Pınar Gültekin ve Eylemler Hk.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Öncelikle çok ince bir konu olduğu için feminist birisi olduğumu belirteyim, erkek veya kadın olsun fark etmez bir İNSANa böyle bir şey yapılamaz ve hiç bir şekilde savunulacak bir yanı da olamaz.

Gelelim asıl konuya;
Arkadaşlar tam vakaların düştüğü zamanlarda şu manzaranın bir açıklaması olabilir mi? Bu tip olaylara tepkimizi illa bu şekilde mi göstermek zorundayız hele ki şu pandemi sürecinde?

Taşkınlık yapanlara polis müdahale ediyor fakat polise ve devlete tepki gösteriliyor;

Pınar Gültekin üzerinden bu devletin polisine hakaret eden mi dersin devlete hakaret eden mi dersin sosyal mesafe ve maskeyi hiçe sayanlar mı dersin her şey var tepki gösterince de katili savundun oluyorsun...
Bu konudaki görüşünüz nedir?

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Ben ülkemi tanıyorsam, bu gösterinin niyeti ölen kadını savunmak değildir. Çünkü benim ülkemin insanında gündemi kendi emellerine alet etmek vardır. Bu ülkenin polisi durup dururken kimseye müdahale etmez.
Anlatmaya çalıştığım şeylerden birisi de bu, bu tür ince konular üzerinden her türlü pisliği yapıyorlar tepki gösterince de katil savunucusu oluyorsun...

Alois Alzheimer

Profesör
Reaksiyon puanı
2,321
Anlatmaya çalıştığım şeylerden birisi de bu, bu tür ince konular üzerinden her türlü pisliği yapıyorlar tepki gösterince de katil savunucusu oluyorsun...
Sosyal mecralarda atılan mesajların gazına kesinlikle gelmemek lazım. Sosyal medyada Grup Yorum'un konser yapmasına yasak gelmesi de protesto edilidi; ama bu grup, terörisiti öven şarkılar yapmasıyla bilinen bir grup.
Benzer şekilde ben Gezi Parkı meselesinin de masum olduğunu zannetmiyorum.
Yine aynı şekilde Berkin Elvan için dediler ki "O sadece ekmek almaya giden bir çocuktu." Peki o çocuk niye polise taş attı o zaman?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Eylemle değil eğitimle çözülür bu sorunlar. Eylem bir süre sonra amacından sapacak ve hükümet karşıtı protestoya dönüşecek.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Gayet normal. Sosyal medya hepimizi fikirsiz aptallara çevirdi. Bazı şeyleri orada yazmak, profil fotoğrafı yapmakla işler çözülmüyor. Omuz omuza, dik şekilde meydanlarda haykırmak hem toplumsal güveni yerine getiriyor, hem de bir nebze caydırıcılığı oluyor. Neden her şeyin hükümete sıçramasından bu denli korkuluyor? Bir meselede hükümetin ihmali varsa, hesap verirler. Yoksa zaten polisi savcısı oradaki topluluk hakkında müdahalesini yapar. Yıllardır öldürülen, boğazı kesilen, bidonlara konulan ve öldürülmese bile bulunduğu çatının altında psikolojik, fiziksel şiddete maruz kalan kadınların birilerinden hesap sormaya, seslerini duyurmaya hakkı yok mu? Her şeyin altında niye bir bit yeniği arıyoruz? Eskiden şehit haberi alınca ortalık yıkılırdı mesela hatırlar mısınız? Şimdi bu konu hakkında tweet atmak hariç ne kadar duyarsızlaştığımızı biliyor olmalısınız. Kadınlarımız, kardeşlerimiz göz göre göre canilere yem mi olsun? Suni gündemler yaratılmak yerine bu ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilensinler. Muhalefette dahil tüm bu yasalardan, gevşekliklerden sorumludur. Yapılan eylemlere karşılık verilen cezaların komikliği hemen hemen her olayda ortaya çıkıyor, kanayan bu yarayı durdurun!

