- Reaksiyon puanı
- 1,553
Ucuzu al gitsin.

3. Nesil ryzenlerin neredeyse hepsinin tekli çekirdek performansı yerinde dolayısıyla hangisini ucuza bulursa alsın gerek 3500x gerek 3600vs. Ama 9500f bu işlemcilere göre çok iç açıcı olmuyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ama geleceği kısıtlı 4 çekirdekli olduğu için. O zaman İ5 9400, 9400F ya da R5 3500X'e yönelmeli 6 çekirdekli olduklarından dolayı.
Doğru ama iyi bir soğutucunun gideremiyeceği bir sorun yoktur.Ryzen 3. Nesillerde sıcaklık zıplaya zıplaya çalışıyor bunla ilgili konum var. 9400f Karşılığı amd 3500x ve 3300x ama dediğim gibi sebep yokken bir anda sıcaklık yükseliyor ve gerçekten sıcak çalışıyorlar. 2600 den çok çok daha iyi bir işlemci kesinlikle 9400f tercih etmelisin. Şuan şansım olsa Anakart mevcut olmasa intele geçerim. 3.nesil saçma sapan çalışıyor benden demesi. Ha gücüne diyecek birşey evet güçlü ama 3500x ve 3300x zaten 9400f le aynı güç aynıysa daha stabil olana gidin derim 2600 u saymıyorum zaten o bunların sikletinde değil.
bekle dostum bence herşeyi açıklıyor3. Nesil ryzenlerin neredeyse hepsinin tekli çekirdek performansı yerinde dolayısıyla hangisini ucuza bulursa alsın gerek 3500x gerek 3600vs. Ama 9500f bu işlemcilere göre çok iç açıcı olmuyor.
https://forum.shiftdelete.net/konular/ryzen-3000-serisi-hakkinda.680038/ bunu bir okuyun mevzu sadece sıcak olması değil anlamsız sıcaklık atlamalari, bu konuyu okursaniz daha iyi bir daha anlatmayayim burdanDoğru ama iyi bir soğutucunun gideremiyeceği bir sorun yoktur.![]()
Dostum demek istediğini anladım zaten bu klasik bir sorun genel olarak tüm ryzen serisinde var ama bu tek kötü yanı bunun dışında ki herşeyiyle F/P ürünüdür.Masaüstü - Ryzen 3000 Serisi Hakkında bunu bir okuyun mevzu sadece sıcak olması değil anlamsız sıcaklık atlamalari, bu konuyu okursaniz daha iyi bir daha anlatmayayim burdanaçıklaması uzun.
i5 9400f daha güçlüdürSelamlar beyler. Render yapmayacağım, oyun ve sörf amaçlı kullanacağım bir bilgisayar topluyorum. İşlemci olarak R5 2600 seçmiştim fakat Ryzen işlemcilerinin oyun için önemli olan tek çekirdek performansında Intel'den düşük olduğunu gördüm. Hemen i5 9400F ile karşılaştırdım ve çoklu işlemci kullanımında Ryzen'ın fakat tek çekirdek performansında kısacası oyunlarda i5 9400F'in daha iyi performans verdiğini gördüm. Ram'im 16GB(2x8) olmak üzere 3000mhz barındırıyor. Hangisini almam daha mantıklı olur, şimdiden teşekkür ederim.
Overclocked yapmayı düşünmüyorum beyler.
Ha haksız mısınız sorusuna tabii ki haklısınız ryzen çok istikrarsız bir işlemci o konuda sonuna kadar size katılıyorum.Masaüstü - Ryzen 3000 Serisi Hakkında bunu bir okuyun mevzu sadece sıcak olması değil anlamsız sıcaklık atlamalari, bu konuyu okursaniz daha iyi bir daha anlatmayayim burdanaçıklaması uzun.
