu anakart ve işlemciyle Overclock yapabilir miyim?

Emir Aydın

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,635
İmkansız değil yapılabilir ancak her anakartta olmuyor.
DKN NYZ'nin de söylediği gibi Donanım Arşivi yapmıştı. Ancak bu bir istinaydı çünkü kendisi ASUS PRIME A320M-K model anakartın belli bir BIOS sürümünü kullanmıştı, diğer sürümlerde bu mümkün değildi. Zaten bunun dışında herhangi bir anakartta herhangi bir kişinin de yaptığını görmedim.
Mevcut anakartında her BIOS sürümünü tek tek deneyebilirsin, belki sende de böyle bir durum olabilir ancak ben olsam uğraşmazdım. Overclock yapılabilme olasılığı çok düşük. Daha önemlisi A320 kartlar overclocka uygun yapılmadığı için pek iyi overclock da yapamazsın zaten.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Yapmayı denedim ama sonuç hüsran :(
Böyle giriş seviyesi anakartlar OC için uygun değil. B450 lerin falanda giriş seviyesi dahil. Sırf çipsetin özelliği olduğu için yapılabiliyor ama VRM'leri çöp. Isınıyor feci OC yapınca. Orta ya da üst seviye anakartlarda yapılmalı doğrusu giriş seviyesinde değil.