Python kısa bir soru ?

Kimbilebilir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba pythona yeni başladım bir ödev yapıyorum ama bir yerde takıldım
şimdi benim ürünlerim var, kalem silgi, defter gibi. Bu ürünlerimin bir fiyatı var örneğin kalem beş lira.
Ben kullanıcıdan input alıyorum ürünü giriniz diye. Örneğin kalem yazdı kullanıcı ben bu fiyatı nasıl ekrana yazdırabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Arkadaşlar merhaba pythona yeni başladım bir ödev yapıyorum ama bir yerde takıldım
şimdi benim ürünlerim var, kalem silgi, defter gibi. Bu ürünlerimin bir fiyatı var örneğin kalem beş lira.
Ben kullanıcıdan input alıyorum ürünü giriniz diye. Örneğin kalem yazdı kullanıcı ben bu fiyatı nasıl ekrana yazdırabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim
print("ücret " + fiyat)
Mesaj otomatik birleştirildi:

fiyat = "5"

istihza PDF su indir başlangıç için iyi

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
hocam 50 tane ürün var. ürünü girdiğin zaman o ürünün fiyatını yazdırmak istiyorum.
mesela
print("ücret {} ". format (kalemfiyati)) gibi bilgisayar a ücreti önce öğretmen lazım
mesela
kalemfiyatı = "5" gibi

print(""ürün sayıları
1 = kalem
vs
vs."")

seçim = input("sayı")

if seçim == "1" :
print("ücret" + kalemfiyat)