Doğru ama daha iyisi olabilir BENCEi5 9400f daha güçlüdür
af edersiniz ama i5 9400fYani 3500x ya da 3300x eğer 200-300 tl daha ucuz olsaydı mantık bulabilirim ama zaten aynı fiyatken ve aynı performansken stabil olanı seçmek daha mantıklı değil mi tak kullan. Overclock dezavantaj değil çünkü 3. Nesil de overclock sözde oluyor ama pratikte olmuyor yani gideceği sınıra kadar itelemis zaten amd sagolsun
af edersiniz ama i5 9400f
1300~
3500x ise
1200~
hmm...Ok o zaman ama r5 daha performanslı bu arada o iskiktararsızlık olacağını sanmam tabii render yapmazsanız![]()
AMD Ryzen 5 3500X Altı Çekirdek 3.6 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 3500X Altı Çekirdek 3.6 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 3500X Altı Çekirdek 3.6 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.844,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Intel i5-9400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Intel i5-9400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Intel i5-9400F Altı Çekirdek 2.90 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.566,19 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Dostum bunca yazının üstüne bir de şunu ekleyeyim, amdde soket sıkıntısı yok. Anakart alacaksan gayet okay bir anakart ile R7 3700x bile kullanabilirsin.Selamlar beyler. Render yapmayacağım, oyun ve sörf amaçlı kullanacağım bir bilgisayar topluyorum. İşlemci olarak R5 2600 seçmiştim fakat Ryzen işlemcilerinin oyun için önemli olan tek çekirdek performansında Intel'den düşük olduğunu gördüm. Hemen i5 9400F ile karşılaştırdım ve çoklu işlemci kullanımında Ryzen'ın fakat tek çekirdek performansında kısacası oyunlarda i5 9400F'in daha iyi performans verdiğini gördüm. Ram'im 16GB(2x8) olmak üzere 3000mhz barındırıyor. Hangisini almam daha mantıklı olur, şimdiden teşekkür ederim.
Overclocked yapmayı düşünmüyorum beyler.
ha sadece oyun oynayacaksan tabi ki amd ama işte yapcaksan intelhmm...Ok o zaman ama r5 daha performanslı bu arada o iskiktararsızlık olacağını sanmam tabii render yapmazsanız
Bu arada şimdi aklıma geldi bakalım intel alıp 2666 MHz ram performasıyla bol şansYani 3500x ya da 3300x eğer 200-300 tl daha ucuz olsaydı mantık bulabilirim ama zaten aynı fiyatken ve aynı performansken stabil olanı seçmek daha mantıklı değil mi tak kullan. Overclock dezavantaj değil çünkü 3. Nesil de overclock sözde oluyor ama pratikte olmuyor yani gideceği sınıra kadar itelemis zaten amd sagolsun
3500xin 1200tlye bulunduğunu görmemiştim. Bu fiyat için muazzam bir işlemciDostum istersen sana 3500x dememin nedeni söyliyim
3500x in en ucuz fiyatı:
ePttAVM - AMD AM4 Ryzen 5 3500X 3.6ghz 35mb 6çekirdekli TRAY Orjinal Fanlı 65w (3.nesil) yaklaşık 1200 tl
3300x in en ucuz fiyatı:
1121 yaklaşık 1100AMD Ryzen™3 3300X Soket AM4 Wraith Soğutucu 3.8 GHz 18MB Önbellek 65W İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
AMD Ryzen™3 3300X Soket AM4 Wraith Soğutucu 3.8 GHz 18MB Önbellek 65W İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
istersen sen karşılaştır gerisini ha ben uğraşamam dersen
En son 300 ve 400 seri anakartlarin 4. Nesil desteğinin olmadığını aciklamislardi yeni bir haber mi?Dostum bunca yazının üstüne bir de şunu ekleyeyim, amdde soket sıkıntısı yok. Anakart alacaksan şayet okay bir anakart ile R7 3700x bile kullanabilirsin ilerleyen zamanlarda sanırım AMD ryzen 4000 için de am4 soket onayı vermiş ki 4000 serisi de 2020 de çıkacağını kesin olarak söylediler dolayısıyla cpu olarak bence ryzen ama sen 9400f istiyorsan bile soket avantajı amdde. Bir de aldıktan sonra güncellersen sevinirim.
daha 4. nesil çıkmadığı için olabilir mi?En son 300 ve 400 seri anakartlarin 4. Nesil desteğinin olmadığını söylemişlerdi yeni bir haber mi?
Intel işlemci ram konusunda amd nin frekans avantajına rağmen çok daha iyi sonuçlar veriyor bellek gecikmesi daha az. Ayrıca çok yüksek frekanslara ihtiyaç duymuyor. 3000mhz elindeki Ram cl 15 ise, bunu 2666mhz cl14 yaparak kullanır %99, böylece bellek Hızı konusunda kayıp yaşamamış da olur ama 2666 CL15 bile kullansa dediğim gibi intel o konuda çok daha iyi yani bir kayıp yasamayacaktir amd ye kiyaslaha sadece oyun oynayacaksan tabi ki amd ama işte yapcaksan intel
Bu arada şimdi aklıma geldi bakalım intel alıp 2666 MHz ram performasıyla bol şans
Evet şimdi farkettim 4000 serisi am4 olmasına rağmen 300,400 serisi anakartları desteklemeyecekmiş. Özür diliyorumEn son 300 ve 400 seri anakartlarin 4. Nesil desteğinin olmadığını aciklamislardi yeni bir haber mi?
