sayın 18 yaşından büyük abilerim yardımcı olur musunuz?

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
%3.1 lik dilimle Fen Lisesinde 10.sınıfta Okuyorum. Hiç oturupta hangi işler geçinmek için iyidir hangi meslek daha fazla gelir getirir veya bu tarz şeyler bakımından sizce hangi meslek daha avantajlı gibi... siz ne demek istediğimi anlamışsınızdır :blush: Yardımlarınızı bekliyorum

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Asıl soru hobilerin, zevk aldığın, ilgilenmek istediğin şeyler nedir?
Açıkçası bildiğim kadarıyla Türkiye sisteminde okuyupta iş bulurken genelde insanın hobileri nedir pek sorgulamıyorlar. Ama illa hobi soruyorsan daha çok bilgisayar başı veya içinde bilgisayar geçen her şey olabilir. Mesela harita mühendisi, araziye çıkıyorsun ölçüm yapıyorsun sonra o verileri bilgisayar'a girip netcad aracılığıyla işliyorsun fln ama ben ""okumuş"" bir birey olarak daha iyi işleri düşünyorum.

AYRICA
ailem pek dışarı hayatına alıştırmadığı için hep teknolojiyle evde yetiştirildim baskıcı bir aile değil ama benim neyi nasıl yaptığım onlar için önemli o yüzden hobilerim şu şu şu diye sayamam fakat illa soruyorsan bilgisayar diyebilirim.

Son düzenleyen moderatör:

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
Açıkçası bildiğim kadarıyla türkiye sisteminde okuyupta iş bulurken genelde insanın hobileri nedir pek sorgulamıyorlar. Ama illa hobi soruyorsan daha çok bilgisayar başı veya içinde bilgisayar geçen her şey olabilir. Mesela harita mühendisi, araziye çıkıyorsun ölçüm yapıyorsun sonra o verileri bilgisayar'a girip netcad aracılığıyla işliyorsun fln ama ben ""okumuş"" bir birey olarak daha iyi işleri düşünyorum.

AYRICA
ailem pek dışarı hayatına alıştırmadığı için hep teknolojiyle evde yetiştirildim baskıcı bir aile değil ama benim neyi nasıl yaptığım onlar için önemli o yüzden hobilerim şu şu şu diye sayamam fakat illa soruyorsan bilgisayar diyebilirim.
bilgisayar hakkında bilgin yeterliyse bilişim öğretmeni olabilirsiniz malum öğretmen maaşı da gayet iyi

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
bilgisayar hakkında bilgin yeterliyse bilişim öğretmeni olabilirsiniz malum öğretmen maaşı da gayet iyi
yani çok mantıklı fakat size nasıl anlatabilirim... Hani ben kendime gelecekte bir iş için emek verdikten sonra parasını yiyecek bir şey istiyorum mesela doktorluk; 12 sene normal eğitim sonra 7 sene üni eğitimi ondan sonra meslek sahibi olduktan sonra da yoğun bir tempo geceni gündüzünü bilmiyorsun tarzı değil de hani iyi bir iş olsun emek istesin emeğini veriyim fakat kazandığım parayı da harciyim istiyorum mesela turizm sektörü olabilir ha bide aklıma gelmişken özel sektör olduktan sonra benim iyi ki bu meslekteyim diyebileceğim bir meslek var mı?

Nurdisina

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
554
yani çok mantıklı fakat size nasıl anlatabilirim... Hani ben kendime gelecekte bir iş için emek verdikten sonra parasını yiyecek bir şey istiyorum mesela doktorluk; 12 sene normal eğitim sonra 7 sene üni eğitimi ondan sonra meslek sahibi olduktan sonra da yoğun bir tempo geceni gündüzünü bilmiyorsun tarzı değil de hani iyi bir iş olsun emek istesin emeğini veriyim fakat kazandığım parayı da harciyim istiyorum mesela turizm sektörü olabilir ha bide aklıma gelmişken özel sektör olduktan sonra benim iyi ki bu meslekteyim diyebileceğim bir meslek var mı?
Turizm Sektörlüğüde çok emek ister doktorluk kadar olmasa da benim kastım sabahcı öğrencilerin öğretmeni oluyorsunuz 2den sonra evdesiniz maaşınız iyi bunu söylemeye çalıştım

Boyga TV

Doçent
Reaksiyon puanı
275
Ben de bilgisayar ve teknolojiyle çok ilgiliyim. Şuan freelance tasarım işi ve video düzenleme işleri yapıyorum. Geriye dönme ihtimalim olsaydı yazılım mühendisliği okurdum ve en az iki programlama dili öğrenirdim. Bilgisayarda iş yapmak, bir şeyler üretmek beni çok mutlu ediyor, sen de bilgisayar dediğin için önerim bunlar.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Turizm Sektörlüğüde çok emek ister doktorluk kadar olmasa da benim kastım sabahcı öğrencilerin öğretmeni oluyorsunuz 2den sonra evdesiniz maaşınız iyi bunu söylemeye çalıştım
peki maaşı ne kadar mesela 1 kişi için çok mu yoksa normal mi bu arada sınavda hedefim ilk 100bin