Livia sas Junius

Profesör
Reaksiyon puanı
1,561
cinayet ve tecavüzlerin şaka gibi cezalar almaları, cezanın hafifletilmesi, devlet görevlilerinin geçmişteki ve halihazırdaki cinsiyetçi söylemleri ve kadınları ötekileştirmeleri. devletten ve polisten koruma için yalvara yalvara eski eşi tarafından öldürülenler. merkezden "hadi barışın" diye eve yollanıp cenazesi çıkanlar.

devlet ve hükümet de ak kaşık değil.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Gayet normal. Sosyal medya hepimizi fikirsiz aptallara çevirdi. Bazı şeyleri orada yazmak, profil fotoğrafı yapmakla işler çözülmüyor. Omuz omuza, dik şekilde meydanlarda haykırmak hem toplumsal güveni yerine getiriyor, hem de bir nebze caydırıcılığı oluyor. Neden her şeyin hükümete sıçramasından bu denli korkuluyor? Bir meselede hükümetin ihmali varsa, hesap verirler. Yoksa zaten polisi savcısı oradaki topluluk hakkında müdahalesini yapar. Yıllardır öldürülen, boğazı kesilen, bidonlara konulan ve öldürülmese bile bulunduğu çatının altında psikolojik, fiziksel şiddete maruz kalan kadınların birilerinden hesap sormaya, seslerini duyurmaya hakkı yok mu? Her şeyin altında niye bir bit yeniği arıyoruz? Eskiden şehit haberi alınca ortalık yıkılırdı mesela hatırlar mısınız? Şimdi bu konu hakkında tweet atmak hariç ne kadar duyarsızlaştığımızı biliyor olmalısınız. Kadınlarımız, kardeşlerimiz göz göre göre canilere yem mi olsun? Suni gündemler yaratılmak yerine bu ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilensinler. Muhalefette dahil tüm bu yasalardan, gevşekliklerden sorumludur. Yapılan eylemlere karşılık verilen cezaların komikliği hemen hemen her olayda ortaya çıkıyor, kanayan bu yarayı durdurun!
Hiç kimsenin sağlık çalışanlarının emeklerini hiç etmeye hakkı yok, sırf taşkınlık çıkartmak için sokaklara döküldüler bir insan öldü şimdi bin insan bir milyon emek ölecek. Bu kadar da olmayın be kardeşim, adalet sokakta aranmaz polise veya devlete saydırarak hiç bir şeye çözüm getiremezsiniz.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Hiç kimsenin sağlık çalışanlarının emeklerini hiç etmeye hakkı yok, sırf taşkınlık çıkartmak için sokaklara döküldüler bir insan öldü şimdi bin insan bir milyon emek ölecek. Bu kadar da olmayın be kardeşim, adalet sokakta aranmaz polise veya devlete saydırarak hiç bir şeye çözüm getiremezsiniz.
''Taşkınlık çıkarmak için sokağa dökülmelerini düşünmeniz geri kalan şeyleri önemsiz kılıyor benim için. Polise ve devlete saydırmakla çözüm bulunacağını söylemiyorum, diğer şeyler için protesto elbette yapılabilir. Adalet, hak sokakta bal gibide aranır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
''Taşkınlık çıkarmak için sokağa dökülmelerini düşünmeniz geri kalan şeyleri önemsiz kılıyor benim için. Polise ve devlete saydırmakla çözüm bulunacağını söylemiyorum, diğer şeyler için protesto elbette yapılabilir. Adalet, hak sokakta bal gibide aranır.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sizin COVID-19 Diye bir şeyden haberiniz yok sanırım :)

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065

Adam yakalanmış daha farklı nasıl bir hak araması olabilir bu şekilde sokakta =? Ömür boyu ağırlaştırmış mühebbet alacak zaten. ( Ülkemizde ne yazık ki idam yok. )

Açıkçası bu tarz konuları siyasal ranta çevirmeye çalışanları tasvif etmiyorum kınıyorum sadece yoksa isteyen istediğini yapsın.. Eylem gidersin yaparsın prosedürü vardır iznini alırsın yürürsün.

