AKP kapatılsaydı Tayyip Erdoğan efsane olurdu

bir insan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Önce bir itiraf.
Bu satırların yazarı AKP’nin kapatılacağına inanıyordu.
Ne olduysa oldu ve son anda asker bir üye karşı safa geçerek AKP’yi ipten aldı!
Gelelim bugüne?
Doğrusunu söylemem gerekirse AKP’nin kapatılmamasıyla hedef 12’den vurulmuştur!
Öyle, çünkü AKP eğer kapatılmış olsaydı bugünün ekonomik buhran tablosu tamamen kapatanlara ciro edilecekti.

Mağdur ve mazlum!
Son bir ayda işsiz kalan yüz binlerce çalışan!
Kepenk indiren on binlerce esnaf!
İflas bayrağını çeken binlerce atölye!
Ve kapısına kilit vuran yüzlerce fabrikanın faturası oraya havale edilecekti.
En önemlisi Tayyip Erdoğan bu hadiseyi müthiş istismar edecekti.
Yeniden mağduru ve mazlumu oynayacaktı.
“6 yılda ülkeye cenneti yaşattık. Kapattılar bizi ve birkaç ayda ülkeyi cehenneme çevirdiler” diyecekti.
Peki halk bunu yer miydi?
Vallahi yerdi!
Yolsuzlukla yargılanan birini iki dönem üst üste şampiyon yapan necip milletimiz bu noktada da pekâlâ yönlendirilebilirdi.
Peki var olan ekonomik kaos tablosuna rağmen halk seçimde yine de münipüle edilebilir mi?
Zor...
Öyle, çünkü insanların artık canı yanıyor.
Ateş bacayı sarmış, uç veren buhran sosyal yaraya dönüşmüştür.
Dolayısıyla toplumda sosyolojik ve psikolojik olarak bunun bir tepkisi olacaktır.
Tepki de kapatılmayan ve ülkeyi 6 yıldır yöneten AKP’ye konacaktır.
Göreceksiniz AKP mahalli seçimde umduğunu bulamayacaktır.
Kuşkusuz iktidar olmanın avantajı ve belediye seçimlerinin özelliği sebebiyle birinci olmaya adaydır da biz AKP’nin geçmişteki seçimler misali açık ara ile ipi göğüsleyeceği kanaatinde değiliz.

AKP’nin vaat edeceği bir şey kalmamıştır!
Tarih büyük ihtimalle yine tekerrür edecektir!
1989 mahalli seçimlerinde ANAP’ın başına gelenler bugün AKP’nin başına gelmesi muhtemeldir.
Öyle, çünkü artık AKP’nin seçimde insanlara vaat edeceği bir şey kalmamıştır.
AB vizyonu ve demokratikleşme hedefi uçmuştur.
PKK teröründeki anlaşılmaz tutumları güven vermemektedir.
Kıbrıs ve K. Irak gibi milli konular da sınıfta kalmıştır.
En önemlisi yukarıda da belirttiğimiz gibi ekonomik çöküntünün müsebbibi kendileridir.
Dahası AKP artık neredeyse yolsuzlukla özdeşleşmiştir.
Yakınlarını koruduğu ve kolladığı bütün Türkiye’nin dilindedir.
Ülkeyi 6 yılda borç batağına soktukları ve devasa kurumlarını yok pahasına sattıkları belleklere yerleşmiştir.
Yani kısacası infiale götürecek enerji fevkalade birikmiştir.

