GPU Kullanımı Nasıl Arttırılır?

mehmtbry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhaba Minecraft oynarken yüksek grafiklerde 40 fps alıyorum ama ekran kartı kullanımı %28 gözüküyor
Minecraft gibi bir oyunda 40 fps almak çok canımı sıktığı için ekran kartı kullanımını biraz yükseltip daha yüksek fps almayı planlıyorum ekran kartı kullanımını nasıl yükseltebilirim sizce?

İşlemci: i7-9700
Ekran Kartı: 2070 super Ventus OC 8GB
Ram: HyperX fury 32GB 2400 mHz
İşletim sistemi: Windows 10 X64 bit

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Merhaba Minecraft oynarken yüksek grafiklerde 40 fps alıyorum ama ekran kartı kullanımı %28 gözüküyor
Minecraft gibi bir oyunda 40 fps almak çok canımı sıktığı için ekran kartı kullanımını biraz yükseltip daha yüksek fps almayı planlıyorum ekran kartı kullanımını nasıl yükseltebilirim sizce?

RAM almanız lazım. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

3200MHz alabilirsiniz.

KTimur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
136
Oyununuz orijinal mi ? Her oyunda böyle bir sorun varmı ? Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi ? Görüş uzaklığını vb. artırıp deneyin birde.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Amcaoğlunda 2133MHz RAM vardı. 3000 alınca kullanımı arttı. :) En az 3000MHz RAM lazım sizede.
Ramden önce bu değerler normal değil bu sistem için. Eski sistemimde 1600mhz ram (geoforce 310m) vardı 100 küsür alıyordum . Frekansdan önce neden böyle yaptığını öğrenmemniz gerekiyor.

mehmtbry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Oyununuz orijinal mi ? Her oyunda böyle bir sorun varmı ? Ekran kartı sürücüleriniz güncel mi ? Görüş uzaklığını vb. artırıp deneyin birde.
Oyunu microsoft store'dan almıştım orjinal yani ekran kartı driver'ım da güncel sürümü 442.50

KTimur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
136
Oyunu microsoft store'dan almıştım orjinal yani ekran kartı driver'ım da güncel sürümü 442.50
Güç kaynağınız nedir ? Farklı oyunlarda benzer bir sorun varmı ? Bazı minecraft sürümlerinde sorunlar olabiliyor sıfırdan farklı bir sürüm kurup deneyin. Optifine kurmayı da deneyebilirsiniz.

mehmtbry

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Güç kaynağınız nedir ? Farklı oyunlarda benzer bir sorun varmı ? Bazı minecraft sürümlerinde sorunlar olabiliyor sıfırdan farklı bir sürüm kurup deneyin. Optifine kurmayı da deneyebilirsiniz.
güç kaynağım xigmatek x-power 700 watt 80 plus
diğer oyunlar derken düşük sistem gereksinimli bir oyun olan zula oynarken böyle bir sorun yok yaklaşık %70-%80 arası bir ekran kullanımı oluyor

KTimur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
136
Anakartdan Pek Anlamam Ama 2666mhz Olsa Bile Biosdan Ayar Yapman Lazım Tam Güç Çalışması İçin Diye Biliyorum
Evet XMP açman lazım ancak arkadaşın sorununa %100 RAM'den kaynaklı demek doğru değil minecraft zaten işlemciye yüklenen bir oyun Mhz değerinin artması FPS artışına sebep olur ekran kartı kullanımına etkisi olmasa bile biraz da olsa FPS artar ancak arkadaşın yeni RAM almasına filan gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

güç kaynağım xigmatek x-power 700 watt 80 plus
diğer oyunlar derken düşük sistem gereksinimli bir oyun olan zula oynarken böyle bir sorun yok yaklaşık %70-%80 arası bir ekran kullanımı oluyor
Optifine kurun deneyin olmaz ise farklı bir sürümü kurun deneyin. Ancak ilk başta Oyunda birde ''görüş uzaklığı'' , ''render distance'' gibi bir ayarda olması lazım onu da artırıp deneyin, maalesef aklıma başka bir çözüm gelmiyor.