Sanal ramim kaç olmalı

Deniz Gemici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar selamlar herkese. 6 GB 1067 MHz RAM'im var. Sanal belleğimi nasıl ayarlamalıyım ya da sistemin otomatik önerilenini nasıl yapacağım? Resim ile yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Oyun oynarken yetersiz bellek hatası aldım ondan dolayı böyle bir konu açtım birazcık ayarlar ile oynadım ama sonra sistem önerisi yaptım 960 MB'ye çekti.
Ayarlar ile oynadığımda FPS düşüşü olur mu eski bilgisayar malum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biraz ayarlar ile oynadım sonra 2 görseldeki gibi yaptım nasıl ayarlamalıyım öyle mi kalsın

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    98.6 KB · Görüntüleme: 129
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    112 KB · Görüntüleme: 94

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
hiç ellemeyin sistem kendi ayarlasın zaten bir b*k'a yaradığı yok o sanal belleğin.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
Arkadaşlar selamlar herkese. 6 GB 1067 MHz RAM'im var. Sanal belleğimi nasıl ayarlamalıyım ya da sistemin otomatik önerilenini nasıl yapacağım? Resim ile yardımcı olursanız çok mutlu olurum.
Oyun oynarken yetersiz bellek hatası aldım ondan dolayı böyle bir konu açtım birazcık ayarlar ile oynadım ama sonra sistem önerisi yaptım 960 MB'ye çekti.
Ayarlar ile oynadığımda FPS düşüşü olur mu eski bilgisayar malum.
hiç ellemeyin sistem kendi ayarlasın zaten bir b*k'a yaradığı yok o sanal belleğin.
Sanal bellek çalışıyor bir kere. Minecraft üzerinden dene kendinde istiyorsan. Launcher'dan boyutun tamamını ver. Aç MC'yi. Başka bir oturuma geç ve oradanda MC'yi aç ve boyutunu komple ver. Windows sana yetmediğini söyleyip duracak.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,078
Sanal bellek çalışıyor bir kere. Minecraft üzerinden dene kendinde istiyorsan. Launcher'dan boyutun tamamını ver. Aç MC'yi. Başka bir oturuma geç ve oradanda MC'yi aç ve boyutunu komple ver. Windows sana yetmediğini söyleyip duracak.
ya açılış hzı fln fark etmiyor hdd yada ssd'den beriyoruz zaten fps etkilemiyor. açılış yada bilgisayarda belli olcak bir hız artışı sergilemiyor.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,243
ya açılış hzı fln fark etmiyor hdd yada ssd'den beriyoruz zaten fps etkilemiyor. açılış yada bilgisayarda belli olcak bir hız artışı sergilemiyor.
Sanal bellek zaten RAM gibi çalışamaz. DDR4 RAM lerin yüksek MHz leri 300.000 MB/sn gibi uçuk okuma yazma değerlerine sahiptir. RAM i HDD yapan bir program ile test edebelirsin. Ben Live For Speed de test etmiştim RAM e atarak. M.2 Nvme den bile çok hızlıydı. Her şey tıklar tıklamaz yükleniyordu.

• Beğen
Reactions: bud

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sanal belleğin önerilen miktarda kalması yeterlidir arttırmanın bir faydası olmaz. Oyun için bellek yetmiyorsa bunu sanal bellek ile çözemezsin.