Eşit şartlarda seçim!
Bizim genel toplumsal eğilimimiz güçlü gelene Menderes; Demirel, Özal ve Erdoğan misali avans vermek ve ikinci bir şansı tanımaktır.
Bu şans kullanılamayınca da destek çekiliyor.
Bir başka boyut AKP’nın artık istismar edeceği hiçbir şey de kalmamıştır.
Din, iman, türban, örtünme dedi, CHP’de şimdi aynı şeyleri terennüm ediyor.
Evet Türk demokrasi tarihinde belki de ilk kez eşit koşullarda bir seçim olacak.
İnsanlar sandıkta inancını, yani dinini değil, hükümet icraatlarını oylayacak.
Hayır söylemek istediğim 29 Mart 2009’da sandık ihtilali olacağı değildir.
AKP’li belediyeler doğruya doğru hükümetten çok daha başarılıdır.
Dahası, halkta belediyeyi hükümet partisinden seçmek gibi genel bir alışkanlık var.
Dolayısıyla AKP yine muhtemelen birinci olacak, ancak aldığı sonuçlarla büyüsünün bozulduğu ve erozyona girdiğini ortaya koyacaktır.
29 Mart sonrası süreçte Türkiye çok değil 6 ay sonra yine erken seçimi konuşmaya başlayacaktır.

Suyu tersinden akıtamazsınız!
Diyeceksiniz ki Tayyip bey siyaseti iyi biliyor ve kolay teslim olmaz.
Doğrudur, Erdoğan mahalli seçim sonrasında seçim barajını düşürmek gibi, merkezde yeni bir bütünleşmenin önüne geçmek gibi bazı tedbirleri kesin alacaktır.
Keza bugün yaptığı gibi Ergenekon benzeri yapay gündemleri de tartıştıracak ve ülke sorunlarını gözden kaçırmaya çalışacaktır.
Ancak ne yaparsa yapsın suyu tersinden akıtamayacaktır!
Akıbet belki bir miktar geciktirilebilir de sonuç bellidir.
Erdoğan için artık balayı bitmiş ve zor dönem başlamıştır.
Tayyip bey çin işkencesi görür misali aşama aşama tükenişine tanıklık edecek ve sonuçta soluğu yargıda alacaktır.

kaynak

BilgeAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Böyle haybeye laf etmeyi bırakıp, Tayyip Erdoğan'ın karşısına adam gibi bir adam çıkarsınlar. Desteklemeyen de Baykal gibi Erdoğan gibi olsun. Solda adam var mı? Yok. Sağda adam var mı? Yok. Sıfırlarla işlem yapıyoruz, sonuç sıfır çıkıyor. Sonra da şaşırıp neden böyle oldu diyoruz. Hiç kimse Umut vermezken Erdoğan bu ülkeye umut vaat ettiği için iki kere seçildi. Şimdi ne mi olacak? Yine diğer sıfırlar birbirlerini hatta arada bir Erdoğanı çarparken o yine birinci olacak. Ta ki; korku pompalamaktan, meclisi boykot etmekten, Avrupa ve Amerika'yı herşeyin suçlusu, kendi halkını da gerici görmekten kaçınan aynı zamanda da projelerle insanlara umut veren biri gelene kadar...

slowly_m

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akp nin vaadedeceği birşey kalmamıştır diyen diğer vaadedenlerin vaadlerinin ne olduğunuda yazsaydı belki biraz ilginç olabilirdi. ayrıca (eğer varsa) krizdeki başarısızlığın sorummluluğunu başkalarına ciro etmek yerine kendi üstüne alabilmek bile erdemdir. kişisel olarak ben "enkaz devraldımfalan filan " saçmalığından artık sıkıldım.:)

bilmiş*gülücük

Profesör
Reaksiyon puanı
48
Böyle haybeye laf etmeyi bırakıp, Tayyip Erdoğan'ın karşısına adam gibi bir adam çıkarsınlar. Desteklemeyen de Baykal gibi Erdoğan gibi olsun. Solda adam var mı? Yok. Sağda adam var mı? Yok. Sıfırlarla işlem yapıyoruz, sonuç sıfır çıkıyor. Sonra da şaşırıp neden böyle oldu diyoruz. Hiç kimse Umut vermezken Erdoğan bu ülkeye umut vaat ettiği için iki kere seçildi. Şimdi ne mi olacak? Yine diğer sıfırlar birbirlerini hatta arada bir Erdoğanı çarparken o yine birinci olacak. Ta ki; korku pompalamaktan, meclisi boykot etmekten, Avrupa ve Amerika'yı herşeyin suçlusu, kendi halkını da gerici görmekten kaçınan aynı zamanda da projelerle insanlara umut veren biri gelene kadar...
katılıyorum:innocent:

