- Reaksiyon puanı
- 6,139
Son söz söylesems ne yalan olur ne doğru ????????
araştırmak yok soruyubilmem merak ettim bende dersim var şimdi bitsin bulmaya çalışıcam
bencede hiç konuşmazsa ölmezSon söz söylesems ne yalan olur ne doğru ????????
bencede hiç konuşmazsa ölmez
belki daha iyi bir yolu vardır biraz daha düşünelim benceBence de ? cevabı bulduk sanırım katılımcı ??
Beni asarak öldüreceksiniz derse kurtulur. Çünkü onu zaten asmaya göndericekler, o zaman doğru söylemiş olucak. Başı kesilmeye götürülecek adam o zaman yalan söylüyecek. Böylece adamı ne asarlar ne başını keserler.Zor olursa kimse cevap vermez dedim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yeni Soru:
Ölüm cezasına çarptırılan bir adama son sözü sorulmazdan önce şöyle deniliyor.
“Son sözünü yalan söylersen asılarak, doğru söylersen kesilerek öleceksin.”
Bu adamın kurtulma şansı olduğuna göre ölüm cezasından kurtulmak için ne söylemelidir?
Siz söylemeden katılımcı buldu sanırım ??Cevap Türkiye saatiyle bugün saat 23.30'da![]()
belki daha iyi bir yolu vardır biraz daha düşünelim benceadam dilsiz kalmasın
Mesaj otomatik birleştirildi:
galiba buldum :
eğer adam beni asarak öldüreceksiniz derse asamazlar adamı doğru söylemiş olur eğer adamı keserlerse bu sefer yalan söyleyip asılması gerekecek yani 2 türlüde ölmeyecek![]()
Cevap: Beni asarak öldüreceksiniz derse kurtulur.Beni asarak öldüreceksiniz derse kurtulur. Çünkü onu zaten asmaya göndericekler, o zaman doğru söylemiş olucak. Başı kesilmeye götürülecek adam o zaman yalan söylüyecek. Böylece adamı ne asarlar ne başını keserler.![]()
??????????????????Cevap: Beni asarak öldüreceksiniz derse kurtulur.
Çünkü, onu asmaya götürseler doğru söylemiş olur, o zaman başı kesilmesi gerekir.
Başını kesmeye götürseler, o zaman yalan söylemiş olacak ve asılması gerekecek.
Böylece adam ne asılabilir ne de kesilebilir.
Çok zor bir soru gübi geldi ? Biraz düşüneyim.Bir de ben sorayım:
Elimizde bir tane cam su bardağı var. Bardak silindir şeklinde, yani koni gibi veya acayib bir şekli falan yok. Bir de kalem var. Yani kalem ile bardakta işaretleme yapabilirsiniz (CD kalemi gibi düşünün). Ayrıca çeşmeden istediğiniz kadar su kullanabilirsiniz. Başka bir şey yok.
Bu sayılanlar dışında başka hiçbir şey kullanmadan bu bardağın hacminin çeyreğini nasıl buluruz ve işaretleyebiliriz?
NOT: Cevabı araştırmak yok.
Soru, matematik ve geometri kuralları ile alakalı aslında.Çok zor bir soru gübi geldi ? Biraz düşüneyim.
Yeni Soru: Bir mahkumun ölüm cezası kuraya bağlanmıştır. Kurayı hazırlayan vezir mahkumun azılı düşmanı olduğu için iki kağıda da ölüm yazacaktır. Onun böyle yapacağını mahkum da bilmektedir. Fakat sultanın yanında veziri itham edememektedir.
Mahkum nasıl hareket etmeli ki ölümden kurtulsun?
Lütfen Google amcamıza sormayalım.![]()
Ben anlamadım bunu ?GÜNCELLEME
CEVAP: Çektiğime razıyım deyip çektiği kağıdı yutmalı. Geriye kalan kağıtta ölüm yazdığı için yuttuğu kağıt sağ kaldığını ifade eder.
çok kolay ki bu adam birini alacak kimsenin göremeyeceği yere atacak sonra diğerini çekecek ölüm yazacak yani sultanada diyecek bakın önce yaşam kağıdını çekmisim ki simdi elimde ölüm kağıdı varYeni Soru: Bir mahkumun ölüm cezası kuraya bağlanmıştır. Kurayı hazırlayan vezir mahkumun azılı düşmanı olduğu için iki kağıda da ölüm yazacaktır. Onun böyle yapacağını mahkum da bilmektedir. Fakat sultanın yanında veziri itham edememektedir.
Çektiği kağıdı yutarak ortadan kaldırıyor ve seçiminin bu yuttuğ kağıt olduğu söylüyor. Diğer kağıdı da açarak çektiği ve yuttuğu kağıdın gerçek seçimi olduğunu söylüyor. Yani diğer kağıtta ölüm yazıyorsa ilk kağıtta öldürülmeyeceği yazması lazım. İlk kağıtta da ölüm yazıyor ama kağıt ortadan kalktığında göre ilk kağıtta öldürülmeyeceği yazdığı kabul edilmeli. Yoksa hile ortaya çıkardı.Ben anlamadım bunu ?
???????Çektiği kağıdı yutarak ortadan kaldırıyor ve seçiminin bu yuttuğ kağıt olduğu söylüyor. Diğer kağıdı da açarak çektiği ve yuttuğu kağıdın gerçek seçimi olduğunu söylüyor. Yani diğer kağıtta ölüm yazıyorsa ilk kağıtta öldürülmeyeceği yazması lazım. İlk kağıtta da ölüm yazıyor ama kağıt ortadan kalktığında göre ilk kağıtta öldürülmeyeceği yazdığı kabul edilmeli. Yoksa hile ortaya çıkardı.
bide aynı kitabı okuyoz heralde sorduğun tüm sorular biraz değisik halde bir kitapta varYeni Soru: Bir mahkumun ölüm cezası kuraya bağlanmıştır. Kurayı hazırlayan vezir mahkumun azılı düşmanı olduğu için iki kağıda da ölüm yazacaktır. Onun böyle yapacağını mahkum da bilmektedir. Fakat sultanın yanında veziri itham edememektedir.
cevap nerede kaldıÇok zor bir soru gübi geldi ? Biraz düşüneyim.
CEVAP:Bir de ben sorayım:
Elimizde bir tane cam su bardağı var. Bardak silindir şeklinde, yani koni gibi veya acayib bir şekli falan yok. Bir de kalem var. Yani kalem ile bardakta işaretleme yapabilirsiniz (CD kalemi gibi düşünün). Ayrıca çeşmeden istediğiniz kadar su kullanabilirsiniz. Başka bir şey yok.
Bu sayılanlar dışında başka hiçbir şey kullanmadan bu bardağın hacminin çeyreğini nasıl buluruz ve işaretleyebiliriz?
NOT: Cevabı araştırmak yok.