Kutto

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Bilgisayar da bir şeyler yapmayı ve öğrenmeyi seviyorsanız,yazılım dillerine başlayın derim.Hem ileride üniversitede yazılım üzerinden devam edersiniz,hem de temeli atmış olursunuz.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sevdiğin şey ile meşgul olmadıktan sonra iş sinir ve stresten başka bir şeye dönüşmez hasta eder insanı. O yüzden parayı bir kenara koy öncelikle sevdiğin şeylerle ilgili meslekleri düşün.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Bilgisayar da bir şeyler yapmayı ve öğrenmeyi seviyorsanız,yazılım dillerine başlayın derim.Hem ileride üniversitede yazılım üzerinden devam edersiniz,hem de temeli atmış olursunuz.
Photoshop ve Pyhton bilgim var ve bunları zevk ile öğreniyorum düşünebilirim fakat bir yazılımcının geliri iyi midir :D

Sevdiğin şey ile meşgul olmadıktan sonra iş sinir ve stresten başka bir şeye dönüşmez hasta eder insanı. O yüzden parayı bir kenara koy öncelikle sevdiğin şeylerle ilgili meslekleri düşün.
Orası öyle de zorlukla geçineceğime işimde sinir stres olur zevk konusunda hakkını veririm

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Orası öyle de zorlukla geçineceğime işimde sinir stres olur zevk konusunda hakkını veririm

Sevdiğin işin geliri kötü olacak diye bir kural yok. Stres ve hastalık insanı bulunca hiçbir şeyin önemi kalmıyor.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
Açıkçası bildiğim kadarıyla türkiye sisteminde okuyupta iş bulurken genelde insanın hobileri nedir pek sorgulamıyorlar. Ama illa hobi soruyorsan daha çok bilgisayar başı veya içinde bilgisayar geçen her şey olabilir. Mesela harita mühendisi, araziye çıkıyorsun ölçüm yapıyorsun sonra o verileri bilgisayar'a girip netcad aracılığıyla işliyorsun fln ama ben ""okumuş"" bir birey olarak daha iyi işleri düşünyorum.

AYRICA

Geçmişin, şimdik zamanın ve geleceğin tek mesleği yazılımdır hocam

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Geçmişin, şimdik zamanın ve geleceğin tek mesleği yazılımdır hocam
dikkate alacağım ve bir şey sorayım bare bu kadar yazılım demişken,
siz yazılımla ilgienir misiniz bilmem fakat hani atıyorum tabikide Java öğrenmektense C++ öğrenmek senin için daha iyi olur diyebileceğiniz bir yazılım dili var m?

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
siz yazılımla ilgienir misiniz bilmem fakat hani atıyorum tabikide Java öğrenmektense C++ öğrenmek senin için daha iyi olur diyebileceğiniz bir yazılım dili var m?

Size tavsiyem şu makaleyi okumanızdır. Bu makalede anlatılar sizin asıl bu konuda ilginizin nereye daha yatkın olduğunu ne kadar sizin işinize yarayacağını anlatmaktafır

debrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Dostum neredeyse bütün mesajlarında gelirden bahsetmişsin. Malum ülke şartlarında iyi paralar kazanmalısın fakat gelirden önce düşüneceğini şey ilgi alanların olmalı. Ne işler yaparsam mutlu olurum, zevk alırım kafasında düşünmelisin.

Kutto

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Kendi alanınıza göre dil öğrenin bence.Bunu Programlama başlığı altında yeni bir başlık açarak sorabilirsiniz.

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
Dostum neredeyse bütün mesajlarında gelirden bahsetmişsin. Malum ülke şartlarında iui paralar kazanmalısın fakat gelirden önce düşüneceğini şey ilgi alanların olmalı. Ne işler yaparsam mutlu olurum, zevk alırım kafasında düşünmelisin.
Kesinlikle doğru bir düşünce ama çocuğa da hak vermek lazım. Kendi keyif alarak yaptığın işten ziyade geçim sıkıntısının daha çok yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Hizmet sektöründe çalışan birinin hobilerine zaman ayırdığı nerede görülmüş ki

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Dostum neredeyse bütün mesajlarında gelirden bahsetmişsin. Malum ülke şartlarında iyi paralar kazanmalısın fakat gelirden önce düşüneceğini şey ilgi alanların olmalı. Ne işler yaparsam mutlu olurum, zevk alırım kafasında düşünmelisin.
sende doğru diyorsun da intihar eden de parasızlıktan ediyor krallar gibi yaşayan da paradan yaşıyor yani ilerisini bilemem ama şu an da bu yaştaki gözlemlerime bakarak şunu söyleyebilirim: şu dönemde her şey para