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24

katılıyorum...

akp nin vaadedeceği birşey kalmamıştır diyen diğer vaadedenlerin vaadlerinin ne olduğunuda yazsaydı belki biraz ilginç olabilirdi. ayrıca (eğer varsa) krizdeki başarısızlığın sorummluluğunu başkalarına ciro etmek yerine kendi üstüne alabilmek bile erdemdir. kişisel olarak ben "enkaz devraldımfalan filan " saçmalığından artık sıkıldım.:)

katılmıyorum yazı kendi içerisinde çeliştiği için.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bencede eğer Akp kapatılsaydı bütün ekonomik sıkıntıların sorumlusu Anayasa mahkemesi gösterilecekti. Şimdi başbakan bakalım ne yapacak. Hamdolsun kriz bizi teğet geçecek diyordu, imf ye ümüğümüzü sıktırmam diyordu ama şimdi gelinen noktada imf ile anlaşma yolları arıyor. Muhalefet liderleri taa başından demişti. Böyle artislik yapmakla olmaz, tıpış tıpış imf ile anlaşmak zorundasın .

BilgeAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Muhalefet liderinin de imf ile anlaşmak zorunda kalan hükümetlerin içinde olduğu zamanlar da unutulmadı sanırım. Değil mi?

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Muhalefet liderinin de imf ile anlaşmak zorunda kalan hükümetlerin içinde olduğu zamanlar da unutulmadı sanırım. Değil mi?

Sevgili bilge adam yorumunda çok haklısın. Onlarda imf ile anlaştılar. Ancak liderlerin açıklamasını tam dinlediysen onların söyledikleri halk dilinde şöyleydi. Ey başbakan artistik hareketlerle imf ile anlaşmam etmem demem tıpış tıpış anlaşmak zorundasın. Sonunda onların dediğine geldi mi gelmedi mi?

peyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir önceki yorumumda da belirttim. Ben sayın başbakanımıza 2002 seçimlerinde oy verdiğim için binlerce kere pişmanım. Söz verdiği hiç bir şeyi yerine getirmedi. Yolsuzluklar ortaya çıkmaya başladı. Bence halka söz veripte tam tersini yapan liderler kim olursa olsun mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalı, hesabı sorulmalı. Bu sayın Erdoğan içinde geçerli olmalı. Bence derhal istifa etsin.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Tayyip Erdoğan zaten bir efsane.

engin azaklı

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kaçırılan tek bir nokta var oda erdoğanın ikinci seçimleri kazanırken vadettiği şey.,.sivil anayasa.buna kimlerin engellediğini görmemek için polemik yapmak lazım.

bilge90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bütün liderlerimiz birbirinden kötü sağdakileri mi seçelim soldakileri mi hangisine baksan Amerika'nın ağzından çıkacak laflara bakıyorlar.Ülkeyi parça parça bölüp satıyorlar.Yoruldum artık boş lafları dinleyip ardından acaba bugün vatanımın hangi parçasını satacaklar diye düşünmekten.Tarih dersleri hep 1.dünya savaşındaki devletlerin hepsinin nasıl Türkiye'yi istediğini bizimde Kurtuluş savaşımızla nasıl karşı koyduğumuzu vatanımızı koruduğumuzu anlatır ama şimdi tabancalı,tüfekli savaşlarla birden tüm vatanı almaya çalışmıyor parça parça satın alıyorlar.Korkuyorum hiçbir işe yaramayan sürekli kuru laflarla milleti oyalayan saçma sapan konular için tartışan ama milletimiz için hiçbirşey yapmayan cebini doldurma sevdasına gözü başka şeyi görmeyen siyasetçilerden inanın çok korkuyorum.

