LGS Sınavı

sendemi brütüs

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Direkt konuya gireceğim, annem eğer bir fen lisesi kazanırsam ( hiç farketmez, en kötü fen lisesi bile olabilir) bana yeni pc alacağını söyledi fakat derslerim pek de iyi sayılmaz. İnternette aradım ama emin olamadım en kötü fen lisesi hangisidir diye lütfen yardımcı olun bunun yanında sınavda daha iyi puan çekmek için ne yapmalıyım onu da söylerseniz çok iyi olur :)

sendemi brütüs

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
En kötü Fen Lisesi'ni aramak yerine derslerine çalışman her iki taraf için de daha sağlıklı olacaktır.
Ben ders çalışamıyorum. Olmuyor işte denedim yapamadım, hem zaten 1 aydan az kaldı en azından güzel bir bilgisayarım olsun.

Cücük

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
En kötü fen lisesi diyelim ki ülkenin taa bir ucunda annen gitmene izin verecek mi ? Bu açıdan bak.
Ayrıca kazansan bile fen lisesine gitmeni önermem.Fen lisesi denginde yüksek puanlı bir anadolu lisesine gitmen üniversite hazırlığında gereksiz konular görmeni engeller.Yani en azından yakınlarım böyle söylüyor.

sendemi brütüs

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
En kötü fen lisesi diyelim ki ülkenin taa bir ucunda annen gitmene izin verecek mi ? Bu açıdan bak.
Ayrıca kazansan bile fen lisesine gitmeni önermem.Fen lisesi denginde yüksek puanlı bir anadolu lisesine gitmen üniversite hazırlığında gereksiz konular görmeni engeller.Yani en azından yakınlarım böyle söylüyor.
Arkadaşlar gitmeme gerek yok ki gitmicem de zaten, kazaniyim yeter :)

Cücük

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Ailelerdeki bu fen lisesi iyi lisedir anlayışı ne ya? Sen en kötü fen lisesini gideceksin de ne olacak ki? Çalış ortalama bir Anadolu Lisesi kazan.
Çok fark olur iyi puanlı bir anadolu lisesi veya fen lisesi kazanılmadığı taktirde üniversite için iyi yerleri kazanma şansları azalıyor.Yani tabiki iş öğrencide bitiyor ama bu işi destekleyen öğretmenlerin olduğu okullarda bulunmak varken.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar gitmeme gerek yok ki gitmicem de zaten, kazaniyim yeter :)
O ne demek ? Bir yere gidebilmen için önce kazanman gerek.Eğer o seviyedeki puana ulaşmam lazım diyorsan tamam.

Kirito Sao

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
71
Derslerine sıkı çalış. İnternet kullanmayı tamamen bırak sınava girene kadar,kafanı meşgul edecek şeylerden kendini izole et ve kafanı derse vermeye çalış. En geç 1 haftaya etkisini görürsün. Ayrıca beslenmene ve uyku düzenine dikkat et. Derslerine dengeli bir şekilde çalış,matematiğe ağırlık ver. Bilemediğin soruların kesinlikle üstüne git ve hocalarına sor. Eksik konularını bulmak için günlük 1 deneme çöz ve eksiklerini kapat.

MrGrфn

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,290
Çok fark olur iyi puanlı bir anadolu lisesi veya fen lisesi kazanılmadığı taktirde üniversite için iyi yerleri kazanma şansları azalıyor.Yani tabiki iş öğrencide bitiyor ama bu işi destekleyen öğretmenlerin olduğu okullarda bulunmak varken.
Siz Ankara Fen gibi okullarda öğrencileri öğretmenlerin çalıştırdığını mı sanıyorsunuz? Öğrenciler kendi çalışıyor. Atatürk Anadolu'da öyle keza. Sadece kolej öğretmenleri ilgileniyor çocukların çalışmasıyla.

Berkecix

Asistan
Reaksiyon puanı
90
şırnakta fen lisesi var sanırsam 300 puanla alıyor ama ne kadar sağlıklı bir seçim olur karar senin :)

BedirhanReyiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
kardeşim sınava 1 ay kalmış 1 ay çalışsan en fazla 2 net arttırabilirsin

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
1 ayda hızlı çalışabilirsen güzel bir not elde edebilirsin gibi. Bu yüzden istediğin okula gitmek istiyorsan bırakma.

sendemi brütüs

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
şırnakta fen lisesi var sanırsam 300 puanla alıyor ama ne kadar sağlıklı bir seçim olur karar senin :)
Gerçekten mi ? İyiymiş bu, zaten amacım sadece fen lisesine izin vericek bir puan almak. Bu durumda kazanmış olucam zaten o liseyi. Yoksa anadolu lisesi düşünüyorum ben de.

sendemi brütüs

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Bende hazırlanıyorum ve şunu unutmaki ilk donem konularından olacak sınav.1 ayda çok şey yapabilirsin
Bilmiyorum... Matematik de çok kötüyüm. Sadece matematiğim 10 nete çıksa belki rahatlıkla çok güzel liseler kazanırım da işte napalim. Olmuyor :(

sendemi brütüs

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Gerçekten iyi niyetiniz takdire şayan. Hakkari fen lisesi icin ne kadar puan lazım sizce ?