İşim için nasıl bir yol izlemeliyim.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
Elbette oyun oynamak,çocuk olmak , gülmek eğlenmek güzel . Tabii ki dünyanın bir de kötü zorlayıcı yüzü var. Gelecekteki mesleğimi seçmek için sizden küçük bşr tavsiye almak istiyorum. Teknolojiye aşırı derecede ilgim var ve bilgim yaşımdan aşkın. İşlemci anakart vb. işlerle bilgim çok fazla. Belki küçük eksikler vardır ama çok fazla. Çizim yapmayı severim 3ds Max gibi çizim prog. %50 biliyorum tabii ki dahasın öğrenecekken okul kapandı. Format atma ile bilgim de var. Zoom prog. kullanmaları için onları görüntülü aramayla tarif ederek format attırdım. Okul notlarım iyi Allah'a şükür. Okul pclerini ben topladım (parçalar vardı bende takdım) Gelecekte ne meslek seçmeliyim . Arduino programcılığını mBlock gibi prog. değil kendim kod satırından yazarak yaptım. Gelecekte hangi mesleği seçmeliyim? Yaş 13 sınıf 7

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Bu işler için hangi liselere gitmeliyim ?
Yazılım bölümü var mı MTAL’de bilmiyorum ama yoksa MTAL Bilişim Teknolojileri bölümüne gidebilirsin. Üniversiteye geçişte MTOK kontejanı sayesinde Anadolu liselerine kıyasla branşına daha kolay ulaşabilirsiniz.

karacayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Meslek lisesine gitmelisin. Başakşehir'de Mekatronik bölümü olan meslek liseleri var. Kesinlikle faydasını göreceksin. Arduino, C programlama, mekanik aksamlar ve elektrik-elektronik ile ilgili bu bölüm. Mekatronike yönel. İlerde anlarsın.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
Meslek lisesine gitmelisin. Başakşehir'de Mekatronik bölümü olan meslek liseleri var. Kesinlikle faydasını göreceksin. Arduino, C programlama, mekanik aksamlar ve elektrik-elektronik ile ilgili bu bölüm. Mekatronike yönel. İlerde anlarsın.
çok saolun peki sizce zorlanırmıyım? ben düşünmüyorum çünkü bu işi çok seviyorum yaparken zevk alıyorum.

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği düşünebilirsin.
Katılıyorum. Bilgisayar parçalarından anlıyorsunuz fakat sona yazılımla ilgili birkaç şey eklemişsiniz. Eğer bilgisayar başına oturup yazılım stüdyosunu açıp bir site yazmayı, bir uygulama programlamayı seviyorsanız bence kesinlikle bilgisayar mühendisi ve ya yazılım mühendisi olmalısınız. Eğer derseniz ben bilgisayarın teknik kısmıyla ilgileneceğim o zaman ya mekatronik ya da bilgisayar mühendisi olmalısınız. (Bilgisayar mühendisi hem kod yazmayı öğreniyor hem de bilgisayarları donanımsal olarak test etmeyi vs. yanlış hatırlamıyorsam. Bir araştırın isterseniz bu verilen meslekleri.

Bu işler için hangi liselere gitmeliyim ?
Bu konunun cevabı benim için eğitim sistemimiz sağolsun biraz karışık. Bence en iyisi meslek lisesi okumak olur ama insanların meslek öğrendiği, ezbere dayalı gitmediği bu okulların puanları nedense çok düşük ve tabiri caizse genelde "kekolar" bulunuyor. Ha eğer yüksek puanlı/yüzdeli bir meslek lisesi bulursanız kaçırmayın derim. (Tabi alanı programlama ile ilgili olacak)

Benim düşüncelerim bunlar. Bu arada üstte denildiği gibi Matematiğe önem ver. Üniversitede çok fazla işlemlerle ilgili proje geliştireceksin eğer yazılımla uğraşırsan.

karacayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Güzel meslek liseleri de var. Keko diye tabir iyi değil bence. Eski meslek liselerinden eser yok. İstanbul'da iseniz Başakşehir'de ki liselere bir göz atın. Hak vereceksiniz.

Reaksiyon puanı
6,371
Bilgisayar veya yazılım mühendisliği düşünebilirsiniz. Veya editör olabilirsiniz. Çizimlerinizi hobi olarak yaparsınız ve belki satabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu tamamen size kalmış ama. Bunu ol diyemeyiz. Sadece dedikleriniz ile tavsiye verebiliriz.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
İşe yavaştan bir anakart bulup üzerindeki elementleri havya ile söküp takma ile başlayabilirsin.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Güzel meslek liseleri de var. Keko diye tabir iyi değil bence. Eski meslek liselerinden eser yok. İstanbul'da iseniz Başakşehir'de ki liselere bir göz atın. Hak vereceksiniz.
Kendim MTAL mezunuyum. Zamanında Teog dan 381 puan alarak girmiştim. Okulda elbette sorunlu tipler oluyor her okulda olduğu gibi ama eski Meslek Liselerinden eser yoktu. Çok fazla kişi üniversiteye gitti ve Tübitak projelerine katılıp ciddi anlamda başarılar kazanmıştı. Zaten okula girenlerin ortalama puanı 350-400 civarıydı. Dediğiniz gibi meslek liseleri eskisi gibi değil ve cidden bazı düz liselerden başarılılar.

karacayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Meslek liseleri çok revaçta. Hatta Anadolu Lisesine gidenlerin bir çoğu keşkelerle Meslek liselerine imreniyorlar. Meslek sahibi oluyorsun bundan daha güzel ne var.

ömerim55

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,323
Meslek liseleri çok revaçta. Hatta Anadolu Lisesine gidenlerin bir çoğu keşkelerle Meslek liselerine imreniyorlar. Meslek sahibi oluyorsun bundan daha güzel ne var.
Ülkede okuyup iş sahibi olmak diye birşey kalmadı. İşsizlik tavanda. Ya erkenden ticarete atılacaksın kafan basıyorsa ya da bir meslek öğreneceksin öbür türlü aç kalırsın.

karacayir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Ülkede okuyup iş sahibi olmak diye birşey kalmadı. İşsizlik tavanda. Ya erkenden ticarete atılacaksın kafan basıyorsa ya da bir meslek öğreneceksin öbür türlü aç kalırsın.
Girişimci olmak gerek. Sınavlarda derece yapsan bile hakkıyla yerleşmek söz konusu değil.