Zamdan sonra hangi iphone alsam

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
zamdan once 11 128 gb alicaktim simdi zamlandi hangisini alsam kararsizim

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246
zamdan once 11 128 gb alicaktim simdi zamlandi hangisini alsam kararsizim
Kullanım amacın nedir? Bütçen ne kadar? Apple Inc. ürünü olmak zorunda mı? Bu arada bende 2005'liyim 27 Haziran'da doğdum ben.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
6700 liraya Xr alabilirsiniz. Onun dışında mantıklı bir seçenek yok iPhone tarafında.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,246

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
zaten android yonunde cok secenek var ben oyunlar icin ideal oldugu icin iphone tercih etmek istiyorum

reisemre57

Doçent
Reaksiyon puanı
307
android almanı tavsiye ediyorum. android tarafında s20 ve poco f2 pro gibi çok iyi seçenekler var. ama illaki iphone diyorsan tek seçenek xr. se 2020 de derdim ama batarya ve ekran açısından yetersiz bir cihaz. oyun da oynuyomuşsun zaten. bu yüzden xr?

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
android almanı tavsiye ediyorum. android tarafında s20 ve poco f2 pro gibi çok iyi seçenekler var. ama illaki iphone diyorsan tek seçenek xr. se 2020 de derdim ama batarya ve ekran açısından yetersiz bir cihaz. oyun da oynuyomuşsun zaten. bu yüzden xr?
xr a sicak bakiyorum zaten bakicam belki butce arttirabilirsem 11 alirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

iPhone alacaksan ikinci el xs almanı tavsiye ederim.Android tarafında S20 yede bı bak derim.
2. el almayi dusunmem cunku batarya omru fapan kisa olucak

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Paran varsa 11 yoksa XR ona da yoksa SE onu da kullanmam diyorsan iPhone alma.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
XR vs 11 vs SE2 - Apple Buradan daha ayrıntılı bakabilirsin.

11'in XR modeline göre artıları.

-Daha iyi şarj süresi,daha hızlı yeni çip,dolby atmos,daha fazla suya dayanıklık,daha iyi kamera ve ekstra özellikler vs. Kısacası paran yetiyorsa 11 al rahatına bak

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
XR vs 11 vs SE - Apple Buradan daha ayrıntılı bakabilirsin.

11'in XR modeline göre artıları.

-Daha iyi şarj süresi,daha hızlı yeni çip,dolby atmos,daha fazla suya dayanıklık,daha iyi kamera ve ekstra özellikler.
aradali farklari biliyorum ama xr hala en cok satan cihazlardan ve hala en iyilerden yani burdaki tek sorun fiyat artisi benim icin

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
aradali farklari biliyorum ama xr hala en cok satan cihazlardan ve hala en iyilerden yani burdaki tek sorun fiyat artisi benim icin
Ya su geçirmemezlik vs onları saymıyorum. Eğer kamerada geniş açı gece modu önemli değil tek kamera yeter video kısmında da çok böyle iyi bir şey aramıyorum dolby atmos kalitesinde ses aramıyorum sadece oyun diyorsan XR'da işini görür zaten hala daha güçlü bir çipi var yolda bırakmaz.

Ayrıca şarj konusunda da iyi.

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ya su geçirmemezlik vs onları saymıyorum. Eğer kamerada geniş açı gece modu önemli değil tek kamera yeter video kısmında da çok böyle iyi bir şey aramıyorum dolby atmos kalitesinde ses aramıyorum sadece oyun diyorsan XR'da işini görür zaten hala daha güçlü bir çipi var yolda bırakmaz.
dolby atmos nedir

DKN NZY

Rektör
Reaksiyon puanı
10,183
Alınmaz iphone

Bunu alın geriye kalan para ile bt kulaklık vb alırsınız

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Dolby şirketi tarafından geliştirilen ses teknolojisidir.Sesler daha böyle etkili ve daha iyi hissiyatlı gelir. Müzik,film anlarda sana sahne seslerini daha etkili duymanı sağlar ama bunları kulaklıkla alman için iyi kalitede bir kulaklığın olması gerektiğini düşünüyorum yani mesela 150 tllik xiaomi bluetooth kulaklık bunu verse de olur vermese de olur ama normal iPhone hoparlörlerinde de bu deneyimi iyi dinleyiciysen hoşuna gider.Apple kulaklıkla hiç deneyimlemedim ama eminim ki güzeldir.

