Harddisk tavsiyesi (HDD)?

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
B450M anakart sahibiyim. Hali hazırda 2 tane Harddisk kullanıyorum. 3. Harddiskimi alacağım. Bunların biri SSD ikincisi eski bir HDD.
Yeni bir HDD alacağım depo görevi görmesi için. Diğer HDD tamamıyla fotoğraf video vs bilgilerle dolu , ayrıca aktarmayada epey üşeniyorum.
Şimdi 2 sorum olucak :
1) Hangi HDD almalıyım ? (1TB Benim için yeterli olur)
2)Elimde bulunan eski harddiski taktığımda bilgisayarımın açılması 1.1 saniye yavaşlamış durumda yine yavaşlama yaşarım diye düşünüyorum ? (HDD çok eski ama atmam söz konusu değil.)
Not: Şuan için SSD alacak bütçem yok maalesef.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Seagate Barracuda veya WD Black serisinden bir şeyler işini görür.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Ne alırsan al, ama WD EZEX kodlu HDD lerde kronik ses sorunu var bulaşma ona

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Arkadaşım 6-7 Ay önce Seagate Barracuda almıştı problemsiz şekilde çalışıyor, hatta sistemini vs. ben kurmuştum performansı bir HDD'ye göre güzel ve şimdiye kadar bir problem çıkartmadı. WD Black için kullanım tecrübem yok ama bir zamanlar HDD araştırmalarına girmiştim bu seri çok dikkatimi çekmişti, biraz kurcalamıştım ve tercihim bundan yana olmuştu ama almak kısmet olmadı SSD'ye geçtim.

benim aklımda şu var aslında
Toshiba'da gayet güzel, karşılaştırma videolarını izleyip ortaya bir fikir sürebilirsin.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Arkadaşım 6-7 Ay önce Seagate Barracuda almıştı problemsiz şekilde çalışıyor, hatta sistemini vs. ben kurmuştum performansı bir HDD'ye göre güzel ve şimdiye kadar bir problem çıkartmadı. WD Black için kullanım tecrübem yok ama bir zamanlar HDD araştırmalarına girmiştim bu seri çok dikkatimi çekmişti, biraz kurcalamıştım ve tercihim bundan yana olmuştu ama almak kısmet olmadı SSD'ye geçtim.

Toshiba'da gayet güzel, karşılaştırma videolarını izleyip ortaya bir fikir sürebilirsin.
Toshiba'da pek bir şikayet görmedim kullanıcılar genel olarak memnun gibi. Ama seagate'in en azından bazı ürünlerinde bir takım olumsuzluklar var gibi kararsız kaldım bu konuda.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Toshiba'da pek bir şikayet görmedim kullanıcılar genel olarak memnun gibi. Ama seagate'in en azından bazı ürünlerinde bir takım olumsuzluklar var gibi kararsız kaldım bu konuda.
Sen de biliyorsun teknolojik ürünler fabrika çıkışlı arızalı olabiliyor, bir çoğu bu üürnlere denk gelmiştir. Toshiba üretim konusunda daha tecrübeli bir firma, ürettiği ürünlerin WD ve Seagate firmalarına göre biraz daha dayanıklı ve problemsiz olma ihtimali daha yüksek.

KimBuGamzeli

Profesör
Reaksiyon puanı
1,818
Seagate Barracuda al senelerce kullan bende 500GB modeli var 6 seneyi geçti hala taş gibi harddisk dedin mi seagate. WD falan hikaye hiç sevmiyorum WD'yi.

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
İyice aklım karıştı :D
Neyse artık hangisini daha ucuza bulursam yapıştıracağım birazda nasip bu işler.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Toshibayı bende Araştırmıştım baya. Daha sıkıntılı HDD yazanları görmedim rus sitelerinde.
Demin bir tane alıcaktım ama malesef kısmet değilmiş bütçem sıkışıktı Koronalı günlerde

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Toshibayı bende Araştırmıştım baya. Daha sıkıntılı HDD yazanları görmedim rus sitelerinde.
Demin bir tane alıcaktım ama malesef kısmet değilmiş bütçem sıkışıktı Koronalı günlerde
Bana da gülümsüyor Toshiba , benim almam zaruri oldu artık :)

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Seagate Barracuda al senelerce kullan bende 500GB modeli var 6 seneyi geçti hala taş gibi harddisk dedin mi seagate. WD falan hikaye hiç sevmiyorum WD'yi.
Bende en kötüsünden WD Green 320GB var 5 yıldır zorlayarak kullanıyorum tertemiz, hemen gömmeyin.