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Bir efsaneydi efsaneydi senle beraber olmak ... :D

B_a_y_KarizmA_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ç0k qüzeL 1 Konuya deqiniLmi$ teßrik €tmek Lazım Yazan Kö$e yazarımızı.Denildiqi qißi AdaLet Ve kaLkınma Partisi KapatıLsaydı €qer $imdi €rdoqan 1 €fsane 0Lmu$tu.ßizimde Hep UmutLa ya$ayan Ve kendine uzatıLan Her Umut daLına atLayan Saf MiLLetimizde ßuna KesinLikLe Yürekten İnanıcaktı.

Mod.Not: "Forum Kuralları" okuyunuz lütfen.!

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Tayyip Erdoğanın bana görede alternatifi yok şunu belirteyimki ce ha pe lideri deniz baykalda zaten iktıdar olmak istemiyor hem niye istesinki hazır işbankasından para geliyor Dünyayı araştırın arkadaşlar başka hangi partinin bir bankada hissesi var ha şunu da diyenler çıkabilir bu hisseler ATATÜRK tarafından verildi ATAMIZ bu hisseleri sadece ce ha pe yede vermedi bunları bir kaç kurum paylaşsın onlarda faydalansın diye verdi

tecnolog32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mevcut liderlerin en iyisi Tayyip Erdoğan dır. cehepe liler bile kendi liderlerine güvenmiyor açılımlar felan çıkmaya başladı akp bence en iyi örgütlenmeyi yapan ve koordiniye sağlamayı başaran tek partidir. elbette bu örgütten çürük yumurta çıkacaktır unutmamak gerekirki Türkiye nin yarısına yakını akp li

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
belki konuyla alakasız ama şuanda sitenin sol üst köşesinde Soygun Fenerinin ( Deniz Feneri ) reklamını gördüm ve inanamadım. Bu adamların yüzsüzlüğüne ve utanmazlığına inanamıyorum. bunlar hep bu iktidardan cesaret buluyorlar bence. Sdn forum bile bunların tanıımına mekan oluşturdu. Pes doğrusu.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Lego, ALLAH'tan (c.c) kork. Almanyada ki iki tane şerefsiz insanın yaptığı hırsızlığı, Yoksulların yardım aldığı bir dernek ile ilişkilendirmen çok yakışıksız. Türkiyede ki Deniz Feneri ile ilgili ne çıktı ortaya ha söylermisin ? Yalan medyanın haberlerine inanıp, bu insalarıda karalaman hiç hoş değil ! Milletin ekmeği ile oynama, büyük vebal alırsın !

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Almanya'daki derneğin Türkiye'de faaliyet gösteren Deniz Feneri ile ilgisi olmadığı onlarca kez söylendi haber bültenlerinde. Sadece Aydın Doğan gazeteleri okur, onun kanallarını izlerseniz bunlardan haberiniz olmaz tabi. Yoksullara el uzatan kim varsa linç ediliyor bu ülkede, elbette ki bunun hesabı ağır olacaktır. Deniz Feneri'ne laf atan kaçınız gidip dernek merkezini gördü, orada yapılan çalışmalara şahit oldu? Ben Deniz Feneri derneğinde gönüllü olarak uzun süre görev yaptım ve şu söylediklerinize sadece gülüyorum. İçiniz rahat etsin diye söylüyorum, dernek merkezi zeytinburnunda. zeytinburnu otobüsüne binip silivrikapı durağında iniyorsunuz. shell benzin istasyonunun hemen arkasında. gidin, görün. çamur atacaksanız ondan sonra atın. onun bunun dolduruşuyla karar vermeyin, vicdanınız rahat bırakmaz yoksa...

maydanoz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lego, ALLAH'tan (c.c) kork. Almanyada ki iki tane şerefsiz insanın yaptığı hırsızlığı, Yoksulların yardım aldığı bir dernek ile ilişkilendirmen çok yakışıksız. Türkiyede ki Deniz Feneri ile ilgili ne çıktı ortaya ha söylermisin ? Yalan medyanın haberlerine inanıp, bu insalarıda karalaman hiç hoş değil ! Milletin ekmeği ile oynama, büyük vebal alırsın !

