Secure Bar Laneti...

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Screenshot_1.png

Bu İnternet Virüsü Yüzünden Opera Ve Chrome'u Silip Kurdum Fakat Gitmedi. Kendisi Youtube'da, Arama Yerinin Üstünde Çıkıyor, Her Fare Tıklayışımda Yan Sekmeden Reklam Açıyor, Video İzlerken Tam Ekran Yaptırmayıp, Tarayıcıyı Kastırıyor. Çok Eskiden Bana Olduğunu Hatırlıyorum Fakat Çok Az... Hiçbir Site, Video Doğru Açıklamayı Yapmıyor, Kafayı Yiyiceğim. Bozuk Dosya Temizlemeyi Denedim, İnternet Çerezlerini Temizlemeyi Denedim, Yerel Lan Ayarlarını Kapatmayı Denedim, Opera Dosyalarına Sıkışmıştır Diye Opera'yı Hatta Chrome'u da Kaldırdım. Banamısın Demiyor. ALLAH AŞKINA YARDIM EDİN!!!
Mesaj otomatik birleştirildi:

*ekstra* Çerezleri Kapatınca Secure Hiç Gelmiyor. Fakat Bunu Yapmak İstemiyorum. Çerezler Bana Lazım.

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Bilgisayarını Kaspersky ile taratabilirsin . Böyle virüsler çoğunlukla %temp% klasöründe saklanıyorlar diye biliyorum. O klasörü silebilirsin. Fakat bu klasörü silince çerezler gidebilir. Chrome'da çerezleri silerken size soruyor diye biliyorum. Orda silmemek istediğiniz siteleri seçip çerezleri temizleyebilirsiniz.

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Eğer Orada Yer Alıyorsa Birdaha Gelmez Değilmi? Zaten Bir Çok Defa Çerezlerimi Sildim. Bir Kere Daha Silebilirim...

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Daha önce benim başıma hiç böle bişi gelmedi.. Vallahi bana sorarsanız eset fln kurun taratın geniş kapsamlı yani böyle deneyin benim başıma gelse direk format atar sırasıyla işletim sistemi yüklerdim mesela geçen deneme amaçlı laptopa virüs yükledim sonra tekrar format attım günde 3 kere fln neredeyse format atıyordum

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Format Atamam, Bu Bilgisayarı Yaklaşık 10 Yıldır Kullanıyorum, Bilgilerimi Saklamam İçin Harddiske İhtiyacım Var.

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Eğer Orada Yer Alıyorsa Birdaha Gelmez Değilmi? Zaten Bir Çok Defa Çerezlerimi Sildim. Bir Kere Daha Silebilirim...
Evet oradaysa gidebilir . Fakat bilgisayarınıza Kaspersky kurup taramanızı öneririm.

misty rosetta

Profesör
Reaksiyon puanı
1,371
Bilgisayarını Kaspersky ile taratabilirsin . Böyle virüsler çoğunlukla %temp% klasöründe saklanıyorlar diye biliyorum. O klasörü silebilirsin. Fakat bu klasörü silince çerezler gidebilir. Chrome'da çerezleri silerken size soruyor diye biliyorum. Orda silmemek istediğiniz siteleri seçip çerezleri temizleyebilirsiniz.
Aynen toolbar virüsleri oraya saklanıyor.

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Temp Dosyasını Sildiğimde Yok Olmadı. Geriye Tek Bir Not Defteri Kaldı, İçi Boş. Onun Dışında Hepsini Sildim, Bir Değişiklik Yok. Kaspersky İndiriyorum.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,991
Belki de program olarak yüklenmiştir. Denetim masasından program ekle/kaldır menüsünü kontrol ettiniz mi.
Bir de boot sırasında açılıyor olabilir görev yöneticisinden başlangıç sekmesini kontrol edin

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Program Olarak Hiçbir İz Yok. Eski "Secure Bar" Güncellenmiş. Bu Sefer İnternet Çerezleri İle İlgili Bir Bulaşımı Var. Fakat Bu Bulaşımı Benim Bilgisayarımın İçinden Yapıyor. Çerezleri Tamamen Kapatınca Sorun Çözülüyor, Fakat Bu Yeni Sorunlar Çıkarıyor. Şuan Önerilen Kaspersky'ı Kuruyorum. Kendisi Bilgisayarımı 5 Defa Yeniden Başlattı Ama Olsun. Yeter ki Şu Lanetten Kurtulayım.

usb belleğe yedekleyebilirsiniz

Çok Fazla Dosyam Var. Harici Harddisk Bile Anca Alır.