Bunlara belli olmaz bir süpriz yaparlar diyecem de bu kazık b550 ve x570 anakartlari nasıl satacaklar o zamanEvet şimdi farkettim 4000 serisi am4 olmasına rağmen 300,400 serisi anakartları desteklemeyecekmiş. Özür diliyorum
ama sen aynı metaryellerle kıyaslamıyorsun birine 2080 verip diğerine 1050 alıp sonra bu daha kötü demek olmaz buna benzer bişi yapmışsınız sabit bir ram belirleyelim 3000 MHz cl16 intel 2666 ya kadar destekliyor amd ise 3200 e kadar fps farkını sen düşün dostumIntel işlemci ram konusunda amd nin frekans avantajına rağmen çok daha iyi sonuçlar veriyor bellek gecikmesi daha az. Ayrıca çok yüksek frekanslara ihtiyaç duymuyor. 3000mhz elindeki Ram cl 15 ise, bunu 2666mhz cl14 yaparak kullanır %99, böylece bellek Hızı konusunda kayıp yaşamamış da olur ama 2666 CL15 bile kullansa dediğim gibi intel o konuda çok daha iyi yani bir kayıp yasamayacaktir amd ye kiyasla
İşte onu demek istiyorum yine de intel daha iyi bellek gecikmesi daha düşük. Mesela linkten memory kısmına bak. UserBenchmark: AMD Ryzen 5 3500X vs Intel Core i5-9400Fama sen aynı metaryellerle kıyaslamıyorsun birine 2080 verip diğerine 1050 alıp sonra bu daha kötü demek olmaz buna benzer bişi yapmışsınız sabit bir ram belirleyelim 3000 MHz cl16 intel 2666 ya kadar destekliyor amd ise 3200 e kadar fps farkını sen düşün dostum![]()
Haklısın amdnin gecikme süresi daha fazla ama bunu performansla kapatıyor benceİşte onu demek istiyorum yine de intel daha iyi bellek gecikmesi daha düşük. Mesela linkten memory kısmına bak. UserBenchmark: AMD Ryzen 5 3500X vs Intel Core i5-9400F
AMD nin çözmesi gereken sorunlardan biri de bu.
bekle dostum sana en iyisi kanıt gösteriyim.
Düzelttim dostum, teşekkür ederim.Bu linkte değişmemiş fiyat aynı gözüküyor ama 200 tl para ile birini alabiliyorsun sanırım ssd yada monitör
Evet bazılarında üstün ama aralarlarında 70 tl fark var (yaklaşık 10 dolar)bide 2 oyunda sadece üstünlük sağlamış.Bunun üzerine sizin seçtiğiniz ramler 3000 MHz amd'de 3000inide alabilirken intel'de 2666 sına kadar alabilmektesiniz.Bu sebeble hep ram farkı oluşur.Yalnız burada bir şeye kafam takıldı dostum @HyperFuryXI. Videoda fpsler hemen hemen denk giderken Far Cry New Down ve Tomb Raider oyunlarında 9400F biraz üstün. @aimnil bahsettiği ram konusundan mı böyle bir fark oluşmuş?
Düzelttim dostum, teşekkür ederim.
Doğru, olabilir ama aralarında 3500X'in üstün olduğu %8-9 single-core farkı var. 1-2fps bile olsa 3500X'in üstün olmasını isterdim.Evet bazılarında üstün ama aralarlarında 70 tl fark var (yaklaşık 10 dolar)bide 2 oyunda sadece üstünlük sağlamış.Bunun üzerine sizin seçtiğiniz ramler 3000 MHz amd'de 3000inide alabilirken intel'de 2666 sına kadar alabilmektesiniz.Bu sebeble hep ram farkı oluşur.
Onu halletmiştim zaten, teşekkür ederim yine de canım kardeşimHa aklıma gelmişken söyliyeyim windows satın almayı unutma
oem keyi buraya bırakıyorum.![]()
Microsoft İşletim Sistemi Yazılımı Fiyatları - GittiGidiyor
İşletim Sistemi Yazılımı fiyatları GittiGidiyor'da! Bilgisayarınız için aradığınız Microsoft i̇şletim sistemi yazılımı ürünleri indirimli fiyatlarla sizleri bekliyor.www.gittigidiyor.com
Tavuk dürüm 14 TL, koskoca windows 10 Pro 11.90 TL. Hepsi çalıntı lisans.