Readyboost çalışmıyor

ErenBastug740

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba ben bilgisayarıma 32 gb usb bellek taktım ve bunu readyboosta adadım. 30 GB Readyboost RAM olması gerek ama olmadı yardım eder misiniz?

ErenBastug740

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
o sanal bellek heralde sen fiziksel bellek yerine geçecek sandın
normalde fiziksel belleğe geçmesi mantıksız olur bence ama sanal bellek olarakta olmadı görev yöneticisinde gözükmesi lazım ama gözükmüyor yada olduda bende mi gözükmüyor bilemedim

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
normalde fiziksel belleğe geçmesi mantıksız olur bence ama sanal bellek olarakta olmadı görev yöneticisinde gözükmesi lazım ama gözükmüyor yada olduda bende mi gözükmüyor bilemedim
reset atman gerekiyordu heralde
Mesaj otomatik birleştirildi:

hem pek ise yaramıyor o ram'inin 2 katını yapsan yetiyor

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
reset attım üstünden 1 hafta falan geçti ama olmuyor genede sağol
Ready Boostun açık konuşmak gerekirse windowsun göz boyamak için yaptığı küçük bir jest. Sisteme hiçbir katkısı olmadığını eski laptobuma yaptığım testler ile sabitleyip , gereksiz bir mevzu olduğunu belirtmek istiyorum.

Jarvisit

Tech is my home
SDN
Reaksiyon puanı
2,869
ReadyBoost, sistem eğer gerek görürse, senin atadığın RAM alanını aktif olarak kullanır. Yani sen durduk yere Görev Yöneticisi'nden baktığın zaman görünmeyebilir. Ayrıca 30 GB RAM vermek yerine daha mantıklı RAM kotası atayın.

Mxns

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Hazırda bekletme hibernate modu ile birleştirildiği için.
Kod:
powercfg -h on
yapman yeterli olur.
Açılış ve kapanış hızlanması yeterli. Diğer uygulamaların dosya parçacıklarını boost ettirmek ekstra yer kaplamakta ve sabit diski daha çok yormakta olduğu için gereksiz.

Sanal bellek ayırmak ise o tamamen farklı ve görev yöneticisinde tamamlanan olarak göreceğin şeydir.
Pagefile ayarını usb bellek içerisine yapabilirsin.