Uygun fiyatlı bilgisayar toplama

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Selamlar, ortaokul lise zamanlarında "inşallah lowda kasmaz" bilgisayarlarda oyun oynardım. Şimdi liseden mezunum. Yakın zamanda bir masaüstü windows bilgisayar toplamak istiyorum.

Istediğim bilgisayar 8bin 10bin tl lik bir canavar değil, ancak her oyunu orta grafiklerde kasmadan oynamak istiyorum, bunu en uyguna nasıl sağlarım bu konuda yardımınızı istiyorum.

Örneğin teknobiyotik youtube kanalındaki 2800tl lik bilgisayar bunu sağlar mı, bu fiyatın üstüne çıkabilirim aklımda ortalama 4bin tl var.
Şimdiden teşekkürler..

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Selamlar. Evet Teknobiyotikteki o bilgisayar orta ayarlarda her oyunu oynatır, ancak 4000 TL bütçe varken o bilgisayarı almak mantıklı olmaz. Çünkü 2800 TL'ye göre iyi bir bilgisayar olsa da günümüz için tam olarak yeterli değil. Mesela işlemci 4 çekirdek ve 4 thread'e sahip, bu da yakın gelecekte birazcık sıkıntı olabilir. Daha önemlisi 8 GB ramı var, bu ideal gibi gözükse de günümüz oyunları 13 GB ram bile kullanabiliyor.
Bir diğer sebep de ileri dönük olması. Liseden mezun olmuşsun, ve daha gençsin. (18 yaş) Yani ileride daha çok yıl var, mesela benim amcam 32 yaşında ama hala bilgisayar oyunu aşığı. Sen 2800 TL'lik bilgisayar alırsın, şu an bütün oyunları orta ayarlarda açar ancak ileride çok iyi bir oyun çıktığında en düşük ayarlarda bile kaldırmayabilir. Bu yüzden almışken iyisini almakta fayda var.

4000 TL bütçede önerdiğim bilgisayar budur.
Sistemde sadece 240 GB SSD var ve bu yetmeyebilir, elinde harddisk var mı ?
Aynı şekilde sistemde 8 GB ram mevcut, ileride 250-300 TL'ye 8 GB daha ram eklenmesinde fayda var.

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Elimde harddisk var ancak senin kastettiğin midir bilmiyorum. Usb girişli 750Gb bir harddiskim var.
Ssd ve ram takviyesi ile istediğim düzeye gelir mi bilgisayar, alsam bu bilgisayara ekleme yapmam zaten direkt yükseğini toplarım.
Edit: önerdiğiniz bilgisayarı inceliyorum yardımınız için teşekkürler.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Elimde harddisk var ancak senin kastettiğin midir bilmiyorum. Usb girişli 750Gb bir harddiskim var.
Ssd ve ram takviyesi ile istediğim düzeye gelir mi bilgisayar, alsam bu bilgisayara ekleme yapmam zaten direkt yükseğini toplarım.
Edit: önerdiğiniz bilgisayarı inceliyorum yardımınız için teşekkürler.
USB girisliyse taşınabilirdir o, yani benim kastettigim değil.
Evet SSD ve ram takviyesiyle tabiri caizse cillop gibi bir bilgisayar olur. Yanlış anlamadiysam ileride yükseltme yapmak yerine şimdiden alayım dedin, dogrumuyum ? Ona göre ram ve SSD onerebilirim.

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Evet dediğiniz gibi. Yalnız şunu anlamadım önerdiğiniz 4bin tl lik bilgisayarın üstüne mi ram ve ssd tavsiye ediyorsunuz. Eğer kastettiğiniz buysa bütçemi aşacaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu nasıl ? Sanırım tarif ettiğiniz gibi

Şunu alsan daha iyi, bu şekilde alma bu şekilde topla vesaire diyen varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Son düzenleme:

babapuro

Asistan
Reaksiyon puanı
137

teknobiyotik in sistemleri güzel ama hizmet veremiyor ben kulaklık aldım 2 ay bekletiler

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Evet dediğiniz gibi. Yalnız şunu anlamadım önerdiğiniz 4bin tl lik bilgisayarın üstüne mi ram ve ssd tavsiye ediyorsunuz. Eğer kastettiğiniz buysa bütçemi aşacaktır.

Bu nasıl ? Sanırım tarif ettiğiniz gibi

Şunu alsan daha iyi, bu şekilde alma bu şekilde topla vesaire diyen varsa yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Evet 4.000 TL'lik bilgisayarın üzerine tavsiye ettim. Attığın linkteki sistem kusursuz, her şey çok iyi. 4300 TL'yi kuruşu kuruşuna hak edeni bir sistem gerçekten.

YokDahaNeler

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Ancak monitörü içinde değil sanırım. Nerden baksan bir 5bin tl yi bulacak gibi.
16Gb ram kesin olmalı mı yoksa 8Gb lık modeller iş görür mü
Bir de "oyun perfromansı" için ana etken ram mi yoksa başka bir şey mi nelere dikkat etmeliyim

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ancak monitörü içinde değil sanırım. Nerden baksan bir 5bin tl yi bulacak gibi.
16Gb ram kesin olmalı mı yoksa 8Gb lık modeller iş görür mü
Bir de "oyun perfromansı" için ana etken ram mi yoksa başka bir şey mi nelere dikkat etmeliyim
Günümüz oyunları 13 GB ram bile isteyebiliyor, yani 16 GB ram alınmasında büyük fayda var. Ayarları düşürürüm daha az ram kullanır diye düşünme, çünkü maalesef ki ayar düşürünce ram kullanımı hiç azalmıyor. Ama dersen ki ilk etapta 8 alayım biraz idare edeyim, ileride ekleme yaparım. O zaman 8 GB alabilirsin, hala gideri var yani.

Oyun performansı için ana etken ekran kartıdır. Ancak sadece ekran kartının iyi olması yetmez, mesela güçlü bir ekran kartının yanında çok düşük bir ram olursa oyunlarda drop yaşanır, ya da aynı şekilde güçlü bir ekran kartının yanında güçsüz bir işlemci olursa "darboğaz" olacağından oyunlarda droplar yaşanır ve ekran kartı tam gücünü kullanamaz, işlemci ekran kartını frenler. Bu sebeple tüm parçalar birbiriyle bağımlı şekilde seçilmeli.