Ama dünyanın her yerinde ellerini yumruk yapıp yukarı doğru sallayarak slogan atmak ANARŞİYİ ve Kural tanımazlığı simgeler. Nede olsa kadına şiddet var deyip oradan polise direnmek çatışmak küfür hakaret etmek kendini yerlere atmak flan bana normal gelmiyor.

The Commander

Profesör
Reaksiyon puanı
1,338
Sizin COVID-19 Diye bir şeyden haberiniz yok sanırım :)
Covid 19 dan haberim elbette var ancak doğru düzgün uygulanan bir yer göremediğim için bu işin peşini bıraktım. Mesela dün Bursaspor 4000 kişiye antrenman yapmış stadda. Maçlar boşa mı seyircisiz oynanıyor? Buna kim izin verdi? Ceza kesildi mi? Ya da Süper Lige oynayan takımların belediyeleri, valilikleri dev ekran kurduruyor meydanlara. Kim buna müsade ediyor?
Yani diyorum ki bir taraf spor, zevk. Diğer taraf can. Madem bunlara göz yumuluyor öyleyse bu insanların yürüyüşünü koronaya bağlamayalım diyorum madem ne diyeyim.
Adam yakalanmış daha farklı nasıl bir hak araması olabilir bu şekilde sokakta =? Ömür boyu ağırlaştırmış mühebbet alacak zaten. ( Ülkemizde ne yazık ki idam yok. )

Açıkçası bu tarz konuları siyasal ranta çevirmeye çalışanları tasvif etmiyorum kınıyorum sadece yoksa isteyen istediğini yapsın.. Eylem gidersin yaparsın prosedürü vardır iznini alırsın yürürsün.

Ama dünyanın her yerinde ellerini yumruk yapıp yukarı doğru sallayarak slogan atmak ANARŞİYİ ve Kural tanımazlığı simgeler. Nede olsa kadına şiddet var deyip oradan polise direnmek çatışmak küfür hakaret etmek kendini yerlere atmak flan bana normal gelmiyor.
Evet yakalandı, doğru. Müebbette alacaktır. Zaten burada konu sadece bu kadının ölümü değil, birikmişlik. Önceki mesajımda söylediğim gibi. Artık gerçekten televizyonu açmaya utanır oldum özellikle bazı programlardaki konulardan ötürü biliyorsunuz. O yüzden ben de diyorum ki; her şeyin altında bir bit yeniği aramayalım. İnsanların tercihleri vardır, onlar o şekilde sesini duyurmak istemiştir, yaparlar. Aksi bir duruma doğru kayarsada devlet gerekeni yapar zaten, sevgiler.

Dertsizali

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Evet ülkemi yangın yerine çevirmek için çalışıyorlar..

Sıkıldım artık her konu başka yönlere çekiliyor... ve benim mahallem senin mahallen olayındansa çok sıkıldım artık.. kadın üzerinden siyaset yapılıyor.... bunu yapanlar da kadın... oysaki kadın kadını sevmiyor...

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
O yüzden ben de diyorum ki; her şeyin altında bir bit yeniği aramayalım. İnsanların tercihleri vardır, onlar o şekilde sesini duyurmak istemiştir, yaparlar. Aksi bir duruma doğru kayarsada devlet gerekeni yapar zaten, sevgiler.

Eylem yapılmasına karşı çıkan yok ki. Konuyu yanlış anlıyorsunuz. Ama art niyetlileri ve kadın cinayetini bile siyasete yamamaya çalışan tipler var görmüyormusunuz.

Eylem yapıyorlar ayağına KATİL DEVLET Katil Polis flan diyemez kimse polis tabii ki müdahale edecek öyle diyenlere. Birisi çıkıyor bunlar kimin polisi diyebiliyor. Polis ile çatışın diyebiliyor.