Hesaplar Nasıl Hackleniyor?

isimsizsiniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ayyıldız Tim gibi hacker grupları instagram hesaplarını nasıl hackliyor? Benim bildiğim bir kaç yöntem var ; Phishing , brute force.
Acaba bunlar dışında başka yöntemlerde var mıdır? Çünkü vatan haini birinin hesabını hacklerken hemen 2 dk'de hallediyorlar. Anlamıyorum acaba bunu sitedeki açıkla felan mı yapıyorlar. Yoksa önceden kendi açtıkları hesabı bize hackledik diye mi yutturuyorlar. Kusura bakmayın sadece içime şüphe düştü.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Instagram sunucularına sızma gibi bir durum yok hesabı kullanan cihazlara sızmaya çalışıyorlar. Kendi hesapları mı değil mi tartışılır. Her hesabıda hemen çalabiliyorlarsa kendi hesapları olma ihtimali var.

isimsizsiniz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Instagram sunucularına sızma gibi bir durum yok hesabı kullanan cihazlara sızmaya çalışıyorlar. Kendi hesapları mı değil mi tartışılır. Her hesabıda hemen çalabiliyorlarsa kendi hesapları olma ihtimali var.
Teşekkürler, aklıma gerçekten gelmemişti (ironi yapmıyorum harbi gelmedi) Aslında her vatan haini hesabını çalıyorlar fakat youtubeye ezan remix yükleyenleri bir türlü hacklemiyorlar. Bu şüphemi güçlendirdi.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Bu camiada işler biraz farklı yürüyor. Eskiden nam salmış çoğu hacker grubu bugün maalesef müthiş bir şekilde kan kaybetmiş ve eski nüfuzlarını farklı yollar ile geri kazanma ya da biz hala burdayız mesajı vermekle meşguller. Geçmişte yaptıkları hatalar ve egolarına yenik düşmeleri parçalanmalarının yegane sebeplerinden biriydi. İsim olarak hala varlıklarını korusalar da sadece isimden ibaret çok fazla illegal grup var.
Bu konu hakkında konusulacak çok fazla şey var :)
Fakat soruna cevap verecek olursak evet, bünyelerinde ki bilgili üyeler çoğu şeyi yapabilmekte fakat atılan her adımın bir bedeli olduğunun da farkındalar.
Türlü üç kağıt numaraları da mevcut. Senin dediğin gibi geçmişte fake hesaplar açıp onlar üzerinden işlem yapanlar da var. Fakat bu tipler bilinmiş grupların isimleri adı altında pek görülmez.