Bilgisayar mühendisliği mi, yazılım mühendisliği mi ?

berats10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Yazılım müh. olmak istiyorum fakat bilgisayar mühendisi de olabilir karar veremiyorum.
bi de yazılım mühendisliği dersleri youtubede dersleri var ama bilgisayar mühendisliği dersi var mı bilmiyorum ?

ARCANDY

Profesör
Reaksiyon puanı
2,696
Eğer programlara veya kodlama hakkında bilginiz varsa yazılım mühendisliği, bilgisayar parçaları hakkında bilginiz varsa bilgisayar mühendisliği seçin.

berats10

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Eğer programlara veya kodlama hakkında bilginiz varsa yazılım mühendisliği, bilgisayar parçaları hakkında bilginiz varsa bilgisayar mühendisliği seçin.
yazılım mühendisliğinde iyi üniversiteler var mı?

CapScroLL

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,683
Bilgisayar mühendisliğinde hem yazılım hem donanım görüyorsunuz, yazılımda sadece yazılım odaklı öğrenim görüyorsunuz. Bir tanesi yazılımı kucaklarken diğer bölüm bir eliyle donanımı tutuyor diğer eliyle yazılımı tutuyor umarım anlatabilmişimdir :)

unclebob

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Biilgisayar mühendisliği işe iki farklı açıdan bakıyor bir nevi. Hem donanım hem yazılım. Donanım derken harddisk çıkartıp takmıyor tabi ki de. İşlemci nasıl çalışır. İçinde 1 ve 0 lar nasıl işler. Tam olarak anlatamasam da şöyle bir yazı var. Olayı anlatıyor hatta dersleri falan da koymuş. Belki müfredattan aradaki farkı tam olarak kavrayabilirsin. Ayrıca öyle bilgisayar müh. dersleri youtube'da yokmuş diye bir şey yok. Artık lise matematiği görmediğinden youtube'a bilgisayar mühendisliği yapay zeka dersi yazıp aratamazsın. Aşağıdaki dersleri google'da tam aratırsan ne dediğimi anlarsın.