Psu sağlam ama bilgisayar açılmıyor

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Elimdeki eski kasayı günlük kullanmak icin temizleyip kuracaktım. Kasa hic acilmiyor. Psu fanı, cpu fanı hic bir tepki yok.
Psuya şase yaptirip calistirdim calisiyor. Ama anakarta baglayınca tık yok.
Sorun güc dugmesinde diye dusundum ancak sesi eskisi gibi click sesi geliyor.
Sizce sorun neyden kaynakli ?
1 send oncesinde calisiyordu dolapta bekletiyordum.
Anakartsa vay halime ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Anakrtın üzerinden tornavida ile çalıştırmayı dene.
24 PİN ANAKART GÜÇ BESLEME KABLOSUNU bi kaç kere sök tak.
Yine de ,ses seda çıkmazsa,anakart beklemekten statik elektrik birikmiştir veya b azen böyle uzun süre kullanılmayan anakrtlar tetiklemede tepki vermekte zorlanıyor.
Aynısı başıma bi kaç kez geldi. Bi keresinde kışın ,anakartı kalorifer peteğinin üzerinde bi gün tuttuktan sonra ,açabilmiştim.:)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Anakrtın üzerinden tornavida ile çalıştırmayı dene.
24 PİN ANAKART GÜÇ BESLEME KABLOSUNU bi kaç kere sök tak.
Yine de ,ses seda çıkmazsa,anakart beklemekten statik elektrik birikmiştir veya b azen böyle uzun süre kullanılmayan anakrtlar tetiklemede tepki vermekte zorlanıyor.
Aynısı başıma bi kaç kez geldi. Bi keresinde kışın ,anakartı kalorifer peteğinin üzerinde bi gün tuttuktan sonra ,açabilmiştim.:)
Tornavida ilede denedim sonuc yok hocam ?
Sanırım statik guc .s kontrol kalemim yokta anakarti topraga sursem atabilir miyim acaba ?
Birde anakart almam gerekirse yerine ne alabilirim ne onerirsiniz ucuz ve idare edecek birsey. gigabyte ga-g31m-es2l var suan. 80 TL ye 1 yerde gordum 100 civarinda da Var. 10 15 yillik pc icin fazla geldi gozume

Janberk

Asistan
Reaksiyon puanı
232
Çok basit bir çözüm gibi olacak ama kasanın arkasındaki güç anahtarını açmayı unutmuş olabilir misin? :sweatsmile:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Eski cihaz ise bazen elektriği çekemiyor. Bir süre elektrikte bırak toparlıyor sonra sonra.
Veya power btn kablosunda oksitlenme olmuş olabilir. Sök kabloyu boarddan, tornavida vs ile kısa devre yaptır bakalım.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Eski cihaz ise bazen elektriği çekemiyor. Bir süre elektrikte bırak toparlıyor sonra sonra.
Veya power btn kablosunda oksitlenme olmuş olabilir. Sök kabloyu boarddan, tornavida vs ile kısa devre yaptır bakalım.
Akşamdan beri takılı acilmiyor hocam. Boarddanda denedim nafile. Statik yük icin ampul ile 20+4 pin yuvasına ve psu güc girisine kablo degdirdim yine aynı. Sanırım anakart gitti ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Uzay montaj yap öyle çalıştır bak. Kısa devre yapınca pc çalıştırınca hiç tepki olmaz.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Uzay montaj yap öyle çalıştır bak. Kısa devre yapınca pc çalıştırınca hiç tepki olmaz.
Uyuyup uyaninca deniyim bi. 3 kasa var 2 si pert yıkıldım.
Bu arada psu icinde bobinlerin ve kondansatorlerin uzerinde beyaz silikon/plastik gibi bir sey vardı. Şase yapinca calisiyor ama gucumu yetmiyor acaba. Avometre almadigima o kadar pismanimki

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Psu içinin resimini atarsan sevinirim. Kondasatör kafaları şişmiş mi patlamışmı bakalım :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Psu içinin resimini atarsan sevinirim. Kondasatör kafaları şişmiş mi patlamışmı bakalım :)
Gece acip bakmistimda bidaha aciyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Beyaz şeyleri cımbızla temizlemeye çalıştım o yüzden %80 i yok artık. Çıplak olan sarmal bobinde ve kabloların yakınındaki kondansatörlerin üzerinde vardı. Yinede psu fan piminde bobinde kondansatörlerde kalıntıları mevcut. Kasa 10 15 yıllık var.
Telefon kötü olduğundan net olamayabilir :/
WhatsApp Image 2020-07-23 at 09.47.12 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-07-23 at 09.47.12.jpeg

WhatsApp Image 2020-07-23 at 09.47.13.jpeg

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
He anladım. Güç kaynağı sağlam kardeş. o Köpük olayı sarmalı bobinin tutkalı. Sarmanın titreşmesini önlemek için vurulmuş.
Tutkal vuran arkadaşın eli kolu esmiş diğer yerleride tutkal yapmış. Kafaya takma. :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
He anladım. Güç kaynağı sağlam kardeş. o Köpük olayı sarmalı bobinin tutkalı. Sarmanın titreşmesini önlemek için vurulmuş.
Tutkal vuran arkadaşın eli kolu esmiş diğer yerleride tutkal yapmış. Kafaya takma. :)
Sağolasın ? Şöyle bir şey daha denedim. Bu kasadan daha eski bir kasa daha var elimde. Oda hiç açılmıyordu. Psu sunu şase yaptırdım hafif kımıldayıp duruyor oda kablo çıkarıp takınca. Psuları değiştirdim daha eski olan kasada elektrik geldi fanlar dönmeye başladı vs ama görüntü yoktu ? Monitör hep no signalde kalıyor. Şanssız bedeviyim ginepig olsamda avlasan beni ?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,590
Görüntü yoksa ilk olarak İşlemcinin 4 pin yada 8 pin güç kablosunu bağladın mı?

Ramleri tek tek dene. Yada tek ram kullanıyorsan yerini değiştir.

Ekran kartı varsa çıkar anakarta bağla monitörü

Bu arada Ginepigi at kasanın içine, oda biraz uğraşsın. Belki statik yapar tüyleri kasa çalışır.

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,549
Görüntü yoksa ilk olarak İşlemcinin 4 pin yada 8 pin güç kablosunu bağladın mı?

Ramleri tek tek dene. Yada tek ram kullanıyorsan yerini değiştir.

Ekran kartı varsa çıkar anakarta bağla monitörü

Bu arada Ginepigi at kasanın içine, oda biraz uğraşsın. Belki statik yapar tüyleri kasa çalışır.
Onboardda vga girisi yok, geri kalani denedim. Ama sundan olabilirmi daha eski kasada orjinal psu 20+1 yeni taktigim 20+4. Dortlugu bos birakiyorum fanlara guc yetiyorda kalani mechul. Avometre ve kontrol kalemi olmadan olmayacak gibi bu is ?
Ginepigi koycam ama cis yaparsa kisa devre olur diye korkuyorum ??

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Anakartı sök, koy bir mermere zemine birşeye zabaha kadar dursun.
Sabah'ta anakartı bir kutu mutu birşeyin üstüne koy ordan ateşle bakalım nolcak. Boarddan birşeyler mi kasayla tepkimeye girip patlatıyor acaba ?