Size tavsiyem şu makaleyi okumanızdır. Bu makalede anlatılar sizin asıl bu konuda ilginizin nereye daha yatkın olduğunu ne kadar sizin işinize yarayacağını anlatmaktafır

okuyacağım teşekkürler :)

debrey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle doğru bir düşünce ama çocuğa da hak vermek lazım. Kendi keyif alarak yaptığın işten ziyade geçim sıkıntısının daha çok yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Hizmet sektöründe çalışan birinin hobilerine zaman ayırdığı nerede görülmüş ki
Tabiiki siz de o da haklısınız.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Kendi alanınıza göre dil öğrenin bence.Bunu Programlama başlığı altında yeni bir başlık açarak sorabilirsiniz.
Makaleyi okuduktan sonra eğer bir şeyler oturmazsa yaparım önerin için teşekkürler

kesinlikle

Kutto

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Makaleyi okuduktan sonra eğer bir şeyler oturmazsa yaparım önerin için teşekkürler
Benim de okuma fırsatım oldu gayet açıklayıcı bir makale.Olurda aklınızdaki soruların cevabını tam anlamıyla alamazsanız başlık açabilirsiniz.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Türkiye'de yok öyle meslek. İşsiz kalmazsan dua et. Genç işssizliği kimsenin güvenmediği TÜİK bile %25 açıklıyor. Bugün bazı bölümlerde ODTÜ, Boğaziçi mezunlarını dahi sorguluyorlar. Neden? Kontenjan çok. Ortada mezun çok. Adam ODTÜ'yü kazandım yansın dünya kafasıan girip çalışmıyor.
Veya çok iyi oluyor ama Türkiye'de adam akıllı arge yok. Olsa olsa savunma sanayi. Yurt dışına çıkabiliyorsa ne ala.

Hiç yüzdelik dilimim şöyleydi diye kendini övüp, salıverme. Benim yüzdelik dilimim yanlış hatırlamıyorsam %2.5'du. Noldu? Üniversite sınavında tokadı yedim. Tabi benim başka sebeplerim de var.

Kimse kalkıp da sana şu meslek senin için iyidir diyip tutturamaz. Buraya kadar gelip de neyden hoşlanacağını, ne işi severek yapacağını bilmiyorsan otur bir düşün bence.

Meslekler de öyle toz pembe değil, iş hayatını inanılmaz kolay göstermek moda oldu. Hele hele yazılım. Yok mu o yazılım goygoyu.

Milletin diline o kadar pelesenk oldu ki. Günde saatlerce ekrana bakıp minik minik kodlara bakarak gözlerini çürütmek hoşuna gidecek mi? Binlerce satırlık bir kodda kodlama hatası olacak çalışmayacak onu bulacaksın daha kötüsü o hata mantık hatası olacak çalışacak ama yanlış sonuç üretecek yandın ki ne yandın. Ayıkla pirincin taşını. Vur kafanı duvarlara.

Büyük hayallerle bölüm seçersin ders içeriğini görünce hüsrana uğrarsın.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
müzisyen ol ve param yok maaşı dersen ters tepiyor...

M

Murat Burç

SDN Okuru
öncelikle yüzdelik dilimimle hiçbir zaman övünmedim hatta üstüne üstlük fen lisesini kazandığımdan hatta okuduğumdan bile pişmanım yaşım 16 iken gidip garsonluk yapıp cebime para koymayı çok isterim.
ne işi severek yapacağımı ne işi sevebileceğimi nasıl anlayacağım elbet karşıma çıkar ve yazılımcılığa asla kolay demiyorum ama merak ediyorum mesela benim bilgisayar hocam da çok derdi yazılımcılık kolay değil yine sizin verdiğiniz hata örneğini verirdi zor ama insan merak etmiyor değil.
Yazılım öğrenmek bedava. İngilizcen varsa daha bedava. İngilizcen yoksa halletmeye çalış. Bilgisayarın başında kendini oturtamıyorsan yazılımda da sıkılma ihtimalin var.

İstediğin meslek tipini az çok hayal ediyorum. O iş Türkiye'de olmaz. Çok iyi olmadığın sürece eşşek gibi çalıştırıp az maaş verecekler. Yurt dışına gidersen daha insani koşullarda çalışır insanca maaş alır insanca yaşarsın.

Türkiye'de mezun o kadar çok ki. Sen maaş beğenmez, çalışma koşulunu beğenmezsen ki( ki komik çalışma şartlarına trajikomik maaşlar öneriliyor özellikle yeni mezunlara) adam sana banane sen gidersin başkası gelir diyecek.

Türkiye'de adam gibi çalışayım ama emeğimin karşılığını hakkıyla alayım diye birşey yok. Türkiye şartları bunların hepsini devree dışı bırakıyor.
Yazılımı şuan açıp araştırıp deneyebilirsin kafana yatarsa okursun.