Laptop şarj soketi kısa devre

Burakfr0

Asistan
Reaksiyon puanı
36
1 yıl kadar önce elektrik gidip gelince batarya olmadığı için laptop kapandı elektrik gidinde bataryayi takip cikarmadan acilmiyor bunu unutup sarj aletine bisey oldugunu dusundum ve eski aletle yeniyi birlestirmeyi denedim ancak dalginlikla + yı - ye bağlamışım bataryada biraz sarj varmis 10 20 dk kadar calisti sonrasinda laptop sarj almadı bu yüzden kuşkum sarj soketi yönünd başka bir laptopun soketini kesip bağlayıp denemek mantıklımı?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
MANTIKLI, en azından yüksek akım ve voltaj vermediysen içinde yanma olasılığı biraz düşük fakat işlem uzun süreli olmuş ise devrelerde kısa devre denen olay oluşmuş olabilir. Pili yokla, ısınıyorsa hemen çıkar şarj aletini...

Burakfr0

Asistan
Reaksiyon puanı
36
MANTIKLI, en azından yüksek akım ve voltaj vermediysen içinde yanma olasılığı biraz düşük fakat işlem uzun süreli olmuş ise devrelerde kısa devre denen olay oluşmuş olabilir. Pili yokla, ısınıyorsa hemen çıkar şarj aletini...
Pil boş olduğundan bir sey yapamıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve anlık bir sey oldu sarj kabolusunu pc ye takili birakmisim yaparken taktigim gibi cizt oldu hemen cikardim pc calismaya devam ediyordu

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Pil boş olduğundan bir sey yapamıyorum

Ve anlık bir sey oldu sarj kabolusunu pc ye takili birakmisim yaparken taktigim gibi cizt oldu hemen cikardim pc calismaya devam ediyordu
Şöyle yap bikaç saniye güç açma tuşuna basılı tut ve içindeki elektriğin bi kısmı boşalsın... veya dizüstünü çalışır vaziyette bırak, içindeki enerji sıfırlansın.

Burakfr0

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Şöyle yap bikaç saniye güç açma tuşuna basılı tut ve içindeki elektriğin bi kısmı boşalsın... veya dizüstünü çalışır vaziyette bırak, içindeki enerji sıfırlansın.
Bu ne işe yarayacak?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
" eski aletle yeniyi birlestirmeyi denedim ancak dalginlikla + yı - ye bağlamışım bataryada biraz sarj varmis 10 20 dk kadar calisti sonrasinda laptop sarj almadı bu yüzden "...

İçinde zıtlık oluşturan yüklenme olduysa enerjisini iyice bitirmek lazım, diye düşündüm bu yazdıklarından...

En iyisi tamire vermeli ve usta biri iyice bakmalı, yanında ol çünkü parçaları alınıp değiştirilebilirler, foto çek mesela...

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Bence cihazınızı riske atmayın, bir bilgisayarcı ya da teknik servis görsün derim ben.

Burakfr0

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Teşekkür ederim ikinize de soket satan bi yer buldum sadece anakartı götürüp deneyeceğiz