Bu dediklerine sende inanmıyorsun ama, zihniyet meselesi. :icon_-1:

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sadece başlığı okuyup yorum yazıyorum;

Tayyip zaten efsane oldu :D

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Aklı başında insanlar siyasetten uzak durup hayatlarına daha klasik bir yön çiziyorlar, ama sağcısı olsun solcusu olsun ne kadar sabit fikirli, gözünü karşı düşünceyi ezme kini bürümüş insanlar siyasetle ilgilenince, ülke yönetimi bunlara kalıyor.Hepsinin çok iyi yaptığı tek şey, dokunulmazlığı kaldırmak, her gelen kaldırıyor, kaldır kaldır yalama oldu.Eminim recep te partinin kapatılması için dua ediyordu, belkide yeni parti planı bile hazırdı.

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16

Valla pcmaster bir ilgilerinin olmadığını sadece Kanal 7 ve soygun feneri yönetcileri söylüyorlar. Hükümet dava açılmasına izin verdi mi? Dikkat etmiyormusun konuyu kapattılar.Zahit akman istifa etti mi? Hükümet onun yargılanmasına izin verdi mi? Neden aylardır burada dava açılmıyor? Zahit akman hakkında Almanyada dolandırıcılık davası açıldığını bilmiyormusun? Sen bana vebal altında kalırsın diyorsun. Merak etme ben haramı helali çok iyi bilirim. Ama sen bunların Allahı ve dini kullanarak milleti soymalarına ses çıkarmıyor asıl onların ne büyük günah işlediğini görmüyorsun. Ama şuda bir gerçekki , Bekir Coşkunun dediği gibi bu ülkede göbeğini kaşıyan adamlar var olduğu müddetçe bu soygun eneri gibi kurumlara hiç bir şey olmaz.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Valla pcmaster bir ilgilerinin olmadığını sadece Kanal 7 ve soygun feneri yönetcileri söylüyorlar. Hükümet dava açılmasına izin verdi mi? Dikkat etmiyormusun konuyu kapattılar.Zahit akman istifa etti mi? Hükümet onun yargılanmasına izin verdi mi? Neden aylardır burada dava açılmıyor? Zahit akman hakkında Almanyada dolandırıcılık davası açıldığını bilmiyormusun? Sen bana vebal altında kalırsın diyorsun. Merak etme ben haramı helali çok iyi bilirim. Ama sen bunların Allahı ve dini kullanarak milleti soymalarına ses çıkarmıyor asıl onların ne büyük günah işlediğini görmüyorsun. Ama şuda bir gerçekki , Bekir Coşkunun dediği gibi bu ülkede göbeğini kaşıyan adamlar var olduğu müddetçe bu soygun eneri gibi kurumlara hiç bir şey olmaz.

zahit akman'a dokunulmazlığından dolayı dava açılmamış olabilir de dernek yöneticilerinin bir dokunulmazlığı yok, ülkede yüzlerce işinin ehli savcı var. madem yolsuzluk var açsınlar dernek yöneticilerine dava. onlar da Erdoğan'ın himayesinde değil ya. almanya'da zahit akman'a dava açılması onu dolandırıcı mı yapar? davanın sonucu değil midir esas olan? suçu ispatlanana kadar herkes masumdur ilkesi hukukun bir ilkesi miydi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum? kanal7'yi ve deniz feneri derneği'ni hangi mahkeme kararına göre suçluyorsun? almanya'daki dava sonucunda bu iki kurum veya zahit akman suçlu bulundu mu? müfteri olmadığını nasıl ispatlayacaksın bize? masum olduklarını ispatla tarzı bir şey söyleme sakın, çünkü müddei iddiasını ispatlamakla mükelleftir. yolsuzluk iddiasını ortaya atan doğan medyası, savunan da sen...bu durumda sizin ispatlamanız gerekir diye düşünüyorum...

dervis

Asistan
Reaksiyon puanı
0
peki bu memlekette davaların %100 adil sonuçlandığını diyebilecek olan var mı?

