Linux'a geçmeli miyim?

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Artık bu ''Windows'' ' un stabilize sorunundan dolayı pc katili olacak durumdayım. Bıktım yeter linux'a bir şekilde exe dosyaları fln da açtırılabiliyor muşuz . Bıktım şu an beni linux a geçmeye korkutan tek şey PERFORMANS. Zaten bendePERFORMANS istediğimden linux'a geçiyorum. Oyunlarda sıkıntı çeker miyim ? Exe vb. uzantılarda Windows'taki performansı yakalayabilir miyim?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sistem özelliklerini belirtmelisin.
Exe uzantılı dosyalar Windows'daki gibi performanslı ve stabil çalışmaz. Biri iyi çalışır biri çalışmaz değişkenlik gösterir. Hangi programları kullanıyorsunuz, ne iş yapıyorsunuz bunları yazın Linux'ta karşılıkları var mı bakalım.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Wine Yüklersin Ama O Da Tam Stabil Çalışmıyor Mesela Windows'a Göre Hazırlanmış Bir USB Yazdırma Programını Açsan Bile O USB Yazdırma Programı USB'yi Algılamaz. Ama Böyle Basit Bağımsız Oyunlar İçin İdeal. Ayrıca Linux'un Kendine Has Oyunları da Var. Ve Genelde Programlar Hem Linux Hem Windows Hem MacOS İçin Yapılıyor. Rahatça Geç Yani.

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Oyunlar : Zula , Euro Trucks (Maalesef Korsan ztn eski versiyonu) ve epic games oyunları

Sİstem pentium b950 8 gb ram hdd 300 gb
Mesaj otomatik birleştirildi:

EKRAN KARTI YOK

Wine Yüklersin Ama O Da Tam Stabil Çalışmıyor Mesela Windows'a Göre Hazırlanmış Bir USB Yazdırma Programını Açsan Bile O USB Yazdırma Programı USB'yi Algılamaz. Ama Böyle Basit Bağımsız Oyunlar İçin İdeal. Ayrıca Linux'un Kendine Has Oyunları da Var. Ve Genelde Programlar Hem Linux Hem Windows Hem MacOS İçin Yapılıyor. Rahatça Geç Yani.
Çok şükür gel buraya profil fotonu ÖPÇEM :D

• Komik
Reactions: 023

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Oyunlar : Zula , Euro Trucks (Maalesef Korsan ztn eski versiyonu) ve epic games oyunları

Sİstem pentium b950 8 gb ram hdd 300 gb

EKRAN KARTI YOK
Benim Bildiğim Linux'da Korsan Olmayan Oyunlar Sıkıntılı Açılıyor Çünkü Korsan Olanlar Tek Dosya Kısayol Falan Yok :D Şaka bir yana sadece Euro Trucks açar BENCE
Çünkü Diğerleri Launcher İle Açılıyor.

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Benim Bildiğim Linux'da Korsan Olmayan Oyunlar Sıkıntılı Açılıyor Çünkü Korsan Olanlar Tek Dosya Kısayol Falan Yok :D Şaka bir yana sadece Euro Trucks açar BENCE
Çünkü Diğerleri Launcher İle Açılıyor.
:D Muhahahah beni bekle gucurukindir :D

kaç saatte yüklenir

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Bu oyunları oynuyorsanız Linux'a geçmeyin hiç. Sadece ETS2'nin Linux desteği mevcut ama orijinal olmak şartıyla. Diğer oyunları wine,proton,litrus gibi ekstra programlarla açmayı denersin ama bu işlemler hem uğraştırıcı hemde düşük performans olur. Windows'ta oynamak varken uğraşmaya değmez. Dual boot yapıp hem Windows hem Linux kullanabilirsin.

Umut Keleş

Profesör
Reaksiyon puanı
867
Bu oyunları oynuyorsanız Linux'a geçmeyin hiç. Sadece ETS2'nin Linux desteği mevcut ama orijinal olmak şartıyla. Diğer oyunları wine,proton,litrus gibi ekstra programlarla açmayı denersin ama bu işlemler hem uğraştırıcı hemde düşük performans olur. Windows'ta oynamak varken uğraşmaya değmez. Dual boot yapıp hem Windows hem Linux kullanabilirsin.
Biraz açarmısın dual bootu

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Bir de Eğer Linux'a Temelli Geçeceksen Serial Kodunu Özelden Yazabilirsin :D