Kaspersky Çok Uğraştırmasına Rağmen Bilgisayarıma Kurulmadı. Yaklaşık 6 Reset Attım. Fakat Olmadı... Başka Bir Çözüm Yolu Yokmu?

Son düzenleme:

İsimyok08

Profesör
Reaksiyon puanı
6,233
Program Olarak Hiçbir İz Yok. Eski "Secure Bar" Güncellenmiş. Bu Sefer İnternet Çerezleri İle İlgili Bir Bulaşımı Var. Fakat Bu Bulaşımı Benim Bilgisayarımın İçinden Yapıyor. Çerezleri Tamamen Kapatınca Sorun Çözülüyor, Fakat Bu Yeni Sorunlar Çıkarıyor. Şuan Önerilen Kaspersky'ı Kuruyorum. Kendisi Bilgisayarımı 5 Defa Yeniden Başlattı Ama Olsun. Yeter ki Şu Lanetten Kurtulayım.

Kaspersky Çok Uğraştırmasına Rağmen Bilgisayarıma Kurulmadı. Yaklaşık 6 Reset Attım. Fakat Olmadı... Başka Bir Çözüm Yolu Yokmu?
Nasıl kurulmadı hocam ? Kurulmadıysa Bitdefender indirmenizi öneririm.

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077

maşAllah siz herhalde devlet sırlarını fln depoladınız :D

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bitdefenderi Deniyorum... Umarım Olur. Yoksa Kafayı Yicem

Redlonmas

Profesör
Reaksiyon puanı
3,077
Dediğin şey saçma Windows 10 un defenderı resmen Eset gibi antivirüs leri geçiyor.
HIHI kesiiinnn eset nerede defender nerede yaw ee sizin mantığa göre eset,avast.avg antivirüs ü parayla lisans olarak satın alanlar beyinsiz çok saçma ????

Dediğin şey saçma Windows 10 un defenderı resmen Eset gibi antivirüs leri geçiyor.
bunun hakkında konu açacağım anket yapacam ankete göre bakalım hangisi daha iyi (sizde haklı çıkabilirsiniz)

Reaksiyon puanı
6,396
HIHI kesiiinnn eset nerede defender nerede yaw ee sizin mantığa göre eset,avast.avg antivirüs ü parayla lisans olarak satın alanlar beyinsiz çok saçma ????

bunun hakkında konu açacağım anket yapacam ankete göre bakalım hangisi daha iyi (sizde haklı çıkabilirsiniz)
Evet sizde haklı çıkabilirsiniz ama artık win 10 un defenderı çok iyi.

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
İnternet Hızımın Yavaşlığından Dolayı Bitdefender Yerine İlk Windows Defender İle Bir Hızlı Bir de Tam Tarama Yaptım. Sorun Çözülmedi. Şimdi Bitdefender'i Denicem. Başka Düşünceleriniz Varsa Lütfen Söyleyin.

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet, Tahmin Ettiğim Gibi Bitdefender da İşi Çözemedi. Bir Sinir Küpüyüm Şuan. Kafayı Yiyeceğim. Yokmu Şu Virüsü Yeyip Atlatabilmiş Bir Babayiğit?

Genzo W.

Asistan
Reaksiyon puanı
79
malwarebytes ile taramayı deneyin. Birde uzantı olarak tarayıcınıza eklenmiş olabilir, eklentileri kontrol etmekte fayda var.

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Şuana Kadar Çok Şey Yaptım. Malwarebytes Cidden İşe Yarayacak İse Deneyim. Onun Dışında Virüs Çerezlerden Kaynaklanıyor. Eklenti, Program, LAN Adresi, Temp Dosyası, Tarayıcı İçi Virüs Değil. Bu Virüs Güçlendirilmiş. Eskiden Kurtulmak Kolaydı, Ama Yeniden Çıktı. 2020'de Hiç "Secure" Virüsü İle Alakalı Video, Forum, Site Veya Bilgi Yok. Eski Yolları Denedim Kurtulamadım. Eğer Böyle Giderse Çözümü Bulmak Daha Çok Kişiye Yayılması İle Olacak. Bende Dayanamayıp Format Atıcam...

ShanZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bahsettiğimi Hatırlıyorum. 1- Bu Eski Secure Virüsü. 2- Bu Google Virüsü. 3-Yerel Ağ Ayarlarını Yapmıştım. Yinede Videodakini Denedim. Ve Hayli İle Hiçbirşey Olmadı.

Videoyu Bahsediyorum

Genzo W.

Asistan
Reaksiyon puanı
79

burda yorumlarda McAfee ile kurtulduğunu söylüyor