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Dolby şirketi tarafından geliştirilen ses teknolojisidir.Sesler daha böyle etkili ve daha iyi hissiyatlı gelir. Müzik,film anlarda sana sahne seslerini daha etkili duymanı sağlar ama bunları kulaklıkla alman için iyi kalitede bir kulaklığın olması gerektiğini düşünüyorum yani mesela 150 tllik xiaomi bluetooth kulaklık bunu verse de olur vermese de olur ama normal iPhone hoparlörlerinde de bu deneyimi iyi dinleyiciysen hoşuna gider.
oyle cazip anlattinizki suan gidip 11 alasim geldi

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
izlemediysen tavsiye ederim belki Faruk Bey'i sevmeyip beni eleştiren çıkabilir.Lakin güzel ve detaylı inceleme yapıyor muhakkak izle. :) Şanslısın ki XR ile kıyaslama yapmış bazı konularda.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Ama dediğim gibi normal bir kullanıcıysan ve telefondaki her özelliği sonuna kadar kullanmıyorsan bazı farkları hissetmeyeceksin bile ama böyle ince detaylı inceleyen her ayrıntısını kullanan bir kullanıcıysan kesinlikle farkları hissedeceksin.İstersen 12 serisini bekle diyeceğim çünkü fiyatlar az da olsa düşebilir ama yükselmesinden de korkmuyor değilim ama dostum emin ol ki alacaksan bir kere al uzun süre kullanacaksın zaten.

Mesela ben de iPhonedo Beyciğimden mesela ben de şimdi SE2020 için ayrıntılı bir inceleme bekliyorum.Detayları gösteren sayılı insanlardan.

Şunu da eklemeden geçemem mesela bende de 7 Plus vardı hızlı şarj ve kablosuz şarj olmadığı için bir süre sonra işkence gibi gelmeye başlamıştı mesela 8 almadığım için pişman oldum (o zaman 7 plus ile 8 aynı fiyattı) o yüzden sattım.Ayrıca şunu da unutmayalım.Hızlı şarj için en az 200 tl daha bayılman gerekiyor. Maalesef ki hızlı şarj adaptörü çıkmıyor biliyorsundur muhakkak ama ben yine fiyat konusunda ek olacağını unutmaman için hatırlatmak istedim.

Son düzenleme:

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ama dediğim gibi normal bir kullanıcıysan ve telefondaki her özelliği sonuna kadar kullanmıyorsan bazı farkları hissetmeyeceksin bile ama böyle ince detaylı inceleyen her ayrıntısını kullanan bir kullanıcıysan kesinlikle farkları hissedeceksin.İstersen 12 serisini bekle diyeceğim çünkü fiyatlar az da olsa düşebilir ama yükselmesinden de korkmuyor değilim ama dostum emin ol ki alacaksan bir kere al uzun süre kullanacaksın zaten.

Mesela ben de iPhonedo Beyciğimden mesela ben de şimdi SE2020 için ayrıntılı bir inceleme bekliyorum.Detayları gösteren sayılı insanlardan.
iphone 12 serisinin en ucuz telefonu 12 olucak ve kutudan sadece sarj kablosu cikicakmis hem xs serisi cikarken 8plus un fiyati artmisdi biraz tekrar artar diye korkuyorum

Şunu da eklemeden geçemem mesela bende de 7 Plus vardı hızlı şarj ve kablosuz şarj olmadığı için bir süre sonra işkence gibi gelmeye başlamıştı mesela 8 almadığım için pişman oldum (o zaman 7 plus ile 8 aynı fiyattı) o yüzden sattım.Ayrıca şunu da unutmayalım.Hızlı şarj için en az 200 tl daha bayılman gerekiyor. Maalesef ki hızlı şarj adaptörü çıkmıyor biliyorsundur muhakkak ama ben yine fiyat konusunda ek olacağını unutmaman için hatırlatmak istedim.
sey xr yada 11 alinca spigen hizli sarj aleti alsam sorun yasarmiyim

Kutto

Asistan
Reaksiyon puanı
121
Xr alınabilir bir diğer seçenek olarak.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
iphone 12 serisinin en ucuz telefonu 12 olucak ve kutudan sadece sarj kablosu cikicakmis hem xs serisi cikarken 8plus un fiyati artmisdi biraz tekrar artar diye korkuyorum

sey xr yada 11 alinca spigen hizli sarj aleti alsam sorun yasarmiyim
Fiyat artar mı evet o çok şüpheli bir durum ama bence artık düşer düşmeli ama yine de çok beklentiye girmemek gerek.Spigen hızlı şarj aleti hiç kullanmadım sadece kılıf ve koruyucu ekranını kullandım o yüzden o konuda yorum yapamıyorum ama sıfır cihaz kullanacağın için orijinal alman şahsi fikrimce daha iyi olur.

FurkanP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Fiyat artar mı evet o çok şüpheli bir durum ama bence artık düşer düşmeli ama yine de çok beklentiye girmemek gerek.Spigen hızlı şarj aleti hiç kullanmadım sadece kılıf ve koruyucu ekranını kullandım o yüzden o konuda yorum yapamıyorum ama sıfır cihaz kullanacağın için orijinal alman şahsi fikrimce daha iyi olur.
Ama orijinalinin sadece adaptörü 240 lira ve kablosu da 140 lira gibi bir fiyata sahip ama benim spiker olarak bahsettiğim adaptör 100 lira 27 watt gücünde