367 sabih kanadoğlu hakkında ne düşünüyorsunuz.

koskoca cumhurbaşkanlığı seçiminde elife mertek dediler milletin gözünün içine baka baka gökten sabih zembiliyle (bu zamana kadar hiç yokken) 367 indirdiler.

bu hakimler bu savcılar ın CHP nin arka bahçesi olduğunu bilmeyen mi var?

geçelim bu hikayeleri güneş balçıkla sıvanmıyor.

deniz fenerine verdiğim paralar helali hoş olsun yine vereceğim misliyle vereceğim inş.

meyveli ağacı taşlarlar

Aydın doğan birilerine saldırıyorsa mutlaka dolaylı bir çıkarı vardır ki

zahit akman la alıp veremediği kanal frekansıydı zahit akman bunu açıkladı.

ve o kişi veya kurumda vatandaş adına hayırlı birşey vardır.

durmak yok deniz fenerine devam..

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Keza bugün yaptığı gibi Ergenekon benzeri yapay gündemleri de tartıştıracak ve ülke sorunlarını gözden kaçırmaya çalışacaktır.
Ancak ne yaparsa yapsın suyu tersinden akıtamayacaktır!
Akıbet belki bir miktar geciktirilebilir de sonuç bellidir.
Erdoğan için artık balayı bitmiş ve zor dönem başlamıştır.
Tayyip bey çin işkencesi görür misali aşama aşama tükenişine tanıklık edecek ve sonuçta soluğu yargıda alacaktır.

kaynak[/quote]
ergenekon yapay gündem mi?buna çocuklar bile inanmıyor.sırf bugün yapay gündemse 90 yıllarda birçok gazeteci bu örgütün adını telaffuz ediyordu.eski siyasi belgeselleri açın bakalım ergenekon neymiş.ben izledim adam 10-15 yıl önce adam söylemiş ergenekon var demiş.ama şimdi sen bana tutup yapay gündem dersen çok mantıksız olur.

peyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
konu ammada dağılmış ama bir şey beni şok etti. Yoksa bu forumda Deniz feneri adlı derneği savunan arkadaşlar mı var yoksa benmi yanlış görüyorum? Eğer gerçekten savunuyorlarsa o zaman harbi ibretlik bir olay ki vah vah..Deniz fenerinin neden hala reklam yaptığı gün gibi meydana çıktı. Demekki daha yolunacak çok insan var

maske500

Doçent
Reaksiyon puanı
0
konu ammada dağılmış ama bir şey beni şok etti. Yoksa bu forumda Deniz feneri adlı derneği savunan arkadaşlar mı var yoksa benmi yanlış görüyorum? Eğer gerçekten savunuyorlarsa o zaman harbi ibretlik bir olay ki vah vah..Deniz fenerinin neden hala reklam yaptığı gün gibi meydana çıktı. Demekki daha yolunacak çok insan var
kimin kimi savunduğundan sanane.ayrıca sen düzgün konuşmayı öğren önce bi.yolunacak insanlar lafa bak.

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18

ibretlik olan nedir? sen hangi davanın sonucuna göre deniz fenerini suçluyorsun? türkiyedeki deniz fenerinden bahsediyoruz biz. var mı bir mahkeme kararı? aydın doğan'ın haberleri dışında bir kaynağın var mı? tamam yorum yapıyosun da neye dayanarak yaptığını söyle bari, eğer bir yanlışlık varsa biz de savunmayalım. bize de iyiliğin dokunmuş olur böylece...